Waarom wil dit niet croppen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Jan Kila

Jan Kila

01/09/2022 18:39:09
Quote Anchor link
Kan/wil iemand mij zeggen waarom deze code niet wil croppen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
  <meta charset="UTF-8">
  <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
  <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
  <title>Document</title>
</head>
<body>
  <h1>Image Cropping Javascript</h1>
  <input type="file">
  
  <script>
    const input = document.querySelector('input[type="file"]')
    input.addEventListener('change', (e) => {
      console.log(input.files)
      const reader = new FileReader()
      reader.onload = function() {
        const img = new Image() // 'img' HTMLImageElement
        img.onload = function(){
          let cvs = document.createElement('canvas')
          const ctx = cvs.getContext('2d')
          ctx.drawImage(img, 0, 0)
          orgWidth = img.width
          orgHeigth = img.height
          console.log("orgWidth: ", orgWidth)
          console.log("orgHeigth: ", orgHeigth)
          if (orgWidth > orgHeigth) {
            sWidth = orgHeigth
            sX = Math.floor((orgWidth - orgHeigth) / 2)
            sY = 0
          } else {
            sWidth = orgWidth
            sX = 0
            sY = Math.floor((orgHeigth - orgWidth) / 2)
          }
          console.log("sWidth: ", sWidth)
          console.log("sX: ", sX)
          console.log("sY: ", sY)
          cvs.width = sWidth
          cvs.height = sWidth
          // ctx.drawImage(img, 0, 0)
          // drawImage(img, sx, sy, sWidth, sHeight, dx, dy, dWidth, dHeight);
          ctx.drawImage(img, sX, sY, sWidth, sWidth, 0, 0, sWidth, sWidth)
          document.body.appendChild(img)
        }
        img.src = reader.result
        // now we have an image that we can append to the document
        //document.body.appendChild(img)
      }
      reader.readAsDataURL(input.files[0])
    }, false)
  </script>
</body>
</html>

Ik krijg steeds het originele plaatje terwijl ik een vierkant plaatje verwacht.
Meestal doe ik iets fout, onvoldoende of niet; maar deze keer zie ik het niet (meer).
Een beetje hulp kan ik dan ook goed gebruiken.
Dank op voorhand.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 14:30:03
 
Jan R

Jan R

01/09/2022 19:18:15
Quote Anchor link
Het werkt perfect maar je voegt enkel de originele foto toe. Niet de canvas :)
 
Jan Kila

Jan Kila

01/09/2022 19:25:29
Quote Anchor link
Jan,
Dan zie ik echt iets over het hoofd want ik begrijp niet wat je bedoelt.
Wil ja dat toelichten?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/09/2022 19:58:17
Quote Anchor link
Het croppen lukt wel, maar je doet dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.body.appendChild(img)

op regel 45 van je script. Je koppelt dus de originele img aan je body element. Als je er dit van maakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.body.appendChild(cvs)

dan koppel je het canvas element waar de gecropte versie op getekend is.
 
Jan Kila

Jan Kila

02/09/2022 10:37:54
Quote Anchor link
@Jan Koehoorn,
Bedankt Jan.
En ik maar denken dat ik op regel 44 de gewijzigde img in de body plaats.

Toevoeging op 02/09/2022 10:37:59:

@Jan Koehoorn,
Bedankt Jan.
En ik maar denken dat ik op regel 44 de gewijzigde img in de body plaats.
 
Jan Kila

Jan Kila

03/09/2022 16:02:35
Quote Anchor link
Dit is wat ik op het oog had; en het werkt als een trein.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
...
<style>
  .canvas {
    width: 150px;
    height: 150px;
    border: 1px solid black;
  }
</style>
<body>
  <h1>Image Editing Javascript</h1>
  <input type="file">
  <br>
  <div class="canvas">
    <canvas id="cvs"></canvas>
  </div>

  <script>
    const cvs = document.getElementById('cvs')
    const ctx = cvs.getContext('2d')
    const img = new Image()
    const input = document.querySelector('input[type="file"]')
    input.addEventListener('change', (e) => {
      const [file] = input.files
      img.src = URL.createObjectURL(file)
      img.onload = function() {
        if (img.height > img.width) {
          sX = 0
          sY = Math.floor((img.height - img.width) / 2)
          sW = img.width
        } else {
          sX = Math.floor((img.width - img.height) / 2)
          sY = 0
          sW = img.height
        }
        ctx.drawImage(img, sX, sY, sW, sW, 0, 0, 150, 150)
        URL.revokeObjectURL(img.src)
      }
    }, false)
  </script>
</body>
</html>

Mijn volgende stap is om het plaatje dat nu in het canvas zit naar de server te uploaden.
1. Ik moet de inhoud van het canvas omvormen naar een blob
2. Vervolgens het blob in een file plaatsen
3. de file uploaden naar de server.
Stukjes en beetjes vind ik op SO, maar ik mis het hele 'plaatje', het overzicht.
Wil iemand me in de goeie richting wijzen?
 
Jan R

Jan R

03/09/2022 18:48:09
Quote Anchor link
Javascript
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
function send() {
    let cfoto = document.getElementById("ccanvas");
    let canvasData = cfoto.toDataURL("image/png");
    let xhttp = new XMLHttpRequest();
    xhttp.onreadystatechange = function() {
        if (this.readyState == 4 && this.status == 200) {
            msg = xhttp.responseText;
            if(msg != "") {
                alert(msg);
            }else{
                location.reload(true);
            }
        }
    };  
    xhttp.open("POST", "getpost.php", true);
    xhttp.setRequestHeader("Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded");
    xhttp.send("v=" + canvasData);
    sluit();
}

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
    if(isset($_POST['v'])) {
        $data = $_POST['v'];
        $data = str_replace(' ', '+', $data);
        list($type, $data) = explode(';', $data);
        list($base, $data) = explode(',', $data);
        if($type=='data:image/png' && $base=='base64') {
            $data = base64_decode($data);
            
            $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'] ?? '';
            $ip = '_' . str_replace(':', '.', $ip);
            
            file_put_contents('screendump_' . date('Ymd_his') . $ip . '.png', $data);
            echo 'Bestand opgeslagen!';
        }else{
            echo 'Geen correcte info!';
        }
    }else{
        echo '?';
    }
 
Jan Kila

Jan Kila

03/09/2022 19:04:34
Quote Anchor link
Dank Jan,
Dat opent weer een nieuw gezichtspunt. Eigenwijs als ik ben, zou ik een fetch gebruiken maar dat terzijde.
Inmiddels heb ik toegevoegd;:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
    img.onload = function() {
    ...
      cvs.toBlob( blob => {
        const anchor = document.createElement('a')
        anchor.download = 'cropped-image.png'
        anchor.href = URL.createObjectURL(blob)
        anchor.click()
        URL.revokeObjectURL(anchor.href)
      }, 'image/png', 0.9)


Dit levert me een file met het gecropte en verkleinde plaatje in:
~/Downloads/cropped-image.png

Nu zoek ik naar een mogelijkheid om die file in:
<input type="file" id="upload" name="upload"
te krijgen zonder dat de bezoeker opnieuw op een knop moet drukken.

Is het in javascript mogelijk om een pointer te wijzigen die ongetwijfeld 'ergens' in de ' <input type="file"' instructie verborgen zit. Ik denk het eigenlijk niet omdat dit een veiligheidslek van mega orde zou zijn.
Maar... hoe dan wel?
 
Jan R

Jan R

03/09/2022 19:39:10
Quote Anchor link
Je kan zeker niet de data in een input:file steken. Dit zou moeten impliceren dat je een bestand op de locale computer kunt schrijven. VEILIGHEID=0
Gewijzigd op 04/09/2022 08:16:45 door Jan R
 
Ad Fundum

Ad Fundum

04/09/2022 09:42:15
Quote Anchor link
Daarvoor heb je het DataTransfer object nodig in JavaScript.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
canvas.toBlob(function(blob) {
  let file = new File([blob], 'img.jpg',
    {type: 'image/jpeg', lastModified: new Date().getTime() } ),
  transfer = new DataTransfer();
  transfer.items.add(file);
  let input = document.getElementById('<id_van_je_input_file_element>');
  input.files = transfer.files;
}, 'image/jpeg', 0.9);
Gewijzigd op 04/09/2022 09:44:55 door Ad Fundum
 
Jan Kila

Jan Kila

04/09/2022 11:33:37
Quote Anchor link
@Ad Fundum,
Dank! Ik heb het nog niet uitgewerkt, maar het lijkt vreselijk veel op hetgeen ik bedoel.
Als ik het ga gebruiken zie ik het wel. Ik vraag me nog af of de oorspronkelijke file dan ook uit het <input type="file" ...> element is verdwenen/overschreven.

De HTML Drag and Drop API, heb ik heel niet aan gedacht; nogmaals dank.

Heel knap dat je dit hebt gevonden. In de documentatie kan ik geen method add() van het items object ontdekken. Maar, zoals vaak, ik kijk misschien niet goed.

Toevoeging op 04/09/2022 17:01:06:




Toevoeging op 04/09/2022 17:05:18:

Dit werkt! Helemaal geweldig.
Ook de oude inhoud van <input type="file" ...> is overschreven.
Heel clean, nogmaals dank!
Gewijzigd op 04/09/2022 12:05:40 door Jan Kila
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.