Wat is hier mis mee?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

21/01/2011 20:48:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    <?    $date = date('d-m-Y H:i:s');
        $titel = $_POST['titel'];
        $user = $_SESSION['user'];
mysql_query("INSERT INTO es_fotos (id, user, titel, img, datum) VALUES ('', '".$user."', '".$titel."', '".$dst_img."', '".$date."'")or die(mysql_error());
?>

Ik krijg steeds een error, wat is hier mis mee?
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 02:56:25
 
Niels K

Niels K

21/01/2011 20:49:27
Quote Anchor link
Het zal fijn zijn als je de error deelt ;-) Al zie ik hem overigens wel..
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

21/01/2011 20:50:00
Quote Anchor link
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1
 
Roel -

Roel -

21/01/2011 20:50:31
Quote Anchor link
Idd, volgende keer even de fout melden.
De fout is dat je een ( opent bij VALUES, maar die sluit je nooit meer af met een ).
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

21/01/2011 20:51:42
Quote Anchor link
oooh nu zie ik het ja ;)

Thanx
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

21/01/2011 20:52:00
Quote Anchor link
Heb je wel een database connectie gemaakt?

pas op voor mysql injections!

('', '".$user."', '".$titel."', '".$dst_img."', '".$date."'")
moet waarscheinlijk:
('', '".$user."', '".$titel."', '".$dst_img."', '".$date."')"
zijn

ik wist niet dat er zoveel mensen in 2 minuten zouden reageren xD
Gewijzigd op 21/01/2011 20:52:28 door Thomas van den Bulk
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2011 21:29:54
Quote Anchor link
Onnodig $vars kopiëren.
Onbekende $vars.
De datum is geen datum.
Lek script => SQL-Injection.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

22/01/2011 00:30:51
Quote Anchor link
Gebruik ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
ipv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? ?>
 
Justin S

Justin S

22/01/2011 11:06:47
Quote Anchor link
Niet getest maar dit lijkt mij netter en sneller...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    $sql
= "INSERT INTO es_fotos (id, user, titel, img, datum) VALUES ('', '".mysql_real_escape_string($_SESSION['user'])."', '".mysql_real_escape_string($_POST['titel'])."', '".mysql_real_escape_string($dst_img)."', NOW())";
    
    if(mysql_query($sql) {
        echo 'Data ingevoerd!';
    }
else {
        echo 'Data kon niet worden ingevoerd<br />'.mysql_error();
    }

    
?>
Gewijzigd op 22/01/2011 11:08:37 door Justin S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.