WHERE clausule probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 08:53:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal.

Ik ben bezig met een multi-poll systeem te maken, maar een WHERE clausule, die het aantal stemmen op een bepaalde keuze zou moeten tellen, geeft altijd maar 1 record terug, terwijl er toch meerdere zijn.

Hier is het stukje code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$sql_get_voted = "SELECT * FROM poll_votes WHERE poll_id = ".$voted_ids[$i]." AND vote_number = ".$poll_choices['id'];;
$sql_get_total_voted = "SELECT * FROM poll_votes WHERE poll_id = ".$voted_ids[$i];
                                        
if($query_count = mysql_query($sql_get_voted) && $query_total = mysql_query($sql_get_total_voted))
{
        //dit is de regel waar het om gaat:
        $count = mysql_num_rows($query_count);
        $total = mysql_num_rows($query_total);

    $percent = $count/$total;
    echo $poll_choices['poll_choice'];
    ?>

<div class="count_bar" style="width:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $percent*100 ?>
px">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= round($percent*100) ?>
%
</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
}


Ik krijg bij de code hierboven op de regel die ik heb aangegeven een foutmelding, dat $query_count geen geldige "result resource" is.

Toed had ik i.p.v een variabele te gebruiken, mysql_query() in mysql_num_rows() gezet, zoals hieronder te zien is

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$sql_get_voted = "SELECT * FROM poll_votes WHERE poll_id = ".$voted_ids[$i]." AND vote_number = ".$poll_choices['id'];;
$sql_get_total_voted = "SELECT * FROM poll_votes WHERE poll_id = ".$voted_ids[$i];
                        
//de regel waar het om gaat is de eerste test in de if: "$count ..."                
if($count = mysql_num_rows(mysql_query($sql_get_voted)) && $total = mysql_num_rows(mysql_query($sql_get_total_voted)))
{
    $percent = $count/$total;
    echo $poll_choices['poll_choice'];
    ?>

<div class="count_bar" style="width:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $percent*100 ?>
px">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= round($percent*100) ?>
%
</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php
}


Met de code hierboven krijg ik niet de foutmelding over de "result resource", maar mysql_num_rows() geeft altijd maar 1 record terug, terwijl er toch meerdere records (stemmen) op 1 keuze zijn.

ziet iemand wat ik fout doe?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maarten Slenter
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 14:22:19
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 09:24:00
Quote Anchor link
Waarom pak je het op zo'n omslachtige manier aan en laat je niet gewoon de database het werk voor je doen? Deze is ook prima in staat om aantallen te berekenen...

Verder controleer je nergens of je queries wel gelukt zijn. Als dat namelijk niet het geval is, zal de foutmelding die jij nu krijgt het logische gevolg zijn. Ga dat dus ook eerst eens controleren.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 09:27:00
Quote Anchor link
hoezo doe ik dat nergens, ze staan in een if, lijkt mij controle:S

en ik ben niet echt zo begaafd met MYSQL, dus zeg me dan hoe dat moet alstjeblieft.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 09:33:00
Quote Anchor link
Maarten schreef op 22.03.2008 09:27:
hoezo doe ik dat nergens, ze staan in een if, lijkt mij controle:S
Tja, ze staan in een if. Maar als er iets fout gaat weet je ten eerste niet in welke query er iets fout gaat en bovendien niet wat er dan fout gaat. En dat zijn nu juist dingen die je wel wilt weten...

Het tellen van het aantal votes voor een bepaalde poll kun je eenvoudig op deze manier doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$sQuery
= "
    SELECT
        COUNT(*) AS aantal
    FROM
        poll_votes
    WHERE
        poll_id = "
.$voted_ids[$i];

if(!$rResult = mysql_query($sQuery))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sQuery);
}

else
{
    $aRow = mysql_fetch_assoc($rResult);
    echo $aRow['aantal'];
}

?>

Als je de query een beetje handig opstelt, zal het waarschijnlijk wel mogelijk zijn om zelfs het gemiddelde al direct met die query uit de database te halen. Dan komt er dus helemaal geen PHP meer aan te pas om dat uit te rekenen.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 10:15:00
Quote Anchor link
het werkt nog steeds niet.

Ik heb de query wel iets veranderd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$sql_get_voted = "SELECT COUNT(id) AS aantal                                                   FROM poll_votes
               WHERE vote_number = ".$poll_choices['id'];

//query ingevuld, gekopieerd uit echo:

$sql_get_voted = "SELECT COUNT(id) AS aantal                                                   FROM poll_votes
               WHERE vote_number = 2";


ik heb eens even rondgezocht en nu ben ik er zeker van dat het bij deze query fout gaat.

Als ik deze query uitvoer krijg ik (in php) een foutmelding over de "result resource".

Als ik deze query echter uitvoer in de database (phpMyAdmin -> SQL), geeft hij gewoon de rijen terug (of in dit geval het aantal).

Weet iemand waarom deze query het niet zou doen in php, ik snap er echt niets van
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 10:32:00
Quote Anchor link
Laat eens zien hoe je de query uitvoert. Heb je daar net als in mijn voorbeeld een degelijke foutafhandeling bij toegepast?
 
Frank -

Frank -

22/03/2008 10:51:00
Quote Anchor link
if($count = mysql_num_rows(mysql_query($sql_get_voted)) && $total = mysql_num_rows(mysql_query($sql_get_total_voted)))

Hoe denk jij in hemelsnaam dit soort regels code te kunnen debuggen? Jij smeekt op je blootjes knietjes om de grootste en meest onduidelijke problemen waar je geen touw aan vast kunt knopen. Die heb je nu dan ook gekregen, wat is dan nog het probleem?

Zie het voorbeeld van Blanche hoe je wél overzichtelijk kunt schrijven.

Ps. Dit heeft niks met SQL te maken, maar alles met ongeorganiseerd werken.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 10:52:00
Quote Anchor link
zo handel ik de error af
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
if($query_count = mysql_query($sql_get_voted) && $query_total = mysql_query($sql_get_total_voted))
{
    //rest van de code     
}
else
{
        echo 'Er is een fout opgetreden enz';
}


EDIT: @frank: ik heb de 2 even apart gezet en gekeken welke er fout ging?

hoe moet ik ze anders apart gaan zetten, een variabele aanmaken en die op true zetten als hij door moet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maarten Slenter
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 10:58:00
Quote Anchor link
Kijk nou eens naar het voorbeeld dat ik je gaf, als je je queries allemaal in die structuur giet, weet je zeker dat je foutmeldingen krijgt als er iets fout gaat...

Als je de tweede query pas uit wilt voeren als de eerste geslaagd is, kun je dat prima doen in het else statement van de eerste query...
 
Frank -

Frank -

22/03/2008 11:01:00
Quote Anchor link
Je voert eerst query 1 uit, gaat controleren of deze is gelukt, gaat controleren of deze resultaten heeft opgeleverd en dán pas ga je dit truukje uithalen met query 2.

Spagetti ligt in een onmogelijke knoop op je bord, met code wil je dat absoluut niet hebben. Ga logisch en zorgvuldig de diverse stappen uitvoeren, dan gaat het een heel stuk beter.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 11:01:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
$sql_get_voted
= "SELECT COUNT(id) AS aantal
                  FROM poll_votes
                  WHERE vote_number = "
.$poll_choices['id'];
                  
$sql_get_total_voted = "SELECT COUNT(id) AS aantal
                        FROM poll_votes
                        WHERE poll_id = "
.$voted_ids[$i];

if($query_count = mysql_query($sql_get_voted))
{

     if($query_total = mysql_query($sql_get_total_voted))
     {

         echo $sql_get_voted.'<br />'.$sql_get_total_voted.'<br />';
         $result_count = mysql_fetch_array($query_count);
         $result_total = mysql_fetch_array($query_total);
         
         $percent = $result_count['aantal']/$result_total['aantal'];
         
         echo $poll_choices['poll_choice'];
         ?>

        <div class="count_bar" style="width: <?= $percent*100 ?>px">
            <?= round($percent*100) ?>%
        </div>
         <?php
    }
    else
    {
        echo '<span class="error">Er is een fout opgetreden met het tellen van het totaal aantal stemmen. Excuses voor het ongemak </span>';
    }
}

else
{
    echo '<span class="error">Er is een fout opgetreden met het tellen van het aantal stemmen. Excuses voor het ongemak</span>';
}
                        
?>


dit is dan alles, met aparte error afhandeling.

helpt dit?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maarten Slenter
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 11:09:00
Quote Anchor link
Je hebt wel gezegd welke query er fout gaat, maar nog steeds niet waarom die nu fout gaat. Die 'not a valid result resource' foutmelding komt van een andere functie (zoals bv mysql_num_rows of mysql_fetch_assoc), niet van je mysql_query.

Pas dus die foutafhandeling toe en echo de SQL foutmelding (te achterhalen met mysql_error()) als blijkt dat de query niet gelukt is. Daar heb je veel meer aan en pas dan kun je verder debuggen...
 
Frank -

Frank -

22/03/2008 11:10:00
Quote Anchor link
Quote:
maar mysql_num_rows() geeft altijd maar 1 record terug, terwijl er toch meerdere records (stemmen) op 1 keuze zijn.
Sterker nog, mysql_num_rows() geeft helemaal geen records terug! Het vertelt je hoeveel records er in de resultset staan. Met deze resultset doe jij overigens niets, maar dat is al vaker gezegd, zie je vorige topic over dit zelfde onderwerp.
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 11:11:00
Quote Anchor link
ik vraag nou net wat er fout gaat, omdat ik daar niet achter kan komen.

het gaat mij ook helemaal niet om de mysql_query, maar om die mysql_num_rows die het niet doet (dat staat toch echt in de eerste post)
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

22/03/2008 11:11:00
Quote Anchor link
Values moeten altijd aangegeven worden als values. Er moeten dus altijd enkele/dubbele quotes omheen. Als die quotes er niet staan, denkt SQL dat de value een veld is, en gaat op zoek naar dit veld - wat hoogstwaarschijnlijk niet bestaat. Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$sQuery
= "
    SELECT
        COUNT(*) AS aantal
    FROM
        poll_votes
    WHERE
        poll_id = '"
.$voted_ids[$i]."'";

if(!$rResult = mysql_query($sQuery))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sQuery);
}

else
{
    $aRow = mysql_fetch_assoc($rResult);
    echo $aRow['aantal'];
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 11:18:00
Quote Anchor link
ok, fijne mysql tutorial die ik had, hij zei dat getallen niet tussen quotes hoefde, maar nu werkt hij wel...

bedankt in ieder geval!
 
Frank -

Frank -

22/03/2008 11:18:00
Quote Anchor link
Quote:
Er is een fout opgetreden...

Dan zijn de betere foutmeldingen! Heb je toch minstens 10x niks aan wanneer je moet debuggen. Wat is er mis met mysql_error() ? Tijdens bouwen, testen en debuggen is deze onmisbaar. Wanneer dit mist in jouw code, weet je dat je fout bezig bent.
 
Frank -

Frank -

22/03/2008 11:20:00
Quote Anchor link
Maarten schreef op 22.03.2008 11:18:
ok, fijne mysql tutorial die ik had, hij zei dat getallen niet tussen quotes hoefde, maar nu werkt hij wel...

bedankt in ieder geval!
Getallen hoef je inderdaad niet tussen quotes te zetten, maar onthou wel dat één en twee geen getallen zijn. 1 en 2 zijn echter wel weer getallen, integers om precies te zijn.

Echo de query eens, hoe ziet jouw query er nu uit?

Edit: Dat had ook in 1 reactie gekund...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/03/2008 11:22:00
Quote Anchor link
Als hij nu met quotes wél werkt, vraag ik me af welk veldtype poll_id is?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/03/2008 11:23:00
Quote Anchor link
Quote:
Values moeten altijd aangegeven worden als values. Er moeten dus altijd enkele/dubbele quotes omheen. Als die quotes er niet staan, denkt SQL dat de value een veld is, en gaat op zoek naar dit veld - wat hoogstwaarschijnlijk niet bestaat.
Onzin! Integers hoef je nog steeds niet tussen quotes te plaatsen in SQL! Dit is gewoon een prima query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT *
FROM tabel
WHERE id = 10

Dat het gebruik van quotes wel mag rond integers is iets anders, maar het is zeker niet verplicht! Strings daarentegen zijn natuurlijk wel weer een ander verhaal, daar zijn (net als in PHP) de enkele quotes verplicht...
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 11:30:00
Quote Anchor link
het velt type van poll_id en van vote_number is allebei int(11), dat moet het toch zijn?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.