wie geeft mij een voorzetje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henk de Sain

Henk de Sain

26/02/2006 18:32:00
Quote Anchor link
ik heb in mysql een waarde als deze A01 002 0006 deze
wil ik in 3 delen geplitst hebben nl sectie, rij, graf

met left string of mid string kom er niet uit

wie geeft de voorzet
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 03:27:59
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

26/02/2006 18:34:00
Quote Anchor link
je kunt het met substr() doen als je weet na hoeveel tekens het afgebroken moet worden.

ik werk niet zo vaak met deze functie, dus moet je maar even in deze tutorial kijken.

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/4/58/

EDIT: die van SanThe is beter, ik dacht dat het 3 verschillende variabelen waren :s
Gewijzigd op 26/02/2006 18:37:00 door Stefan van Iwaarden
 
- SanThe -

- SanThe -

26/02/2006 18:36:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$var
= "A01 002 0006";
$expl = explode(" ", $var);
echo $expl[0];
echo $expl[1];
echo $expl[2];
?>
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

26/02/2006 19:22:00
Quote Anchor link
Beter is eigenlijk om een convertje te schrijven die het daarna als 3 losse waardes in een database zet. Dat is natuurlijk een nettere oplossing.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.