Webdesignen op een Imac?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Bassos

Bassos

01/05/2008 20:40:00
Quote Anchor link
Goedeavond,

Ik ben sinds kort overgestapt naar een Imac. En nu wil ik webdesign/coderen weer oppikken. Alleen na een halve middag zoeken op het Inet ben ik nog geen geschikte programma's tegengekomen. Kunnen jullie me hierbij helpen?

Wat lijkt me handig:
- FTP functie (zit volgens mijn niet standaard op een Imac, of heb ik dit fout?)
- Ik maak graag website's door ze handmatig te coderen, dus geen WYSIWYG. Dus een soort van teksteditor is prima. (X HTML, CSS, PHP)
- Gekleurd weergeven van verschillende code onderdelen.
- Ik vond de automatische aanvulfunctie van Dreamweaver handig. Als je code aan het typen bent. Anders ben je de halve tijd bezig met het opzoeken van bepaalde functies.
- Graag gratis, want dan heb ik de mogelijkheid om het een en ander uit te proberen.

Alvast bedankt voor de moeite!!
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 07:50:55
 
Danny K

Danny K

01/05/2008 20:47:00
Quote Anchor link
Coda, is niet gratis! Maar kan je wel gratis uit proberen..! Dit vind ik zelf een zeer nette tool en ik gebruik hem ook veelvoudig.

Dreamweaver is ook voor de mac beschikbaar.
 
Wouter K

Wouter K

01/05/2008 20:49:00
Quote Anchor link
coderen :Notepad ++ ?
ftp : Filezilla.

Beide gratis en eigenlijk wel goed.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

01/05/2008 20:58:00
Quote Anchor link
Komodo Edit doet dat alles + meer! Tabbladen, projecten, SCP etc.
 
Steff   an

Steff an

01/05/2008 21:00:00
Quote Anchor link
@Wouter
http://notepad-plus.sourceforge.net/nl/site.htm
Quote:
Het is een “betere” tekst editor voor iedere gebruiker die het Windows platform gebruikt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steff an
 
Jelmer -

Jelmer -

01/05/2008 21:09:00
Quote Anchor link
Ik doe het met TextMate en Transmit, maar beiden kosten iets van 30 euro. Voor TextMate heb ik geen vervanger, Transmit kan ook goed ingewisseld worden voor het open source Cyberduck maar die is ietsjes instabieler.

En wil je echt eens automatisch aanvullen (en niet alleen maar een retesnelle editor met 1000 + 1 sneltoetsen en truucjes - want dat is TextMate) dan zou ik gewoon eens Eclipse met een PHP plugin proberen. Als je een beetje snelle computer hebt werkt dit heel prettig.
 
Bassos

Bassos

01/05/2008 21:21:00
Quote Anchor link
Arjan Kapteijn schreef op 01.05.2008 20:58:
Komodo Edit doet dat alles + meer! Tabbladen, projecten, SCP etc.


Arjan, dit programma ziet er behoorlijk uit. Ik zal het eens een try geven. Spreek je ook uit ervaring of gebruik je dit programma zelf niet?
 
Bassos

Bassos

01/05/2008 21:30:00
Quote Anchor link
Danny K schreef op 01.05.2008 20:47:
Coda, is niet gratis! Maar kan je wel gratis uit proberen..! Dit vind ik zelf een zeer nette tool en ik gebruik hem ook veelvoudig.

Dreamweaver is ook voor de mac beschikbaar.


Heb je een link die naar 'coda' verwijst. Want misschien is het wel de moeite waard om even een kijkje te nemen.
 
Jelmer -

Jelmer -

01/05/2008 21:47:00
 
Wouter K

Wouter K

01/05/2008 22:24:00
Quote Anchor link
@Steffan: Sorry wist ik niet, maar is er geen mogelijkheid om dit op te lossen voor een Apple ?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/05/2008 22:34:00
Quote Anchor link
Jelmer schreef op 01.05.2008 21:47:

Offtopic:

Mooie site, maar wat worden die headers toch hoog over he?
 
Frank -

Frank -

01/05/2008 23:30:00
Quote Anchor link
Eclipse, werkt ook op OSX.
 
Jelmer -

Jelmer -

02/05/2008 00:19:00
Quote Anchor link
wouter schreef op 01.05.2008 22:24:
@Steffan: Sorry wist ik niet, maar is er geen mogelijkheid om dit op te lossen voor een Apple ?


Ik zou het zelf niet een oplossing willen noemen, maar exe's draaien onder OS X kan wel: Darwine**, een port van Wine. Maar meestal is er wel een beter Mac alternatief voor een Windows app te vinden. Naja, op het geweldige Internet Explorer na. Alleen al daarvoor heb ik het op m'n laptop staan...

** Voor Darwine builds wil je hier zijn, want die zijn wat actueler.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Jelmer -

Jelmer -

02/05/2008 00:39:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 01.05.2008 22:34:
Offtopic:

Mooie site, maar wat worden die headers toch hoog over he?


Welcome to the new Splash Screen
 
Wouter K

Wouter K

02/05/2008 00:56:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 01.05.2008 22:34:
Jelmer schreef op 01.05.2008 21:47:

Offtopic:

Mooie site, maar wat worden die headers toch hoog over he?


Je bedoelt dat hij zo groot is ?
Ja, maar dat is zo de nieuwe stijl. Grote header - Kleine content - Soort van sitemapje ..

In die volgorde. Ze proberen te zeggen dat de header de site moet MAKEN snap je ?
 
Thijs X

Thijs X

02/05/2008 01:56:00
Quote Anchor link
Eclipse
 
Hipska BE

Hipska BE

02/05/2008 10:37:00
Quote Anchor link
Sinds ik SubEthaEdit gebruik, wil ik geen andere editor meer. Deze is het voor mij. Doet trouwens ook collaborating mogelijk, coda kan hier ook mee overweg.

Voor ftp gebruik ik Cyberduck, dit is een alleskunner en bovendien gratis.

Edit:
Oja, en voor CSS gebruik ik het prachtige CSSedit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Bassos

Bassos

02/05/2008 20:12:00
Quote Anchor link
Er zitten een hele hoop op het eerste oog handige programma's tussen:

- coda (betaald)
- komodo edit (gratis)
- TextMate (betaald)
- Transit (betaald)
- SubEthaEdit (betaald)
- CSSedit (betaald) ziet er fantastisch uit overigens!!

Deze wat minder naar mijn smaak:

- notepad++ (windows)
- eclipse (te zwaar een groot)
- Cyberduck (schijnt onstabiel te zijn)
 
--

--

02/05/2008 20:24:00
Quote Anchor link
Gratis programma's gaan bij mij toch altijd voor betaalde, zo fanatiek ben ik nou ook weer niet...
 
Bassos

Bassos

02/05/2008 20:27:00
Quote Anchor link
De prijzen van deze betaalde programma's vallen mij enig sinds mee. 20 of 30 dollar wil ik best voor een prettig werkend stukje software betalen...
 
--

--

02/05/2008 20:28:00
Quote Anchor link
Tja, da's helemaal persoonlijk..
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.