Website vertalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »
John De Zon

John De Zon

07/07/2016 00:21:10
Quote Anchor link
Hallo,
Wat is de beste manier om mijn website te vertalen???
Het is niet gemakkelijk om als ik een wijziging maak het in alle andere talen ook te doen...
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 19:20:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/07/2016 00:45:25
Quote Anchor link
Zorg dat je de vertaling in een speciaal taalbestand regelt.
German.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$lang
['welcome'] = "Willkommen";
$lang['about_us'] = "über uns";
?>


En die includeer je dan als iemand naar de Duitse site gaat.
 
Bas hooff

bas hooff

07/07/2016 09:00:52
Quote Anchor link
Het lijkt mij goed om een functie / class te gebruiken / schrijven waarin je de bezoeker evt kan herkennen van land, en vervolgens een suggestie doet om bij een overeenkomst om de bijbehorende taal aan te bieden.

En zorgen dat er een functionaliteit is om de gekozen / geselecteerde waarde ook vast te houden.
Zo hoeft de bezoeker niet elke keer bijv via een dropdown menu de taal te selecteren, en kan jij deze gegevens verwerken in een functie om automatisch de juiste array / taal bestand te gebruiken.

om te voorkomen dat je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if (IsSet($_SESSION['taal']) && $_SESSION['taal'] == 'DE')
{
    include ('lang/de.php');
}
else if (IsSet($_SESSION['taal']) && $_SESSION['taal'] == 'FR')
{
    include ('lang/fr.php');
}
.....

bij elke pagina deze code moet toepassen.

als je de class zo inricht: land detectie / handmatig taal gekozen, waarde opslaan, controle uitvoeren of er een taalvoorkeur is, waarde verwerken (juiste includes), eigenschap van een functie (translate($sWaarde); controleren of deze in een array zit en vervolgens printen.

Kan je zo gaan werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo translate('welcome');


Geen ervaring mee, maar zeker als je veel data hebt lijkt een functie mij erg handig.

EDIT: Sessie moet natuurlijk cookie zijn.
Gewijzigd op 07/07/2016 09:04:14 door bas hooff
 
Ivo P

Ivo P

07/07/2016 11:06:34
Quote Anchor link
je moet in elk geval onderscheid maken tussen het vertalen van losse kreten, zoals "telefoon", "gebruikersnaam" en zinnen/teksten.

Vaak is een tekst voor de ene taal niet letterlijk een omzetting zin voor zin naar een andere taal. Dat zie je wel op sommige sites waar het Nederlands niet helemaal soepel loopt en je eigenlijk het Engels er tussen door proeft.

Soms heeft een letterlijke vertaling ook geen zin, omdat het verhaal dat je in je webshop ophangt over iDeal helemaal geen zin heeft om aan een Duitser uit te leggen. In zo'n geval ben je beter af met het in je cms plaatsen van een pagina met gelijke strekking, maar dus niet zin voor zin vertaald.

Over een bestand met losse kreten:
Dat gaat niet altijd heel eenvoudig. Sommige woorden in het Nederlands zijn op meerdere manieren te vertaling, afhankelijk van het gebruik.

Neem "aub": dan kan in het Engels "please" zijn, maar ook "here you are"
Om over "voor" nog maar te zwijgen (eerder in de tijd; niet erachter; ten behoeve van; niet tegen etc)

Naar mijn idee is een losse-kreten-vertaling vooral lastig.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

07/07/2016 11:39:49
Quote Anchor link
Bij grote softwareconcerns wordt inderdaad nooit op woordniveau vertaald, maar altijd in langere strings. De vertalers en localizers noemen dat werk ook "strings vertalen". Onderdelen van de gebruikersinterface zoals menu-opdrachten, knopopschriften en labels bij invoervakken zijn allemaal aparte, unieke strings.

In het Language Portal van Microsoft kun je goed zien hoe dat in zijn werk gaat. En hier vind je meteen goede suggesties voor je eigen projecten als je eens om een vertaling verlegen zit.

Zelf gebruik ik een translation memory (TM) voor vertalingen. Alle strings zijn centraal opgeslagen in een databasetabel met een dubbele primaire sleutel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE IF NOT EXISTS sc_translation_memory (
  translation_id   VARCHAR(255)          CHARACTER SET ascii  COLLATE ascii_bin  NOT NULL,
  language_id      TINYINT(3) UNSIGNED   NOT NULL  DEFAULT 0,
  admin_only_flag  TINYINT(1) UNSIGNED   NOT NULL  DEFAULT 0,
  date_modified    TIMESTAMP             NOT NULL  DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP  ON UPDATE CURRENT_TIMESTAMP,
  translation      TEXT                  NULL,
  PRIMARY KEY pk_translation_memory_id (translation_id, language_id),
  FOREIGN KEY fk_language_id (language_id) REFERENCES sc_languages (language_id) ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=utf8  COLLATE=utf8_unicode_ci;

Om te voorkomen dat er voor elke view een uitstap naar de database moet worden gemaakt, genereer ik hiermee bij het toevoegen of wijzigen van een string nieuwe include-bestanden. Hierin wordt de translation-id (de eerste primaire sleutel) een constante. Vereenvoudigd krijg je dan de volgende includes.

nl-NL.php voor Nederlands:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
define('I18N_ERROR_PASSWORD_CHARACTERS', 'Het wachtwoord moet cijfers en letters bevatten.');
define('I18N_ERROR_PASSWORD_MIN_LENGTH', 'Het wachtwoord moet minimaal 7 tekens bevatten.');
define('I18N_ERROR_PASSWORD_TOO_COMMON', 'Het wachtwoord komt te vaak voor.');
?>

en-GB.php voor Brits Engels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
define('I18N_ERROR_PASSWORD_CHARACTERS', 'The password must contain both numbers and letters.');
define('I18N_ERROR_PASSWORD_MIN_LENGTH', 'The password must be at least 7 characters long.');
define('I18N_ERROR_PASSWORD_TOO_COMMON', 'The password is too common.');
?>

de-DE.php voor Duits:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
define('I18N_ERROR_PASSWORD_CHARACTERS', 'Das Kennwort muss sowohl Zahlen als auch Buchstaben enthalten.');
define('I18N_ERROR_PASSWORD_MIN_LENGTH', 'Das Kennwort muss aus mindestens 7 Zeichen bestehen.');
define('I18N_ERROR_PASSWORD_TOO_COMMON', 'Das Kennwort ist zu allgemein.');
?>

fr-FR.php voor Frans:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
define('I18N_ERROR_PASSWORD_CHARACTERS', 'Le mot de passe doit contenir des chiffres et des lettres.');
define('I18N_ERROR_PASSWORD_MIN_LENGTH', 'Le mot de passe doit être composé d’au moins 7 caractères.');
define('I18N_ERROR_PASSWORD_TOO_COMMON', 'Le mot de passe est trop commun.');
?>
Gewijzigd op 07/07/2016 11:40:53 door Ward van der Put
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.