WBR-tag invoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »
Eddy E

Eddy E

04/01/2013 19:06:25
Quote Anchor link
Ik heb op mijn website (www.zunflappie.nl) soms lange woorden als Werkplaatshandboek en/of reclamemateriaal.
Nu passen die woorden niet altijd netjes op 1 regel. Ze moeten dan afbreken.

Met CSS's "word-wrap" kan je wel heel wat voor elkaar krijgen, maar dan breekt het soms verkeerd af.
Bijvoorbeeld als werkplaatsha-ndboek.
Dat wil ik niet.

Ik heb nu deze PHP-functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function hyphen($string == '')
    {

    $string = str_replace("Werkplaatshandboek", "Werkplaats<wbr>handboek", $string);    
    $string = str_replace("Reclamemateriaal", "Reclame<wbr>materiaal", $string);        
    
    return $string;
    }

?>


Omdat het een zachte hyphen toegevoegd.
&shy; werkt niet zo goed in alle browsers als <wbr> wat staat voor word-break.

Maar dit is natuurlijk geen doen zo. Nu heb ik als voorbeeld nog maar 2 woorden, maar is dit makkelijk (en niet te veeleisend van de server) beter te doen?
Ik weet dat er in het Nederlands wel regels voor zijn, maar die zijn eigenlijk onmogelijk te implenteren.
Iemand een beter idee?

PS: ik heb al gezocht op hyphen php function etc, maar daar kwam niets zinnigs uit.

Toevoeging op 05/01/2013 11:28:09:

Niemand?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 03:05:43
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

06/01/2013 01:22:01
Quote Anchor link
Zoek eens op "afbreekregels Nederlands". Ik geloof dat er een webservice is die dat regelt.
Maar ik vind het een interessant probleem, waar ik me heel vroeger in verdiept heb. Na wat zoeken vond ik het oude programma uit december 1992. Het was geschreven in C, dus niet bruikbaar voor dit doel. Maar ik vond het leuk om het om te werken naar PHP. Hier is het.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php
/**
 * string breekaf(string)
 * breekt een string af in lettergrepen volgens Nederlandse regels.
 * Een Nederlandse lettergreep bestaat uit drie delen waarvan de eerste
 * en de laatste mogen ontbreken:
 * 1: een medeklinkergroep (kan lege string zijn)
 * 2: een klinkergroep
 * 3: een medeklinkergroep (kan lege string zijn)
 * Copyright Ivo Breeden 1992, 2013
 * Mutatie: 2013-01-06
 * Betere resultaten worden verkregen door de string van achter naar
 * voor te interpreteren. Dan volgt een betere beslissing of een
 * medeklinkergroep een beginmedeklinkergroep is of een
 * eindmedeklinkergroep.
 */

function breekaf($inwoord) {
  // De lettergroepen zijn achterstevoren.
  // een Nederlandse lettergreep kan maar met bepaalde medeklinkergroepen beginnen

  $REbeginmkl = 'rhcs|hcs|rps|rts|ls|ms|lk|rf|uq|rk|nk|wk|rg|rb|rp|lp|ps|lv|rv|ns|lc|wz|hc|rw|ht|rd|ts|rt|wt|b|d|g|h|c|f|p|j|v|w|x|z|t|s|k|l|m|r|n';
  // een Nederlandse lettergreep kan maar bepaalde klinkergroepen bevatten
  $REklinker = 'wuee|iaa|wuo|ieo|ioo|swu|wua|ji|uu|ei|ue|ee|ie|aa|eo|ua|iu|uo|wu|oo|a|i|e|y|u|o';
  // een Nederlandse lettergreep kan maar met bepaalde medeklinkergroepen eindigen
  $REeindmkl = 'tsgr|tsfr|tsr|str|twr|tsn|thc|tsd|tsg|tbm|sgn|hcs|td|tl|gr|sm|st|tm|sl|tb|tg|dg|sk|dl|kl|fl|ts|sr|tp|dn|kr|tr|sp|hc|gn|dr|kn|tn|sn|f|x|d|t|b|s|g|p|r|n|m|k|l';
 
  $inwoord    = strrev($inwoord); // draai de input string om
  $lucifers = array();            //matches zouden de Britten zeggen
  $uitwoord = '';                 //resultaat
  $teststring = '';               //om te controleren of $inwoord heel gebleven is
  // preg_match ook achterstevoren

  $status = preg_match_all("/($REeindmkl)?($REklinker)($REbeginmkl)?/iu",
    $inwoord,
    $lucifers);
  if ($status == 0) { //geen match of false
    $uitwoord = $inwoord; //niet af te breken
  } else {    //match gevonden
    $eerstekeer = true;
    foreach ($lucifers[0] as $tmp) {
      if ($eerstekeer) {
        $uitwoord = $tmp;
        $teststring = $tmp;
        $eerstekeer = false;
      }
else {
        $uitwoord .= '>rbw<'. $tmp; //nog steeds achterstevoren
        $teststring .= $tmp;
      }
    }
  }

  //Als niet alles is herkend, geef dan het oorspronkelijke woord
  if ($teststring != $inwoord) {
    $uitwoord = $inwoord;
  }

  return strrev($uitwoord);
}


echo breekaf('werkplaatshandleiding') . "\n";
echo breekaf('Werkplaatshandboek') . "\n";
echo breekaf('Reclamemateriaal') . "\n";
echo breekaf('Onderdelencatalogus'). "\n";
echo breekaf('buitenboordmotor') . "\n";
echo breekaf('kilometerteller') . "\n";
echo breekaf('onderhoud') . "\n";
echo breekaf('A.N.W.B.')  . "\n";
?>

Output:
werk<wbr>plaats<wbr>hand<wbr>lei<wbr>ding
Werk<wbr>plaats<wbr>hand<wbr>boek
Re<wbr>cla<wbr>me<wbr>ma<wbr>te<wbr>ri<wbr>aal
On<wbr>der<wbr>de<wbr>len<wbr>ca<wbr>ta<wbr>lo<wbr>gus
bui<wbr>ten<wbr>boord<wbr>mo<wbr>tor
ki<wbr>lo<wbr>me<wbr>ter<wbr>tel<wbr>ler
on<wbr>der<wbr>houd
A.N.W.B.

Deze afbreekroutine is verre van volmaakt. Dat blijkt al uit het afbreken van "Reclamemateriaal". Maar misschien heb je er wat aan, en misschien kun je het verbeteren.

Toevoeging op 06/01/2013 14:58:06:

Ik heb de source net vervangen. Het bleek een enorme verbetering te zijn om de woorden achterstevoren (strrev()) te analyseren. De source wordt er niet duidelijker van maar het resultaat gaat er erg op vooruit. Ik denk dat de afbreekroutine nu meer dan 90% goed resultaat geeft.
Ik hoop dat je er zo wat mee kunt.
Gewijzigd op 06/01/2013 14:55:10 door Ivo Breeden
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.