Welk framework?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »
Elsa de Leeuw

Elsa de Leeuw

04/04/2015 17:01:12
Quote Anchor link
Ik ben al een tijd bezig met php en ik wil nu graag met een framework gaan werken.
Welke raden jullie aan?
Welk framework is populair in het bedrijfsleven en waarmee maak je dus goede kans op een baan?
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 04:34:40
 
Wouter J

Wouter J

04/04/2015 18:10:48
Quote Anchor link
Symfony en Laravel zijn tegenwoordig erg populair. In het bedrijfsleven wordt Zend framework ook nog wel gebruikt, maar dat daalt toch aanzienlijk (wat best jammer is).

Voor het bedrijfsleven is Symfony denk ik momenteel het handigst, aangezien Laravel meer de "personal-usage feeling" heeft. Vooral in Nederland is Symfony best groot.

Merk op dat bedrijven vaak refereren naar een MVC framework in het algemeen. Het maakt dus allemaal niet zo heel veel uit, zolang je maar de basis gedachtes en design patterns achter frameworks kent. Zodra je eenmaal één framework goed kan gebruiken, kun je andere frameworks sneller leren.

Persoonlijk: Waar ik werk gebruiken we Flow, omdat het mooi aansluit op Typo3. Maar uit ervaring kan ik zeggen dat dit framework niet heel bekend is.
 
Elsa de Leeuw

Elsa de Leeuw

04/04/2015 18:38:19
Quote Anchor link
Wouter, welk framework is in jouw ogen het meest gebruikvriendelijk?
Daarbij denk ik ook aan goede ondersteuning, duidelijke documentatie etc.
Ik neig zelf enigszins naar symphony of cakephp eigenlijk.
Wat is jouw mening daarover?
Flow is niet echt een bekend framework en aangezien ik toch graag bij een bedrijf wil gaan werken lijkt het me handiger een framework te kiezen wat bekender is.
Laravel is op moment inderdaad enorm populair heb ik gelezen. Maar wat ik zo snel even zag zijn ze net als Zend enorm gericht op betaalde cursussen.
 
NOLot -

NOLot -

04/04/2015 19:04:49
Quote Anchor link
Hangt van je huidige skillset af en hoeveel tijd je hebt om te leren. Zelf zou ik gaan voor laravel als je snel een site op wilt zetten. De community is echt enorm, en als je op hun irc channel zit heb je meestal binnen 5minuten een oplossing. Ook is het ontzettend eenvoudig.

Symfony vind ik wat professioneler en vind ik persoonlijk net iets fijner mee werken dan laravel, echter is het wel een stuk moeilijker om te leren.

Cakephp is volgens mij het meest populair binnen Nederland (?) maar zelf heb ik er niet veel ervaring mee. Ik weet wel dat ze net hun v3 uitgebracht hebben dus als er een moment is om ernaar te kijken is het nu ;) Kijk wel uit dat je niet te framework-specifiek kennis opdoet, maar zorg dat je, zoals Wouter zegt, meer de structuur leert kennen waardoor je in principe elk framework kunt gebruiken.
 
Elsa de Leeuw

Elsa de Leeuw

04/04/2015 19:25:25
Quote Anchor link
Ik heb jaren geleden een cursus php gedaan. Toen me meer op webdevelopment gericht en daarna op template building voor joomla. Sinds kort bezig met theme building voor wordpress, aangezien dat razend populair is. Ik wil hier straks een uitbreiding in maken met plugins en eigen cms systemen voor websites en webwinkels. Voor template/theme building heb je op zich weinig php nodig uiteraard. Maar om eigen cms systemen te bouwen lijkt een framework me enorm handig. En dan in combinatie met bijv bootstrap. Maar aangezien ik niet weet of ik het red om voor mezelf te beginnen wil ik ook goede onderhandelingspositie hebben voor werkgevers. Ben daar nog niet geheel uit. Probleem als je voor jezelf wil beginnen is dat je eigenlijk overal wel kennis van nodig heb. En ga je voor iemand werken met meer mensen in dienst dan kan je nog eens raad vragen bij je collega's. Ik wil binnen een jaar zo ver zijn dat mijn kennis op een goed niveau is in ieder geval en die tijd heb ik ook wel. En ja dat betekent veel scripten :) maar dat is niet erg.
 
NOLot -

NOLot -

04/04/2015 19:53:09
Quote Anchor link
Dan zou ik je aanraden laravel te leren, wat echt heel makkelijk is. En dan misschien eens kijken naar octobercms; https://octobercms.com/ wat gebouwd is met laravel. Je moet echter wel verstand hebben van Object Oriented Programming (OOP), anders gaat het heel lastig worden.
 
Elsa de Leeuw

Elsa de Leeuw

05/04/2015 16:08:53
Quote Anchor link
Ok bedankt :)
 
DavY -

DavY -

05/09/2015 07:24:58
Quote Anchor link
Ik zou voor Symfony gaan, als je een goede kans op een baan wilt maken, ahoewel je ook wel voor Zend kunt gaan, aangezien veel bedrijven in brabant met Zend werken, maar langzamerhand beginnen ze over te stappen naar Symfony. Wat ik wel een behoorljke nadeel vindt aan de meeste bedrijven is dat ze altijd vragen om HBO opleiding, terwijl dit eigenlijk niet perse een vereiste hoeft te zijn, omdat er genoeg php'ers zijn die enkel een MBO opleiding hebben, maar erg bedreven zijn in php en dan hebben ze alles zelf geleerd zonder enige opleiding. Ik zou eerder zulke mensen aannemen, aangezien ze veel meer gemotiveerd zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen met autisme die geen HBO opleiding hebben, maar veel beter zijn in php dan iemand met HBO opleiding.
 
Eddy E

Eddy E

05/09/2015 19:27:03
Quote Anchor link
HBO-niveau staat ook voor een bepaald denkniveau en (vaak) inzet.
 
DavY -

DavY -

06/09/2015 03:38:16
Quote Anchor link
@Eddy E

Jah, dat begrijp ik en dat is ook logisch, maar als bedrijf zou ik toch uitzonderingen maken voor mensen met een MBO opleiding of mensen met autisme die erg bedreven zijn met php door hun op te leiden, want het is immers een goede investering voor je bedrijf.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/09/2015 12:22:54
Quote Anchor link
Jongens dit draadje is al bijna een half jaar oud. En het antwoord is gegeven: Symfony.
 

06/09/2015 17:07:24
Quote Anchor link
Symfony is de meest complete, hoewel ik die nog niet ben gaan gebruiken omdat de documentatie incompleet is, en omdat hun preferred manier om Symfony te gebruiken Composer is. (En verder nog wat kleinere dingetjes.)

Het probleem dat ik daarbij tegenkom is dat ongeacht de kwaliteit van de software het op enterprise niveau niet lekker bekt als Symfony afhankelijk is van Alpha software (1.0.0-alpha10 op het moment, zie https://getcomposer.org/download)
Je zou het raamwerk dan echt moeten 'integreren' met je eigen product en dit soort details niet noemen, in de hoop dat een groter bedrijf, zeg van meer dan 100 a 200 man er niet aan tilt en je op je intenties en support-contract gelooft.

Tsja en dan ben ik geneigd om te denken dat - als je de tijdsinvestering kunt doen - beter je eigen raamwerk kunt schrijven, omdat je dan juist alle 'gory details' tegenkomt waar Symfony ook mee te maken heeft. En het leuke van Symfony is dat het modulair is, als er een los concept of component is dat gewoon goed is, dan kun je besluiten om alleen die over te nemen. Dat is ook wel weer het fijne aan Symfony, dat dat gewoon kan, dan kan er ook een soort raamwerk groeien dat voor een deel van jezelf is en voor een deel van een ander.

Het grote voordeel is dat je je dan bewust bent van de details, en als er weer een bug gefixed moet worden dat je niet juist op het meest ongelegen moment plotseling tijd moet gaan investeren. Je weet precies wat je wel (en niet) hebt.

Bovenstaande is mijn persoonlijke voorkeur, maar het zou natuurlijk goed kunnen dat vanuit de business andere eisen gesteld worden waardoor je op een nog andere keuze komt.
 
Wouter J

Wouter J

06/09/2015 19:07:28
Quote Anchor link
An tje, 90% van de PHP libraries zijn op dit moment redelijk afhankelijk van Composer. Dit omdat het gewoon dé standaard is geworden in PHP. Ondanks dat het nog steeds alpha is is het erg stable, er zijn echter nog enkele belangrijke dingen die gefixed moeten worden voordat stable gereleased kan worden.

Merk op dat Symfony op geen enkele manier afhankelijk is van Composer. Je kan elke component zelf downloaden als een zip/tar en de "recommended way to install Symfony" is tegenwoordig via de Symfony installer, welke zelf ook slechts een zipje download.

Offtopic:
Als Symfony documentor ben ik benieuwd naar welke stukken documentatie je mist. Naar ons weten is de grote basis volledig gedocumenteerd (er mist her en der nog wat heeele specifieke implementatie artikelen). Zou je een paar dingen in een lijstje kunnen zetten in een PM naar me?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.