xml uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »
Jack Sierkstra

Jack Sierkstra

14/04/2011 15:06:27
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Ik probeer met een functie, een xml bestand uit te lezen en vervolgens deze met een query in te voeren in de database. Aleen de xml die hij krijgt lijkt wel niet uitgelezen te kunnen worden. Dus ik ben benieuwd of iemand dat hier ziet.

Dit xml document krijgt hij voorgeschoteld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<records>
<record>
<id>1</id>
<naam>Jack</naam>
<functie>IT'er</functie>
</record>
<record>

<id>2</id>
<naam>Koen</naam>
<functie>IT'er</functie>
</record>
</records>

en zo probeer ik hem te verwerken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
////////////////////////////////////////
   //XML in string laden via simplexml

   $xml = simplexml_load_string($getXML);
  
  
   //Loop door de records
   foreach ($xml->record as $children) {
      $veldnamen = "";
      $childnamen = "";
      //voor ieder child in het record:
      foreach($children->children() as $child) {

      //veldnamen en values in variabelen zetten voor query
      $veldnamen   .= $child->getName() . ",";
      $childnamen  .= "'" . $child . "'" . ",";
      }

      //string een char korten maken ivm laatste komma
      $veldnamen  = substr($veldnamen, 0, -1);
      $childnamen = substr($childnamen, 0, -1);
      
      //Query doorvoeren met veldnamen en value variabelen uit foreach
      mysql_query("INSERT INTO $tableName ($veldnamen) VALUES ($childnamen)");
   }

  
   mysql_close();
  
   return "gluckt!";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 21:29:45
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/04/2011 15:44:04
Quote Anchor link
Waar komt $getXML vandaan? Moet je niet eerst in <records> duiken voordat je door de <record>'s kan loopen?

Print anders $xml eens uit en kijk hoe 't is opgebouwd.
 
Jack Sierkstra

Jack Sierkstra

14/04/2011 15:51:02
Quote Anchor link
$getXML is de output van een andere functie die xml levert.
die levert dat op de bovenstaande manier aan. en dat wordt in een variabel gestopt.

Deze variabel wordt als parameter doorgegeven aan de bovenstaande functie, die hem dus moet verwerken.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/04/2011 15:59:51
Quote Anchor link
Ik krijg er wel gewoon de waardes uit, in $veldnamen en $childnamen.
Maar je escape't de waardes niet. Want bij <functie> krijg jij dit: 'IT'er'.
Spot the error.
 
Jack Sierkstra

Jack Sierkstra

14/04/2011 16:01:14
Quote Anchor link
$xml kan niet geprint worden.

dus hier gaat het fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
   ////////////////////////////////////////
   //XML in string laden via simplexml

   $xml = simplexml_load_string($getXML);
?>


Toevoeging op 14/04/2011 16:05:02:

Gerben Jacobs op 14/04/2011 15:59:51:
Ik krijg er wel gewoon de waardes uit, in $veldnamen en $childnamen.
Maar je escape't de waardes niet. Want bij <functie> krijg jij dit: 'IT'er'.
Spot the error.


Het zou best kunnen dat $veldnamen en $childnamen het doen. Maar omdat $xml geen waarde bevat, kan hier niks mee gedaan worden.
Wat ik best wel raar vind want $getXML geeft wel degelijk een xml documentje door.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/04/2011 16:10:47
Quote Anchor link
Documentje of string? Ik heb 't namelijk als string ingevoerd, dat is ook wat jij wil aangezien je "simplexml_load_string" doet.

Wil je een URL in laden? Doe dan zo iets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$xml
= new SimpleXMLElement($url, 0, 1);
?>
 
Jack Sierkstra

Jack Sierkstra

14/04/2011 16:13:12
Quote Anchor link
Gerben Jacobs op 14/04/2011 16:10:47:
Documentje of string? Ik heb 't namelijk als string ingevoerd, dat is ook wat jij wil aangezien je "simplexml_load_string" doet.

Wil je een URL in laden? Doe dan zo iets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$xml
= new SimpleXMLElement($url, 0, 1);
?>



Ik wil het inderdaad als string aangeleverd krijgen via de parameters van mijn functie. Dus een url verwerken gaat dan zoiezo niet.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/04/2011 16:14:57
Quote Anchor link
Dan gaat die $getXML toch echt verkeerd, want als ik het test werkt het gewoon.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
    $getXML
= '<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<records>
<record>
<id>1</id>
<naam>Jack</naam>
<functie>IT\'er</functie>
</record>
<record>

<id>2</id>
<naam>Koen</naam>
<functie>IT\'er</functie>
</record>
</records>
    '
;
   $xml = simplexml_load_string($getXML);
  
  
   //Loop door de records
   foreach ($xml->record as $children) {
      $veldnamen = "";
      $childnamen = "";
      //voor ieder child in het record:
      foreach($children->children() as $child) {

      //veldnamen en values in variabelen zetten voor query
      $veldnamen   .= $child->getName() . ",";
      $childnamen  .= "'" . $child . "'" . ",";
      }

      //string een char korten maken ivm laatste komma
      $veldnamen  = substr($veldnamen, 0, -1);
      $childnamen = substr($childnamen, 0, -1);
      
        echo '<p>'.$veldnamen.'<br/>'.$childnamen.'</p>';
   }

  
?>
Gewijzigd op 14/04/2011 16:16:23 door Gerben Jacobs
 
Jack Sierkstra

Jack Sierkstra

14/04/2011 16:26:37
Quote Anchor link
Zo werkt het inderdaad bij mij ook, maar dit is geen oplossing aangezien ik een soap server heb. Dus op de client wordt er een functie opgevraagd. In dit geval insertTable(); Daarin geef ik de configuratie mee, de tabel waarin het ingevoerd moet worden en de xml die uitgelezen moet worden. Deze geef ik gewoon mee in een string. Als ik deze daarna return in mijn functie, zie ik wel degelijk dat hij is ontvangen. Alleen kan er in mijn server niks mee gedaan worden.

Terwijl ik bovenstaande code in mijn client heb gedraaid, en dan doet hij het wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.