Weergave functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rick

rick

05/08/2007 13:56:00
Quote Anchor link
Beste php'ers

Aangezien ik bezig ben met een systeem te bouwen kwa op een klein probleempje.

ik wil eigenlijk als je een hele tekst uit de Database haalt, dat hij hij maar een deel weergeeft.

Als voorbeeld in de database staat.
Er was een php freaKje bij de bakker en die kocht een warm broodje.

En dat hij dat weergeeft.
Er was eens een php freakje die een ... en dan stopt , en je erop kan klikken dat je dan verder kan lezen.
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 18:08:23
 

05/08/2007 14:00:00
Quote Anchor link
dus een soort Nieuws Systeem ?
 
Rick

rick

05/08/2007 14:05:00
Quote Anchor link
ja inderdaad :)
 

05/08/2007 14:07:00
 
Rick

rick

05/08/2007 14:10:00
Quote Anchor link
ik zal eens kijken ;), bedankt
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/08/2007 14:19:00
Quote Anchor link
Hier heb je in ieder geval een functie die een zin inkort en op hele woorden afbreekt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    $txt
= 'The quick brown fox jumped over the lazy dog. The quick brown fox jumped over the lazy dog. The quick brown fox jumped over the lazy dog.';
    $min_length = 50;
    if (strlen ($txt) > $min_length) {
        $eerste_spatie = strpos ($txt, ' ', $min_length);
        echo substr ($txt, 0, $eerste_spatie) . ' ...';
    }

    else {
        echo $txt;
    }

?>
 
Rick

rick

05/08/2007 14:39:00
Quote Anchor link
Bedankt Jan dit is precies wat zocht !
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/08/2007 14:41:00
Quote Anchor link
Graag gedaan hoor ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.