Woorden verwijderen uit string

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »
Matthijs Vos

Matthijs Vos

22/06/2012 17:34:21
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,

Ik ben bezig met het opslaan van meldingen vanuit een rss feed. Nu wil ik de inhoud van de Rss feed eerst wat aanpassen voor het word opgeslagen. Ik heb bijvoorbeeld:

25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217

Nu wil ik alleen opslaan 25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg
Dus alles na het woord COORD moet worden verwijderd, is dit mogelijk en zo ja met welke functie???

Matthijs Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 01:04:53
 
Wouter J

Wouter J

22/06/2012 17:36:36
Quote Anchor link
Met preg_replace (moet je wel even leren regexen: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-functies/regular-expressions/520/ ):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';

echo 'Niet getest, hoort te werken:', preg_replace('/COORD.*?$/s', '', $str);
?>
 
Roy -

Roy -

22/06/2012 17:39:56
Quote Anchor link
Of explode

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$arr = explode('COORD',$str);
echo $arr[0]; //25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg
echo $arr[1]; // M 14 B RIT:217
?>
 
Wouter J

Wouter J

22/06/2012 17:46:38
Quote Anchor link
Kan inderdaad ook, al zou ik het in 1 regel doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$str = reset(explode('COORD',$str));

echo $str;
?>

Of, wat mogelijk is sinds PHP5.4:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$str = explode('COORD',$str)[0];

echo $str;
?>
 
Jens erd

Jens erd

22/06/2012 18:06:47
Quote Anchor link
Wouter J op 22/06/2012 17:46:38:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$str = reset(explode('COORD',$str));

echo $str;
?>


Incorrect: op het eerste gezicht lijkt dit te kloppen, maar als je het uittest dan krijg je een keiharde foutmelding (Strict Standards: Only variables should be passed by reference). Zou je reset() op een nieuwe regel plaatsen, dan werkt het wel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$str
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';
$str = current(explode('COORD',$str));
echo $str;
?>

werkt daarentegen prima.
 
B Polak

B Polak

22/06/2012 20:54:01
Quote Anchor link
Indien je meerdere strings wilt checken en meerdere woorden makkelijker wilt uitfilteren, is een dergelijke functie als woordfilter wel handig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
function woordfilter($text)
{
    
    $filter = array("COORD","anderewoorden");
    $text = str_replace($filter,"", $text);
    return $text;
}


// voorbeeld input
$gegevens = "25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217";

// langs de woordfilter
$gegevens = woordfilter($gegevens);

/* output $gegevens  :
25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg M 14 B RIT:217
*/


?>
 
Wouter J

Wouter J

22/06/2012 23:10:30
Quote Anchor link
B polak, weer een leesfoutje:
Quote:
Dus alles na het woord COORD moet worden verwijderd
 
B Polak

B Polak

23/06/2012 09:14:04
Quote Anchor link
Wouter J op 22/06/2012 23:10:30:
B polak, weer een leesfoutje:
Quote:
Dus alles na het woord COORD moet worden verwijderd


Moet je weer poepen? Mag wel hoor Wouter, maar doe het voortaan uit het zicht.
Gewijzigd op 23/06/2012 09:28:16 door B Polak
 
Wouter J

Wouter J

23/06/2012 09:58:34
Quote Anchor link
Ach, jou oplossing kan misschien wel leuk en goed zijn (niet echt snel, maar dat is mijn PREG oplossing ook niet), maar het lost totaal niet op wat de TS vraagt. Want op deze manier kun je nooit alles na een woord weghalen.

Als je de oplossing van Roy wilt gebruiken met meerdere woorden kun je zoiets doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
function filter_word($str, $filters)
{

    if (!is_array($filters)) {
        $filters = array($filters);
    }


    foreach ($filters as $filter) {
        $str = current(explode($filter, $str));
    }

    return $str;
}

?>


Of met mijn PREG oplossing (trager, die van Roy is de beste):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function filter_word($str, $filters)
{

    if (!is_array($filters)) {
        $filters = array($filters);
    }


    $filters = implode('|', preg_quote($filters));

    return preg_replace('/('.$filters.').*?$/m', '', $str);
}

?>


Gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$text
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217';

// enkel filter
$newText = filter_word($text, 'COORD'); // 25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg

// meerdere filters

$newText1 = filter_word($text, array(
    'COORD',
    'ALMERE',
));
// 25-901 A1
?>


Het enige verschil tussen de, snellere, oplossing van Roy en die van mij is dat die van mij tot aan de linebreak gaat. Dat kan heel handig zijn, denk bijv. als je een string hebt waarin meerdere regels zitten en je elke regel wilt verwijderen achter COORD:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$text
= '25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg COORD M 14 B RIT:217
21-486 D26 AMSTERDAM Rembrandtlaan COORD M 12 B RIT:172'
;

$newText = filter_word($text, 'COORD');
// 25-901 A1 ALMERE Leeuwerikweg
// 21-486 D26 AMSTERDAM Rembrandtlaan

?>
Gewijzigd op 23/06/2012 09:59:11 door Wouter J
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

24/06/2012 17:53:16
Quote Anchor link
Heey Allemaal,

Bedankt voor alle oplossingen. Het is me gelukt met de explode methode.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.