wachtwoorden hashen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »
Christian k

christian k

07/03/2014 16:05:56
Quote Anchor link
hallo iedereen,

ik hoorde van een kennis van mij dat het niet veilig is om je wachtwoord
op te slaan met SHA1+ een salt hij zij dat dat achterhaalt is en dat ik crypt() moet gebruiken
maar ik las op het internet dat dat juist achterhaalt is
dus daarom is mijn vraag:
hoe sla je wachtwoorden het beste op in de database?

alvast bedankt voor jullie reacties
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 05:08:34
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/03/2014 16:16:33
Quote Anchor link
Hangt er vanaf hoe je crypt gebruikt. Als je het met een salt voor CRYPT_MD5 gebruikt is het inderdaad niet veilig. Met een salt voor CRYPT_BLOWFISH kan het wel erg veilig zijn. Dat hangt van de cost af die je via de salt instelt.

Ik stel voor dat je password_hash() gebruikt. Voor PHP < 5.5 kun je https://github.com/ircmaxell/password_compat gebruiken. Dan gebruik je het Bcrypt (crypt met blowfish) algoritme.

Het Scrypt algoritme is aan alternatief, maar is wat ingewikkelder om werkend te krijgen.
Gewijzigd op 07/03/2014 16:19:15 door Dos Moonen
 
Christian k

christian k

07/03/2014 16:21:51
Quote Anchor link
dus als ik het zo opsla is het veilig?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
password_hash(sha1($password), PASSWORD_BCRYPT);
?>
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/03/2014 16:28:04
Quote Anchor link
Nee, laat sha1() weg.

http://www.php.net/manual/en/function.password-verify.php gebruik je trouwens om het wachtwoord te controleren.
Gewijzigd op 07/03/2014 16:29:01 door Dos Moonen
 
Christian k

christian k

07/03/2014 16:31:32
Quote Anchor link
waarom? 2 soorten hash op 1 password is toch veiliger? of niet?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/03/2014 17:05:31
Quote Anchor link
Absoluut NIET!

Rule #1 Do NOT talk about fight club.
Rule #2 Do NOT roll your own crypto.
Rule #3 No really, DO NOT DO IT. You are not a group of experts.

Het is niet veiliger. Het is minder veilig. Een klein beetje minder veilig.
Maar je kunt het nu nog makkelijk weghalen, waardoor het weer ietsjes veiliger is.

Hopelijk maak je door mijn overdreven reactie in de toekomst minder assumpties. De meest recente best practices opzoeken kan nooit kwaad.

https://security.stackexchange.com/ is wel interessant.

PS. mocht je een reden willen: bcrypt(password) is jaren lang getest door experts, bcrypt(sha1(password)) is dat (waarschijnlijk) niet(/minder)
Gewijzigd op 07/03/2014 17:14:00 door Dos Moonen
 
Christian k

christian k

07/03/2014 18:46:49
Quote Anchor link
oke maar ik las dat je bij elke gebruiker het password met een andere code te hashen
maar hoe doe je dat met password_hash?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

07/03/2014 20:40:28
Quote Anchor link
Dat doet password_hash() voor je.

Mocht je het om een of andere vreemde reden zelf willen doen, bekijk dan voorbeeld #3: http://www.php.net/manual/en/function.password-hash.php
 
Christian k

christian k

07/03/2014 22:24:04
Quote Anchor link
Ik bedoel stel de user heeft een wachtwoord 'test' en de hash is
Jsk28jskme823
En een andere user heeft ook het wachtwoord 'test' dan is de hash toch hetzelfde
En als je database gestolen is kan de hacker al de password hints zien en weet hij het wachtwoord daarom moet er in de db een unieke code zitten waarmee het wachtwoord word gehasht. Hoe moet dat hier?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2014 09:28:09
Quote Anchor link
Nee, dat is het fijne van de password_hash() functie. Je kunt precies het zelfde resultaat krijgen met de door je vriend aangeraden crypt() functie, maar dan moet je zelf een salt (een code die per gebruiker uniek is) genereren.

Plus vergelijken van het opgegeven wachtwoord met de opgeslagen hash via password_verify() is niet vatbaar voor timing attacks.

Nogmaals: als je toch zelf een salt wilt genereren (niet aangeraden aangezien meerdere mensen de salt generatie implementatie van password_hash() bestudeerd hebben) bekijk dan voorbeeld #3 op http://www.php.net/manual/en/function.password-hash.php
Gewijzigd op 08/03/2014 09:42:11 door Dos Moonen
 
Christian k

christian k

08/03/2014 11:50:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

function salt($pass, $salt="abcdefghijklmnopqrstuvwxyzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ", $str="")
{

    $pass = str_replace(" ", "", $pass);
    $pass = strrev($pass);

    $arr[0] = strlen($pass);
    $arr[1] = strlen($salt);
    
    while($arr[0] > $arr[1] + 1)
    {

        $salt = $salt.$salt;
        $arr[1] = strlen($salt);
    }


    $split_len = floor(max($arr) / (min($arr) - 1));
    
    $salt = explode(" ", chunk_split($salt, $split_len, " "));
    array_pop($salt);
    $salt = array_reverse($salt);
    
    $j = $arr[0] > count($salt) ? $arr[0] : count($salt);
    
    for($i=0; $i<$j; $i++)
    {

        if(isset($pass{$i}))    $str .= $pass{$i};
        if(isset($salt[$i]))    $str .= $salt[$i];
    }

    
    return $str;
}

?>


ik gebruik al een tijdje deze salt.
kan ik deze ook gewoon gebruiken
met daar password_hash overheen?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2014 12:59:14
Quote Anchor link
Er gebeuren daar hele vreemde dingen... Rule #2: Do NOT roll your own crypto!

Houd het gewoon bij hash_password($password) (als je niet wilt dat het default algoritme in de toekomst nieuwe hashes met een ander algoritme gaat hashen, dan specificeer je ook nog zelf het algoritme)
Gewijzigd op 08/03/2014 13:15:29 door Dos Moonen
 
Christian k

christian k

08/03/2014 14:45:25
Quote Anchor link
ik heb het script niet zelf gemaakt ik heb het van
http://www.phphulp.nl/php/script/php-algemeen/beveiligde-login-en-registratie/1873/uwx3gphp/1535/
en ik vond het script ook nog ergens anders op het internet
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2014 15:51:24
Quote Anchor link
Dan heb je nu hopelijk geleerd erg sceptisch te kijken naar adviezen die je maar op twee plaatsen hebt kunnen vinden, gegeven door een klein aantal mensen waarvan je niets weet van hun kennis/repuratie, zonder uitleg waarom het zo gedaan wordt.

Vergelijk dat met het advies gegeven op https://security.stackexchange.com/questions/211/how-to-securely-hash-passwords
- goede beargumentatie
- goede repuratie (119k aan repuratie is erg veel)
- advies is gegeven door meerdere mensen (182 votes)

password_hash() is
- toegevoegd aan PHP
- gereviewed door meerdere mensen: https://security.stackexchange.com/questions/16506/security-review-password-hash-implementation-for-php
- is PHP 5.5 ingesteld om standaard Bcrypt te gebruiken (het enige ondersteunde algoritme op het moment, nieuwe algoritme kunnen in nieuwere PHP versies toegevoegd worden)

Bcrypt is bestudeerd door experts en zo'n 10 jaar oud geloof ik. Oud en geen gevonden kwetsbaarheden is een goed iets voor dit soort dingen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.