[wiskunde] Verschillende afmetingen, zelfde plaats

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »
Php knipper

php knipper

30/10/2014 00:00:03
Quote Anchor link
Hallo,

ik geraak niet uit volgende probleem uit, steeds kloppen de uitkomsten niet. Ik heb al een heel blad volgeschreven maar het heeft niet gewerkt.

ik heb in mijn databank volgende gegevens staan
- img height (800)
- img width (1000)
- div top (300)
- div left (400)
- div height (200)
- div width (200)

Dan krijg je een vierkant in het midden (die div). Nu wil ik de div variabels herberekenen maar dat de positie dezelfde blijft (er wordt rekening gehouden met de aspect ration van de img)
dan heb ik (voor de gemakkelijkheid is het nu X 2 maar dat is niet altijd )
- img height (1600)
- img width (2000)
- div top (A=?)
- div left (B=?)
- div height (C=?)
- div width (D=?)

Hoe kan ik deze vraagtekens wiskundig oplossen?

Als het gemakkelijk is, sorry ik ben geen rekenwonder. Ik krijg het al 2 jaar niet meer op school en dan vergeet je al snel wat je niet vaak nodig hebt.
Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 17:41:26
 
Wouter J

Wouter J

30/10/2014 00:43:09
Quote Anchor link
Gewoon alles met dezelfde factor vermenigvuldigen:

factor = imgHeight1/imgHeight.0 = 1600 / 800 = 2

divTop1 = divTop.0 * factor = 300 * 2 = 600
divLeft1 = divLeft.0 * factor = 400 * 2 = 800
divHeight1 = divHeight.0 * factor = 200 * 2 = 400
divWidth1 = divHeight = 400

Om hier een beetje mee te spelen en te bewijzen heb ik een Geogebra aangemaakt voor dit probleem: http://ggbtu.be/mt93JBrPV
Gewijzigd op 30/10/2014 00:44:56 door Wouter J
 
Peter K

Peter K

30/10/2014 07:19:19
Quote Anchor link
Je zult sowieso één variabele moeten bepalen die je gaat vaststellen. Als je geen van de 4 weet kun je nooit aan de andere 3 komen. Toch in ieder geval niet met een wisselende factor.

Indien de factor inderdaad altijd bekend is dan kan het op de manier die Wouter hierboven omschrijft.
 
Willem vp

Willem vp

30/10/2014 07:52:53
Quote Anchor link
Om het op een andere manier in te steken:

divTop = (imgHeight - divHeight) / 2;
divLeft = (imgWidth - divWidth) / 2;

In de oorspronkelijke post staat overigens niet wat er met de hoogte en breedte van de div moet gebeuren als de img andere afmetingen krijgt: moet de div even groot blijven, of moet hij meeschalen? Dat maakt dat het niet mogelijk is om iets zinnigs te zeggen over divHeight en divWidth.
Gewijzigd op 30/10/2014 16:11:36 door Willem vp
 
Php knipper

php knipper

30/10/2014 14:43:07
Quote Anchor link
@Wouter, @peter & @willem

Heel erg bedankt maar ik vrees dat het niet gaat werken vanwege de "divWidth1 = divHeight = 400".
de div is niet perse een vierkant. Deze kan ook rechthoekig van vorom zijn. De bedoeling is dat hij meeschaalt.

Als de div over een bloempot zit en de foto zijn afmetingen veranderen (grote of kleiner) dan moet de div nog steeds op dezelfde plaats over de bloempot zitten.
 
Willem vp

Willem vp

30/10/2014 16:15:13
Quote Anchor link
> Heel erg bedankt maar ik vrees dat het niet gaat werken vanwege de "divWidth1 = divHeight = 400".

Als je de berekeningen gebruikt die ik noemde, zou het in principe altijd goed moeten gaan. Als imgHeight 1.5x zo groot wordt, moet je divHeight ook 1.5x zo groot maken en uit de berekening rolt dan de juiste divTop.
 
Php knipper

php knipper

30/10/2014 18:00:24
Quote Anchor link
ik bedoel dat als de width en de height niet altijd dezelfde zijn, hierdoor kan ik dit stuk dus niet gebruiken wat altijd een vierkant zal geven ookal is de bron een driehoek vierkant ;)
Gewijzigd op 30/10/2014 22:31:54 door php knipper
 
Willem vp

Willem vp

30/10/2014 18:29:04
Quote Anchor link
Huh? Waar komt die driehoek nou ineens vandaan?
Maar zelfs dan moet het nog werken.
 
Php knipper

php knipper

30/10/2014 22:32:20
Quote Anchor link
sorry was verstrooit
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/10/2014 02:14:31
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$fW
= $imageWidthA / $imageWidthB; // factor voor de breedte
$fH = $imageHeightA / $imageHeightB; // factor voor de hoogte


$divTopB = $divTopA / $fH;
$divLeftB = $divLeftA / $fW;
$divHeightB = $divHeightA / $fH;
$divWidthB = $divWidthA / $fW;
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.