Wachtwoord hashen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 16:59:58
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een registratieformulier aangemaakt, en gebruikers kunnen hun gebruikersnaam en wachtwoord gewoon opgeven. En deze worden dan in de mysql database opgeslagen.

Ik gebruik niet meer dan volgende regel hiervoor.
mysql_query("INSERT INTO users (username, password) VALUES ('$username','$password')");

Maar de wachtwoorden worden gewoon als tekst opgeslagen in mijn mysql tabel(varchar). Hoe kan ik dit beter beveiligen zodat het wachtwoord gehashed word. En hoe unhash in het terug zodat ze nog wel steeds kunnen aanmelden?

Thanks!
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 04:25:41
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/03/2015 17:04:29
Quote Anchor link
Hashen = eenrichtingsverkeer. Je kunt een hash niet terugvertalen.

Als iemand zijn/haar wachtwoord verliest moeten ze maar een nieuwe opvragen middels hun e-mail.

Er zijn TIG manieren om wachtwoorden te versleutelen. Afhankelijk van hoe veilig deze moet zijn maak je een keuze. De manier waarop je loginmechanisme werkt en hoe sterk je wachtwoorden moeten zijn dragen ook aan deze veiligheid bij. Tis maar net hoeveel tijd/geld/moeite je hier in wilt steken.
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 17:06:40
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie.

Wat is dan een goede manier om je wachtwoord te versleutelen? Mag iets simpels zijn, maar gewoon zodat iemand die de tabellen uitleest van je database dat ze niet de wachtwoord kunnen lezen?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/03/2015 17:15:47
Quote Anchor link
Als iemand je tabellen kan uitlezen (en kan wijzigen?) dan maakt het allemaal niet zoveel meer uit wel? :]

Je zou MD5() kunnen gebruiken (maar deze is verouderd, ik hoor op de achtergrond nu al het boe-geroep van puristen), of wellicht beter SHA1() (edit: of misschien ook niet meer, leest dit).

En als je PHP-versie nieuwe genoeg is (>= 5.5.0) kun je password_hash gebruiken.

Er zijn waarschijnlijk ook een hoop topics over password hashing in PHP te googlen.
Gewijzigd op 08/03/2015 17:17:20 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2015 17:20:04
Quote Anchor link
PHP 5 >= 5.5.0
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$password
= '12345';
$hash = password_hash($password, 'sha256');
echo $hash;
?>


Als een gebruiker wil inloggen dan vergelijk je niet meer de paswoorden maar de hashes.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$hash
= password_hash($_POST['password'], 'sha256');

if($row = mysqli_fetch_assoc()) {
    if($hash === $row['hash'])
        // password ok
}

?>
Gewijzigd op 08/03/2015 17:34:40 door Frank Nietbelangrijk
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 17:27:59
Quote Anchor link
en hoe kunnen gebruikers dan inloggen? Want dan zouden ze hun hash moeten weten vooraleer ze hiermee kunnen inloggen?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2015 17:31:31
Quote Anchor link
Lees mijn laatste post nog eens goed door? ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/03/2015 17:32:24
Quote Anchor link
Nee, je vertaalt hun wachtwoord opnieuw naar de bijbehorende hash. En deze vergelijk je dan met wat opgeslagen is in de database.
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 17:32:48
Quote Anchor link
oh bedankt hadden gelijktijdig geantwoord :), ik probeer het eens uit :)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2015 17:33:36
Quote Anchor link
Ronnie Peeters op 08/03/2015 17:32:48:
oh bedankt hadden gelijktijdig geantwoord :), ik probeer het eens uit :)


ja dacht ik al dat gebeurt zo vaak!
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 17:46:23
Quote Anchor link
Ik krijg de volgende foutbooschap
Fatal error: Call to undefined function password_hash()
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2015 17:50:00
Quote Anchor link
http://www.sitepoint.com/hashing-passwords-php-5-5-password-hashing-api/

Lees dat a.u.b.

Je kunt het gebruiken vanaf PHP 5.3.7, tot PHP 5.5.0 moet je wel de password_compat files includen zoals je gelezen hebt.

Lees daarna a.u.b. ook nog http://www.sitepoint.com/series/avoid-the-mysql-extension/

Ik weet dat veel lezen minder leuk klinkt dan wat programmeren, debuggen en een resultaat krijgen waar je een goed gevoel over kan hebben. Maar het geeft een nog beter gevoel wanneer je weet dat je code hebt geschreven die net en veilig is!
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 17:56:47
Quote Anchor link
Hmm kan het ook zonder een extra api te installeren? Ik kan namelijk niets op de server zelf veranderen.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2015 18:07:33
Quote Anchor link
Welke PHP versie draai je?
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 18:23:47
Quote Anchor link
PHP/5.4.17
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2015 19:00:39
Quote Anchor link
Waarschijnlijk hoef je geen extra API te installeren sinds mysqli sinds PHP 5 expliciet uitgezet moet worden tijdens compilatie. Probeer een connectie te maken, als PHP niet zeurt dat de MySQLi class niet beschikbaar is zit je goed.

password_* functies zijn niet beschikbaar, maar zijn toch alleen maar wrapper functies voor functionaliteit die beschikbaar is sinds PHP 5.3.7.
Dus inplaats van password_* functies geschreven in C zul je password_* functies geschreven in PHP moeten gebruiken door een bestand te includen op de pagina's waar je de functies nodig hebt. Zie de notitie over "password_compat" in dat artikel.
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 19:24:04
Quote Anchor link
Heb even wat gepruld maar krijg het niet klaar met die password_compat? (tenzij je me op de juiste weg kan helpen)
Kan het ook met crypt? dat ben ik ook vaak tegengekomen?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2015 19:30:01
Quote Anchor link
Het kan ook met crypt. Dat password_compat maakt gebruikt van crypt: https://github.com/ircmaxell/password_compat/blob/master/lib/password.php#L155

Maar laten we beginnen met wat je geprobeerd hebt. Code, foutmeldingen etc.
Oh, en heb je dat artikel doorgenomen? Zo ja, hoe aandachtig?
Gewijzigd op 08/03/2015 19:35:09 door Dos Moonen
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

08/03/2015 19:39:15
Quote Anchor link
je kan ook gewoon standaard MD5 gebruiken alleen dan moet je wel salt en paper gebruiken.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$salt
= "a:@:ER:$:TFFG:$1234:$$$EaDS:bv:";
$pepper = "15244145464:fdsasfdfdsafdfd:ERDSDE$#$DDSFD:DFDFDAWA@:@$$!!@#:";
mysqli_query($connect,"INSERT INTO users (username, password) VALUES ('".mysqli_real_escape_string($username)."',
 '"
.mysqli_real_escape_string(md5(md5($salt.$_POST['pass'].$pepper)))."'')");
?>


in principe is dit veilig zat.
Gewijzigd op 08/03/2015 19:43:55 door Eeyk Vd noot
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 19:41:17
Quote Anchor link
$hash = '$2y$04$usesomesillystringfore7hnbRJHxXVLeakoG8K30oukPsA.ztMG';
$test = crypt("$password", $hash);

mysql_query("INSERT INTO users (username, password) VALUES ('$username','$test')");

Dit heb ik in mijn registratiepagina staan, zo komt hij wel in onleesbare tekst te staan in de tabel. Maar nu weet ik niet goed hoe ik mijn loginpagina moet aanpassen zodat ik hem daar kan uncrypten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
    session_start();
    $username = mysql_real_escape_string($_POST['username']);
    $password = mysql_real_escape_string($_POST['password']);

    mysql_connect("localhost", "root","usbw") or die(mysql_error());
    mysql_select_db("first_db") or die("Cannot connect to database");
    $query = mysql_query("SELECT * from users WHERE username='$username'");
    $exists = mysql_num_rows($query);
    $table_users = "";
    $table_password = "";
    if($exists > 0) //IF there are no returning rows or no existing username
    {
        while($row = mysql_fetch_assoc($query))
        {

            $table_users = $row['username'];
            $table_password = $row['password'];
        }

        if(($username == $table_users) && ($password == $table_password))
        {

                if($password == $table_password)
                {

                    $_SESSION['user'] = $username;
                    header("location: home.php");
                }
                
        }

        else
        {
            Print '<script>alert("Incorrect Password!");</script>';
            Print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
        }

    }

    else
    {
        Print '<script>alert("Incorrect Username!");</script>';
        Print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
    }

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2015 19:42:31
Quote Anchor link
Het schijnt zo te zijn hoe vaker je een md5() hash weer hashed, dat de kans op een 'collission' groter is?
In ieder geval wordt het niet geadviseerd. Ikzelf ben ook een voorstander van password_hash(). Een salt is sowieso een goed idee om 'dictionairy-attacks' tegen te gaan.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.