xmlhttprequest

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 10:40:55
Quote Anchor link
Kan iemand mij op weg helpen met het volgende script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<script type="text/javascript">
var http;
var browser = navigator.appName;

if ( browser == 'Microsoft Internet Explorer' )
    http = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
else
    http = new XMLHttpRequest();

http.open('post', 'verstuur.php');
http.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded');
var bericht = document.getElementById('bericht');
http.send('bericht='+bericht+';');

</script>


Het enige wat ik nodig heb is dus een php bestandje verstuur.php die alle data verstuurt van een tekstform verstuurd maar hoe?!

Dank,
Raoul
Gewijzigd op 22/07/2010 10:41:33 door - Raoul -
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 18:28:18
 
Niek s

niek s

22/07/2010 11:06:23
Quote Anchor link
kijk eens naar de $_POST array
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 11:09:46
Quote Anchor link
Zal ik 's doen, heb het script wat aangepast, vinden jullie het correct ? :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<script type="text/javascript">
function ok(){
    if (typeof XMLHttpRequest != "undefined"){
        var xmlhttp = new XMLHttpRequest;
        }else var xmlhttp= new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
        if (typeof xmlhttp!= "undefined") {
            xmlhttp.onreadystatechange= function () {
                if(xmlhttp.readyState == 4){
                document.getElementById("response").innerHTML = xmlhttp.responseText;
                }
            }
            var content= "name=raoul&country=belgie";
            xmhttp.open("POST", "verstuur.php", true);
            xmlhttp.setRequestHeader("content-type", "application/x-www-form-urlencoded");
            xmlhttp.setRequestHeader("content-length", content.lenght);
            xmlhttp.setRequestHeader("connecion", "close");
            xmlhttp.send(content);
        }
    }
</script>

<button onclick="ok()">OK</button>

<div id="response" style="width: 500px; height: 100px; border: 1px dotted;"></div>


verstuur.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php var_dump($_POST); ?>


Dit werkt dus niet.. :s
Gewijzigd op 22/07/2010 11:10:31 door - Raoul -
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

22/07/2010 11:40:19
Quote Anchor link
Content-Length klopt niet.
Je moet content.length hebben (typo?)
Ook heet de header Connection, en niet connecion.
Deze header wordt trouwens door Chrome geblokkeerd.
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 12:28:03
Quote Anchor link
Heb de typfouten eruit gehaald, en ik kom nu uit aan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<script type="text/javascript">
function ok(){
    if (typeof XMLHttpRequest != "undefined"){
        var xmlhttp = new XMLHttpRequest;
        }else var xmlhttp= new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
        if (typeof xmlhttp!= "undefined") {
            xmlhttp.onreadystatechange= function () {
                if(xmlhttp.readyState == 4){
                document.getElementById("response").innerHTML = xmlhttp.responseText;
                }
            }
            var content= "name=raoul&country=belgie";
            xmlhttp.open("POST", "verstuur.php", true);
            xmlhttp.setRequestHeader("content-type", "application/x-www-form-urlencoded");
            xmlhttp.setRequestHeader("content-length", content.length);
            xmlhttp.setRequestHeader("connection", "close");
            xmlhttp.send(content);
        }
    }
}
</script>

<button onclick="ok()">OK</button>

<div id="response" style="width: 500px; height: 100px; border: 1px dotted;"></div>


Dit werkt nog steeds niet...
Gewijzigd op 22/07/2010 12:33:07 door - Raoul -
 
Niek s

niek s

22/07/2010 13:03:25
Quote Anchor link
Kijk eens naar bijvoorbeeld jQuery. Met jQuery kan je veel eenvoudiger AJAX requests uitvoeren
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 13:06:01
Quote Anchor link
Wat moet ik dan zoeken, jQuery post ofzo :') ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/07/2010 13:21:40
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 14:17:30
Quote Anchor link
Dankje, anoniem.
Ik heb dit gevonden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$.ajax({
   type: "POST",
   url: "some.php",
   data: "name=John&location=Boston",
   success: function(msg){
     alert( "Data Saved: " + msg );
   }
 });


Maar er staat nergens een php bestandje die alles krijgt?
 

22/07/2010 14:20:19
Quote Anchor link
Je kunt ook gewoon jquery.post gebruiken, is wellicht wat simpeler dan die ajax, maar doet hetzelfde.
Verder moet je eens goed de handleiding doorlezen, je vraag wordt gewoon in je voorbeeld al beantwoord.
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 14:46:17
Quote Anchor link
Karl,
dus alles gaat automatisch, dus in some.php kan ik gewoon zetten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$name
= $_POST['name'];
$location = $_POST['location'];
mysql_query("INSERT INTO dingen VALUES (
'"
.$name."',
'"
.$location."'
);
"
);

?>
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 17:32:26
Quote Anchor link
Trouwens, kan ik die code ook in een functie zetten?

Graag niet bumpen; twee berichten van jezelf na elkaar binnen 24 uur plaatsen. Heb je een toevoeging aan je vorige bericht, gebruik dan het 'wijzigen' icoontje.[/modedit]
Gewijzigd op 22/07/2010 18:59:31 door Joren de Wit
 

22/07/2010 18:37:09
Quote Anchor link
Niet bumpen. Zie ook mysql_real_escape_string. Functie?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2010 00:56:27
Quote Anchor link
- Raoul - op 22/07/2010 14:17:30:
Dankje, anoniem.
Ik heb dit gevonden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$.ajax({
   type: "POST",
   url: "some.php",
   data: "name=John&location=Boston",
   success: function(msg){
     alert( "Data Saved: " + msg );
   }
 });


Maar er staat nergens een php bestandje die alles krijgt?

some.php
Pearl dan maar ;)?
Ikzelf zou eerder met GET werken in je *.php file.
Gewijzigd op 04/07/2014 20:01:36 door - Ariën -
 
- Raoul -

- Raoul -

23/07/2010 11:41:49
Quote Anchor link
Heb nu dit, en werk met get anoniem.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<script type="text/javascript">
function get(){
$.get("verstuur.php", { name: "John", time: "2pm" } );
alert('Data has been sended to the server');
}
</script>

<button onclick="get()">Get</button>

verstuur.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

include_once("./connect.php");

$name = $_GET['name'];
$time = $_GET['time'];
mysql_query("INSERT INTO test VALUES (
'"
.mysql_real_escape_string($name)."',
'"
.mysql_real_escape_string($time)."'
);
"
) or die(mysql_error());

?>


Dit werkt niet, iemand enig idee waarom?
Gewijzigd op 23/07/2010 13:29:39 door - Raoul -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.