Webdevils.nl

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »
Mark Kazemier

Mark Kazemier

01/04/2011 00:49:38
Quote Anchor link
Webdevils is een webcommunity die zich richt op goede kwaliteit artikelen en inhoud op de website. En we hopen dat dit een plek wordt waar beginnende maar ook zeker gevorderde webdeveloppers terecht kunnen voor vragen en interessante discussies.

Graag zouden we op de volgende punten feedback hebben:
- De layout
- Het inloggen met verschillende identiteiten zoals Facebook, Twitter, Hyves, etc

Feedback nemen we weer mee in komende updates.

Afbeelding

Alvast bedankt voor de feedback!

URL: https://webdevils.nl
Gewijzigd op 01/04/2011 00:58:35 door Mark Kazemier
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 09:48:44
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

01/04/2011 01:19:12
Quote Anchor link
Ik vind de layout wel mooi, maar wel onoverzichtelijk. Ik denk dat je iets enorm belangrijks bent vergeten: Human computer interaction (HCI)

Er zijn niet veel mensen die weten wat dit betekend, maar dit is je verplaatsen in de gebruiker. Je doet verschillende test, wat en wanneer je iets doet. Waar kijken bezoekers naar, wat willen ze vinden op je website. Je stelt de website vragen:

- Wat is je doelgroep
- Wat zijn belangrijke punten waar een bezoeker naar kijkt
- Wat moet de gebruiker kunnen
- Waar kijkt de gebruiker het eerste naar.

Ik vind je website nogal onduidelijk, maar de layout wel mooi. Verplaats de navigatie van rechts naar links. dat helpt al deels.

Als ik op jou website kom weet ik er niet wat ik er moet zoeken. Je boodschap is niet duidelijk. Waar gaat deze website over? (niet dat ik dat niet weet, maar meer als ik als bezoeker speel op je website, want die weet dat niet, daar moet naar gezocht worden en dat kan echt niet!) TIP: er zijn onderzoeken gedaan naar hoelang mensen op een website blijven. dit is over het algemeen na 1 klik al klaar. Hoe trigger jij de mensen om te blijven!

Als laatste tip: Hoe groot schat je de kans dat jou website een doorbraak is. Er zijn al veel van dit soort forums:

- PHPhulp (uiteraard ;))
- PHPfreaks
- sitemasters
- HTMLhulp
- pfz.nl
- en zo zijn er nog een hele hele hoop.

Dus wat heb jij in huis of ga jij doen om jou website bijzonder te maken??

Trouwens dat SSL certificaat moet je ook maar even uitleggen achter je website, want dat nut snap ik niet helemaal (kan ook aan mij liggen uiteraard ;))
 
Mark Kazemier

Mark Kazemier

01/04/2011 02:14:29
Quote Anchor link
Bedankt voor de reactie, daar kunnen we weer verder mee :)

Hoe zou je de duidelijkheid verbeteren? Dus hoe kunnen we beter uitstralen dat we een webmaster community zijn?

Wat betreft je laatste vraag. Hoe wij uniek willen zijn. Wij richten ons op een ander deel van de ontwikkelaars. Wij proberen meer op de professionele markt van designers en programmeurs te richten. Ook door hoog niveau artikelen te plaatsen over ingewikkelde programmeerconcepten en design technieken.

Daarnaast hebben we gemerkt dat veel Nederlandse webcommunities wat problemen hebben met het updaten van de website. Vaak zijn de bezoekers wel actief, maar wordt er verder door de beheerders nauwelijks nog iets aan de website gedaan. Het bekende, ja versie 2 komt eraan, effect. Zoals PHPFreakz (en pfz is dezelfde website) en PHPHulp dat gehad hebben en veel andere communities nog steeds hebben. We hebben een strict deployment schema waarbij er regelmatig nieuwe features en bugfixes uitgevoerd worden.

De belangrijkste reden dat wij een SSL certificaat hebben is om de gegevens van onze bezoekers te beschermen. Als jij op een website inlogt zonder SSL verbinding, zullen je gegevens als wachtwoorden en gebruikersnaam plain tekst over de lijn verzonden worden. Als jij in een publiek netwerk zit zoals een trein of een Starbucks kan iedereen deze gegevens meelezen. Het SSL certificaat zorgt ervoor dat de gegevens versleuteld over de lijn gestuurd worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2011 10:43:04
Quote Anchor link
Ik zie dertien leuke sites waarmee je via een account daar op je site kan inloggen. Reuzeleuk, maar ik ben benieuwd hoe je dit voor elkaar gekregen hebt? Gebruik je 13 verschillende api's of één API van iemand anders dit dit voor alle dertien sites regelt?
 
Mark Kazemier

Mark Kazemier

01/04/2011 12:06:45
Quote Anchor link
Dat zijn 13 verschillende API's die wij gebruiken. We zijn bezig met het uitwerken van een enkele API zodat anderen dit eenvoudig op andere websites geïmplementeerd kan worden.
Gewijzigd op 01/04/2011 12:07:14 door Mark Kazemier
 
Mark Kazemier

Mark Kazemier

06/04/2011 23:52:08
Quote Anchor link
We hebben weer een hele reeks updates uitgevoerd op de website. Zijn er nog meer mensen die een mening hebben over Webdevils?

Ik ben nog wel benieuwd naar de volgende punten:
- Is het login / registratie proces duidelijk zoals het nu is?
- Wat vinden jullie van de soort content
- Wat vinden jullie van de layout?
- Zijn er nog dingen die echt anders moeten?
 
Sander A

Sander A

07/04/2011 08:40:53
Quote Anchor link
Ik zou zoals op jullie forum ook al is aangegeven zorgen dat bij berichten de donkergroene balk altijd netjes doorloopt.
 
Mark Kazemier

Mark Kazemier

07/04/2011 11:02:29
Quote Anchor link
Welke groene balk bedoel je precies? Die van de onderkant van een reactie met die aan de onderkant van de user informatie?
 
Leon de Vries

Leon de Vries

07/04/2011 11:10:16
Quote Anchor link
Ik heb er over nagedacht.
Die balken staan als er te weinig tekst in een vak zit nu precies gelijk naast elkaar.

Echter als je meer tekst gaat plaatsen verschuift de grote balk mee naar onderen. Als we die andere balk ook mee verschuiven, dan mist een stukje samenhang bij het deel waar de avatar in staat. En is het bij grotere posts niet meer mooi.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

07/04/2011 11:18:42
Quote Anchor link
De layout vind ik erg mooi. Wat ik verder zou doen is de artikelen onder verdelen in categorieën. Zoals het nu is vind ik niet overzichtelijk. Voor de rest is de navigatie links plaatsen zoals The Dutch Guy aangeeft een goed idee. Dit heeft alles te maken met de 'usability'. Zie bijvoorbeeld http://usability-blog.be/navigatie-links-of-rechts-7-argumenten-voor-links/
 
Leon de Vries

Leon de Vries

07/04/2011 11:32:34
Quote Anchor link
Hallo Jordy,

Bedankt voor je tips!.
We horen vaker dat de artikelen niet onderverdeelt zitten in categorieën, dit hebben we expres gedaan. In plaats van categorieën hebben wij tags gebruikt, het voordeel van tags is dat iedereen zijn eigen "categorieën" kan bedenken. Maar blijkbaar is dit niet de ideale manier ?

Bedankt voor de link met interessante informatie.
Het is moeilijk afwegen, het is inderdaad de bedoeling dat het zo gebruiksvriendelijk moet zijn. Maar ons doel is ook dat onze website net iets anders is dan de rest. En met zulke subtiele punten blijft het bij mensen wel hangen.
Tevens als ik op die site door klik, zijn er ook zeker voorstanders van rechter menu:
http://www.usability-vlaanderen.com/2011/02/menus-links-of-rechts-zetten.html

Zelf zit ik er aan te denken om het instelbaar te maken, maar het is even kijken hoeveel vraag hier naar is. En anders misschien een test doen 50/50 verdelen en dan kijken welke een beter effect heeft op het gebruik van de website.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

07/04/2011 12:47:22
Quote Anchor link
Klopt, maar naar mijn mening onderscheid je je website niet door een menu links of rechts te plaatsen. Maar je hebt gelijk dat iedereen de navigatie anders bekijkt.

Thuis heb ik een praktijkgids (Webdesign Volume .01) waar een interview staat met Ruben Timmerman van Usarchy.com. Ik heb daar even een stuk uit geciteerd, ik weet niet of je er wat aan hebt:-) Het gaat aan het begin over het design, maar langerzamerhand gaat het over de navigatie. Er staat inderdaad dat een rechter navigatie ook kan.

Quote:
Het wordt usabiity-experts wel eens verweten dat er als et aan hen lag alleen maar lelijke sites zouden zijn. Denk je at usability design in de weg zit?
Nee, design staat in dienst van usability dus dat is per definitie onmogeijk. Gebruikers zien design in mijn ervaring heel anders dan vormgevers en opdrachtgevers. Wat "wij" als "mooi", "hip" en "elegant" design bestempelen, zien gebruikers van websites niet. Ik heb vaak gezien dat een (zelfs in mijn ogen) sterk verbeterde vormgeving bij gebruikers precies hetzelfde cijfer opleverde in een enquête met de vraag "welk cijfer geeft u de vormgeving>". Dat wil niet zeggen dat design niet belangrijk is: integendeel! Het is net als met geld: van meer geld word je niet gelukkig maar van te weinig geld word je wel ongelukkig. Als het design dus niet goed genoeg is, niet duidelijk is of niet goed past bij de doelgroep, kan het een reden zijn om in de eerste seconden af te haken. Mensen bepalen namelijk in minder dan een paar seconden of ze op een site blijven of niet en design speelt daarin natuurlijk een belangrijke rol..

Hoe creatief kun je zijn met website-navigatie?
Net zo creatief als met bijvoorbeeld boeknavigatie. Een boek heeft een kaft en rug met daarop de titel van het boek en de auteur. Verder een inhoudsopgave, bladzijdenummers in een hoek en soms een register achterin. Als webdesigner is het wat mij betreft een doodzonde om af te wijken van navigatieconventies zoals een simpele tekstuele navigatie aan de linker- rechter- of boven-kant van de pagina een een zoekmogelijkheid rechtsbovenin. Tegenwoordig is "undesign" en hippe term om te omschrijven dat juist het simpelste design het beste werkt. Dus: minder kaders, vlakken- 3D-effecten, schaduwtjes, kleuren en tierlantijnen op je webpagina's En liever meer witruimte, grote letters en simpelheid: dan vinden bezoekers sneller hun weg.
 
Mark Kazemier

Mark Kazemier

07/04/2011 13:11:29
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie en de quotes uit het tijdschrift. Ik denk dat het interessant is om hier nog wat gebruikersonderzoek naar te doen. Hoe de navigatie te doen. Is waarschijnlijk heel erg afhankelijk van het soort website en bezoeker. Voorlopig laten we de navigatie nog even rechts staan denk ik, vooral omdat de hele look van het design verandert als je het omdraait.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.