whitelist vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »
Robert Jansen

Robert Jansen

17/02/2017 16:46:25
Quote Anchor link
hallo,

ik heb een database met een kolom en die heet: autorisatie. Binnen de autorisatie heb ik vier rollen.
Namelijk: admin, webbeheerder, bieb en lid.
En de vier rollen mogen op bepaalde websites kijken, behalve de admin die mag alle paginas bekijken.
webbeheerder mag admin.php en web.php zien.
bieb mag admin.php en bieb.php zien.
lid mag lid.php en data.php zien.

Hiervoor heb ik een whitelist gemaakt.

het punt is dat de eerste if(webbeheerder) wel werkt maar de twee elseif $bieb en $lid werken niet. Als ik inlog als bieb dan wordt bieb.php niet geopend. en als ik inlog als lid dan wordt lid.php en data.php niet geopend, ik krijg dan de pagina geen_toegang.php te zien, en dit is niet de bedoeling.
Als ik van de twee elseif een if maak dan werkt dit ook niet.

mijn vraag is: hoe moet je een whitelist maken als je inlogt als webbeheerder dat je dan admin.php en web.php zien. Als je inlogt als bieb dat je dan admin.php en bieb.php zien. En als je inlogt als lid dat je dan lid.php en data.php zien.

Alvast bedankt.

de code is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
  //session_start();
  
  include 'connect.php';
  
  $webbeheerder = "SELECT * FROM leden WHERE autorisatie = 'webbeheerder' ";
  $bieb = "SELECT * FROM leden WHERE autorisatie = 'bieb' ";
  $lid = "SELECT * FROM leden WHERE autorisatie = 'lid' ";
  
  

  if ($webbeheerder) {
    $whitelist = array("/folder/admin.php", "/folder/web.php");  
    $ip = $_SERVER['SCRIPT_NAME'];
    if (in_array($ip, $whitelist)) {
    }
else {
  
    header("Location: geen_toegang.php");die();
    }
}



    elseif ($bieb) {
    $whitelist2 = array("/folder/admin.php", "/folder/bieb.php");  
    $ip2 = $_SERVER['SCRIPT_NAME'];
    if (in_array($ip2, $whitelist2)) {
    }
else {
  
    header("Location: geen_toegang.php");die();
    }
}


   elseif ($lid) {
    $whitelist3 = array("/folder/lid.php", "/folder/data.php");  
    $ip3 = $_SERVER['SCRIPT_NAME'];
    if (in_array($ip3, $whitelist3)) {
    }
else {
  
    header("Location: geen_toegang.php");die();
    }
}



?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:46:09
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/02/2017 16:53:28
Quote Anchor link
En dat gaat niet, want lijn 9 t/m 12 zijn niets anders dan strings, die niks uitvoeren.
Je zult ze met mysqli_query() moeten uitvoeren, en dan nog fetchen.

Gezien ik zie dat je er een mooie else-if van maak die feitelijk steeds hetzelfde probeert te doen, maar dan met een andere rol, lijkt het mij zinvoller om dit te verpakken in een aparte functie en een parameter, die je steeds kan aanroepen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
check_role('webbeheerder');
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/02/2017 16:57:24
Quote Anchor link
Ik kan me haast niet voorstellen dat deze code werkt, maar misschien heb je passages weggelaten.

De eerste if werkt omdat je er een string (tekst) instopt die naar true wordt geëvalueerd.
Die string (een query) voer je echter helemaal niet uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$webbeheerder
= "SELECT * FROM leden WHERE autorisatie = 'webbeheerder' ";
if ($webbeheerder) {

}

?>
 
Robert Jansen

Robert Jansen

17/02/2017 18:57:22
Quote Anchor link
bedankt voor de info,
kan er een voorbeeld gegeven worden van 'een aparte functie en een parameter, die je steeds kan aanroepen'?
alvast bedankt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/02/2017 00:16:14
Quote Anchor link
Wanneer dat trouwens elke keer zou resulteren in het uitvoeren van een query lijkt mij dat niet zo efficiënt.

Als daar sprake van zou zijn dan lijkt mij een mechanisme waarbij je alle privileges die de huidige gebruiker heeft éénmalig (per page access) inlaadt in een soort van user object (of desnoods een array) een beter alternatief. Voor de rest (controle op de pagina zelf) heb je dan in beginsel geen database meer nodig, je kunt dan aan dat object / array refereren en dat vergelijken met de rechten die je nodig hebt om de pagina te bekijken.

Op het moment dat je dat systeem uitbreidt waarbij pagina-informatie ook in de database zit dan kun je al tijdens het opvragen van pagina-informatie controleren of iemand toegang heeft, en anders iemand direct doorsturen naar een 404 pagina of wat dan ook.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.