xml gegevens..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »
Vincent

Vincent

01/12/2007 14:53:00
Quote Anchor link
Hee.

Ik ben bezig met een plattegrond:
Afbeelding
Alleen nu kijk hij nog niet naar de gegevens. Want op het coordinaat (14|14) kan een stad staan.
Nu wil ik die gegevens opslaan in xml.
Omdat ik het met database wel kan en ik iets nieuws wil proberen.
Dus dan moet ik elk vakje waar iets in staat opgeven in xml document.
Ik heb me daar nog niet echt in verdiept dus correct me if im wrong
zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<vakje>
   <coord>437|343</coord>
   <soort>stad</soort>
   <image>stad.jpg</image>
</vakje>


dat wou ik dan gaan uitlezen via simplexml..
Maar doe ik dit wel goed?
Of is er een snellere/betere manier in het storen van de gegevens(wel met xml)? (ik wil geeeeeen database omdat ik ook xml feed wil)
Graag beetje uitleg :-)

Groeten, Vincent.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 00:38:27
 
Frank -

Frank -

01/12/2007 15:05:00
Quote Anchor link
<coord>437|343</coord>
Dat lijkt mij niet goed, 2 gegevens in 1 record.

Met kaarten heb je altijd een x- en een y-as, evt. ook een z-as voor de hoogte, dus heb je 2 (of 3) tags nodig om deze gegevens op te slaan.

Maar, ga dit in een database opslaan en niet in XML. XML is onvoorstelbaar langzaam wanneer je dit vergelijkt met een database. XML gebruik je als interface met andere systemen, bv. een RSS-feed of SOAP. Het feit dat je een RSS-feed wilt opzetten, zegt niks over de dataopslag in een database. pgSQL kan bv. ook prima XML inlezen en uitspugen (met stored procedures). Al is het waarschijnlijk handiger om dit met PHP te doen en dan via PDO met de database kletsen.

De RSS-feed is gewoon een andere output dan bv. html, pdf of een email, meer dan dat is het niet.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

01/12/2007 15:29:00
Quote Anchor link
@Frank -> Behalve dat hij graag RSS feed wil, geeft hij ook aan dat hij het met database wel kan en eens wat anders wil proberen.

Inderdaad is een database wel de slimste oplossing, maar daar gaat het nu even niet om. Tevens heb ik even wat aangepast, zodat je niet gegevens overbodig opslaat. (soort stad en dan plaatje stad.jpg -> Simpeler, lees soort uit en dan soort.jpg is het plaatje)
In principe zou je het met deze gegevens moeten kunnen redden:

<vakje>
<xcoord>437</xcoord>
<ycoord>343</ycoord>
<soort>stad</soort>
</vakje>


Wel leuk al die vliegvelden erop, maar dan staat Schiphol er niet tussen (gaat over het gebruikte plaatje!)
 
Vincent

Vincent

01/12/2007 15:50:00
Quote Anchor link
Zal het zoveel slomer zijn dan ? met xml ?
De bedoeling was(want t is voor school) dat ik met ajax leer omgaan.. en toen wou ik er ook xml bij doen, vandaar dat ik dit doe :-)
 
Frank -

Frank -

01/12/2007 15:53:00
Quote Anchor link
Tja, wat anders proberen is een reden. Desondanks lijkt mij het werken met een XML-interface vele malen interessanter, daar kun je echte applicaties mee maken. XML gebruiken voor dataopslag is zo maar een factor 100 langzamer dan een database, dat is gewoon niet werkbaar.

In combinatie met ajax kun je hele leuke dingen doen met XML. Ik gebruik bv. stored procedures in pgSQL die direct XML aanmaken als resultaat en dan gooi ik de boel direct naar de browser:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$row
= $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);

    header('Content-Type: text/xml');
    echo $row['list_locations'];
?>

De ene resultaatregel wordt gefetched, voorzien van een header en uitgespuugt. De browser gaat de boel vervolgens netjes verwerken en in een formulier zetten.
 
Vincent

Vincent

01/12/2007 16:52:00
Quote Anchor link
Pff 100x zo sloom.. ik heb geen zin om mijn gebruikers 10 sec. te laten wachten.. dan toch maar mysql :(
 
Niels Janssen

Niels Janssen

01/12/2007 17:53:00
Quote Anchor link
Ehm, als jouw database er 0.1 seconde over doet om een antwoord terug te geven zou ik toch gaan zoeken naar een andere host! Zelfs mijn laptop geeft nog een groot antwoord terug in minder dan 0.0001 seconde.
 
Vincent

Vincent

01/12/2007 18:38:00
Quote Anchor link
t was ff een voorbeeld hè ;-)
 
Frank -

Frank -

02/12/2007 01:38:00
Quote Anchor link
Niels. schreef op 01.12.2007 17:53:
Ehm, als jouw database er 0.1 seconde over doet om een antwoord terug te geven zou ik toch gaan zoeken naar een andere host! Zelfs mijn laptop geeft nog een groot antwoord terug in minder dan 0.0001 seconde.
Dit zegt 10x niks, je hebt geen idee hoe complex een query kan zijn of hoe groot een database kan zijn. Wat dacht je van een database van 10TB en vele miljarden records verspreid over een paar honderd tabellen? Ga dan maar eens data halen uit een tabel of tig met een paar leuke joins. Dat kan echt wel even duren, ga ondertussen maar koffie halen!

Een query die er 0.1 seconde over doet, kan dus razendsnel zijn, maar ook rete langzaam. Het ligt maar net aan de complexiteit en grote van de database wat je snel of langzaam vindt.

Met XML wordt het in elk geval al heel snel te langzaam, dat is vanzichzelf al langzaam.
 
Crispijn -

Crispijn -

02/12/2007 01:59:00
Quote Anchor link
tip: is het niet gaaf om eens naar de mogelijkheden van googlemaps kijken voor zo'n aplicatie? Kan je wellicht bij een uitbreding wel meer landen dan alleen NL meenemen!

Het is maar een ideetje... Wel een die tijd gaat kosten maar het kan zeker zijn vruchten afwerpen!
 
Kalle P

Kalle P

02/12/2007 02:55:00
Quote Anchor link
@pgfrank
Ik ben het niet eens met je voorkeur voor een db ten opzichte van xml gebruik.

Als je veel traffic hebt met veel bezoekers is het vele malen efficienter om een xml-tje gebruiken dan voor al je bezoekers een db connectie te maken en de zelfde query uit te voeren.

Al zou ik dan sowieso geen xml gebruiken, maarja. Plaatsen zullen niet zo snel veranderen en ook niet heel snel erbij komen, dus je kan het dan gewoon nog beter hardcoded in je pagina's zetten.

Leuk propeerseltje in ieder geval met xml.

En in een 2d plaatje komt geen z-as voor.
 
Frank -

Frank -

02/12/2007 14:59:00
Quote Anchor link
@Kalle: Ga jij maar eens uit een flink XML bestand de juiste gegevens ophalen. Dat duurt gewoon veel langer dan met een database.

Tuurlijk, een XML-bestandje van 3 regels is sneller dan het openen van een database connectie, versturen van de query, ophalen resultset en fetchen van een resultset. Maar om dat nu een realistische situatie te noemen... Hooguit voor een configuratiebestand, wat ik dan ook wel eens gebruik.

XML is eenvoudig met Schema te valideren, dat heeft enorme voordelen, voorkomt een hele hoop bugs.
 
Frank -

Frank -

02/12/2007 17:01:00
Quote Anchor link
In pgSQL versie 8.3 zit native XML-ondersteuning, zie de release notes. Er is eveneens een apart datatype voor beschikbaar:
Quote:
Support for the SQL/XML standard, including new operators and an XML data type


Versie 8.3 is nog in Beta (versie 3, hopelijk de laatste voor RC1), leuk om mee te spelen maar ook niet meer dan dat. Voor productietoepassingen zul je dus nog even geduld moeten hebben. Hopelijk nog dit jaar, Q3 2007 was de oorspronkelijke planning.
 
Vincent

Vincent

02/12/2007 18:09:00
Quote Anchor link
Crispijn: ik zal wel naar gaan kijken ;-)
Kalle: t is meer iets voor school dus niet echt om de bezoekers
pgfrank: wat vind jij een "flink" xml bestand? en is er trouwens een soort usbwebserver met pg?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
Frank -

Frank -

02/12/2007 18:28:00
Quote Anchor link
@Vincent: Pg_live is een live cd gebaseerd op Xubuntu met Apache, PHP, PostgreSQL, pgadmin3 en nog een heel stel tools.

De definitie van 'een flink XML bestand' is een beetje afhankelijk van de hoeveelheid geheugen die jouw server tot zijn beschikking heeft, maar met een paar honderd MB loop je met XML al wel tegen flinke beperkingen aan. Je hebt namelijk als snel 2x zoveel geheugen nodig wanneer er bewerkingen plaatsvinden en het overgrote deel van het geheugen wordt door andere zaken dan de data ingenoemen.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<adres>
  <huisnummer>23</huisnummer>
</adres>

Zie hier het aantal karakters dat je nodig hebt om het nummer 23 op te kunnen slaan... Tuurlijk, het is een extreem voorbeeld en ook een database heeft overhead, maar dat is vele malen minder dan met XML. Daarnaast kun je geen indexen aanmaken. Stel je voor dat je 1000 complete adressen moet doorlopen om alle adressen in Amsterdam op te zoeken. Dat gaat 1-voor-1 en niet alleen op een index.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.