WHERE prioriteit

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »
Pierre Web

Pierre Web

29/05/2017 12:05:17
Quote Anchor link
Hallo,
In onderstaande wordt een rij wel of niet getoond met show = Ja/Nee

als ik echter een plaats kies worden ook de rijen met show = Nee getoond,
kan ik een soort van prioriteit (priority?) geven aan WHERE `show` = 'Ja'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$query = $mysqli->query("
SELECT *
  FROM $db
 WHERE  (`show` =   'Ja'  )
 AND YEAR(`datum`) = '".addslashes($year)."'
  OR `plaats` = '".addslashes($plaats)."'
  ORDER BY id DESC
");
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 16:49:39
 
- SanThe -

- SanThe -

29/05/2017 12:24:37
Quote Anchor link
Plaats haakjes om de AND en OR.

WHERE (... AND ...) OR ...
is wat anders dan
WHERE ... AND (... OR ...)
Gewijzigd op 29/05/2017 12:25:20 door - SanThe -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

29/05/2017 12:24:43
Quote Anchor link
Even de waarheidstabel raadplegen :

https://nl.wikipedia.org/wiki/Waarheidstabel

als ( Show = WAAR ) OF ( Plaats = WAAR ) dan is het WAAR
 
Pierre Web

Pierre Web

29/05/2017 12:39:04
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie hulp.

Dit lijkt te werken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
WHERE  (`show` =   'Ja'  )
 AND (YEAR(`datum`) = '".addslashes($year)."'
  OR `plaats` = '".addslashes($plaats)."')
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

29/05/2017 13:26:55
Quote Anchor link
Nog wel even de addslashes vervangen door een echte escaping functie, zoals mysqli_escape_string. Addslashes is triviaal om te omzeilen.
Gewijzigd op 29/05/2017 13:27:21 door Ben van Velzen
 
Pierre Web

Pierre Web

29/05/2017 14:08:44
Quote Anchor link
Beste bert,

Moet die veiligheid nog eens nalopen , overal lijkt het anders te zijn.
 
Aad B

Aad B

29/05/2017 14:27:32
Quote Anchor link
en backtics weghalen `show` `datum` `plaats` etc gewoon: show datum plaats.
kan alleen maar tot fouten en verwaaring leiden. De backtics zijn meegekopieerd uit een ranzige tool??
 
Pierre Web

Pierre Web

29/05/2017 14:47:35
Quote Anchor link
backtics , schijnen meningen ook verdeeld over te verschillen.
Maar kan goed zijn dat ze hier niet nodig zijn.

Is ergens een goede tut te vinden hierover ,, veiligheid enz..
 
Ivo P

Ivo P

29/05/2017 14:58:01
Quote Anchor link
ik zou in de database kiezen voor 1/0 ipv Ja en Nee.

Dat voorkomt verwarring met JA of ja en maakt ook dat je programma begrijpelijk is voor een anderstatalige persoon.
 
Pierre Web

Pierre Web

29/05/2017 15:22:14
Quote Anchor link
Ivo P op 29/05/2017 14:58:01:
ik zou in de database kiezen voor 1/0 ipv Ja en Nee.

Dat voorkomt verwarring met JA of ja en maakt ook dat je programma begrijpelijk is voor een anderstatalige persoon.


Klopt, had ik zelf ook aan aan zitten denken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/05/2017 15:23:56
Quote Anchor link
Programmeertechnisch is het ook handiger vanwege de booleans (true/ false).
Ik gebruik in zulke gevallen vaak een E_NUM met 0 en 1.
 
Ivo P

Ivo P

29/05/2017 15:26:31
Quote Anchor link
tot mysql 5.6 was SHOW een reserved word:

https://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/keywords.html
 
Willem vp

Willem vp

29/05/2017 15:36:49
Quote Anchor link
> tot mysql 5.6 was SHOW een reserved word

Hiermee wek je de (valse) suggestie dat SHOW in 5.7 niet meer reserved is.
 
Ivo P

Ivo P

29/05/2017 15:40:33
Quote Anchor link
ik heb inderdaad de voetnoot verkeerd gelezen.

De (R) staat voor Reserved Word en niet voor voetnoot [r]
 
John D

John D

29/05/2017 16:30:49
Quote Anchor link
Pierre Web op 29/05/2017 14:47:35:
backtics , schijnen meningen ook verdeeld over te verschillen.
Maar kan goed zijn dat ze hier niet nodig zijn.
Is ergens een goede tut te vinden hierover ,, veiligheid enz..
Ik ben benieuwd naar de tut waar je het over hebt. Deze backtics worden doorgaans copy/paste meegenomen uit phpadmin, helaas. Je kan er inderdaad reserved words zoals SHOW gaan misbruiken in attributen en tabellen maar of het verstandig is betwijfel ik. Kan alleen maar verwarring over ontstaan. Gewoon niet doen.
Gewijzigd op 29/05/2017 16:31:30 door John D
 
Pierre Web

Pierre Web

29/05/2017 19:25:27
Quote Anchor link
Backtics , Het kan goed zijn dat ze hier niet nodig zijn.

Ik heb ooit eens een probleem gehad , en iemand adviseerde me de backtics te gebruiken,
had iets te maken met tekst in een record precies weet ik het niet meer , maar werkte wel.
Ben ze dus blijven gebruiken.

Show verander ik in Display, advies heb ik hier al eens in het verleden gekregen.

Wat tut betreft bedoelde ik een goede tutorial over toepassen van veiligheid , juist toepassen van mysqli_escape_string enz.
Gewijzigd op 29/05/2017 19:26:21 door Pierre Web
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/05/2017 01:37:05
Quote Anchor link
Pierre Web op 29/05/2017 12:05:17:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$query = $mysqli->query("
SELECT *
  FROM $db
 WHERE  (`show` =   'Ja'  )
 AND YEAR(`datum`) = '".addslashes($year)."'
  OR `plaats` = '".addslashes($plaats)."'
  ORDER BY id DESC
");

Dit is slechte naamgeving. $db is namelijk geen database maar een tabel. En inderdaad, maak van een boolean kolom ook echt een BOOL (of TINYINT of wat dan ook). Alsjeblieft geen ENUM, dat is echt bagger because reasons. Vermijd het gebruik van een mix van engelse en nederlandse woorden door elkaar. Dit is gewoon terribly verwarrend.

Daarnaast zou je het gereserveerde-woorden-dilemma kunnen omzeilen door kolommen een vaste prefix te geven (hiermee voorkom je ook alias-issues indien je een query hebt waarin je verschillende tabellen joined waarin kolommen met eenzelfde naam zitten, door een prefix worden alle kolomnamen uniek). Als je bijvoorbeeld te maken hebt met een tabel van artikelen zou je de kolom art_show kunnen noemen (prefix art_). Zelden tot nooit meer problemen met gereserveerde woorden.

En tot slot. Introduceer eens wat abstractie in een databaselaag. Maak een eenvoudige database-klasse die je werk uit handen neemt. Zo zou je bijvoorbeeld een methode "escape" kunnen introduceren, met als eerste implementatie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
class MyDb
{
    protected $db; // refers to db-object
    // ...


    public function escape($in) {
        return addslashes($in);
    }
}

?>

En dan, als je later beseft dat deze beveiliging toch een wassen neus is verander je deze in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
class MyDb
{
    protected $db; // refers to db-object
    // ...


    public function escape($in) {
        return $db->real_escape_string($in);
    }
}

?>

De toegevoegde waarde is onder andere dat je voor een andere implementatie geen letter code tijdens communicatie met je database hoeft aan te passen. Dit was voorheen $myDb->escape($whatever) (waarbij $myDb een object van de klasse MyDb is) en is na de aanpassing nog steeds $myDb->escape($whatever), ongeacht de implementatie. Dat lijkt mij beter dan in je code addslashes()-instanties te search-and-replacen... of in het algemeen, elke keer zo'n operatie uitvoeren als je een slimmere/veiligere implementatie verzint.
Gewijzigd op 30/05/2017 01:48:06 door Thomas van den Heuvel
 
Pierre Web

Pierre Web

30/05/2017 10:32:59
Quote Anchor link
Bedankt voor reactie

Klopt van die $db en integer
Wat je code betreft , hier zal ik eens op mijn gemak naar moeten kijken.

Ik ben een oudje en vind het heel fijn om met php mysqli iets te maken , meestal neem ik voorbeelden over van bijv,
https://www.sanwebe.com/2013/03/basic-php-mysqli-usage en
http://www.thaicreate.com/php/php-mysql-mysqli-delete.html.
En aanvullende vragen stel ik hier op forum.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.