yaml

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 02:37:59
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik zie regelmatig voorbij komen dat YAML gebruikt wordt voor configuratiebestanden.

Wat is YAML precies, en in welk opzicht is het beter of makkelijker dan bijvoorbeeld een .ini bestand of simpelweg een PHP array met configuratiesettings?

Ik ben vooral benieuwd naar het voordeel ten opzichte van een PHP array.

Wie kan er meer over vertellen?

Thanks!
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 17:13:02
 
Wouter J

Wouter J

12/01/2013 10:54:58
Quote Anchor link
Yaml is een format language, zoals XML en INI. Het voordeel hiervan is dat je er echt alleen maar dingen kan instellen, je kan niet (zoals met PHP) ook nog dingen gaan veranderen. Hierdoor ben je zekerder dat alles nog klopt in je applicatie.

Vervolgens kun je uit verschillende formats kiezen. Ini is zeer beperkt, het enige wat die kan is waardes opslaan dus echt key => string en geen array oid, ik zal zelf ini dus vergeten. Dan heb je Yaml, deze is zeer leesbaar voor de meeste computer noobs en is erg simpel in gebruik. Het lijkt een beetje op Ini, maar is veeeeel krachtiger. Xml is dan weer heel krachtig, maar is weer wat moeilijker in gebruik.

Een voorbeeldje van een Yaml syntax:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
Yaml
====
framework:
    dbal:
        user: root
        password: ~
        db: foobar
    security:
        secret_key: dae8q97ghquwie6t67
    modules:
        - Application
        - Guestbook

Xml
===
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<framework:config>
    <framework:dbal>
        user="root"
        password=""
        db="foobar"
    />

    <framework:security
        secret-key="dae8q97ghquwie6t67"
    />

    <framework:module>Application</framework:module>
    <framework:module>Guestbook</framework:module>
</framework:config>

Php
===
return array(
    'framework' => array(
        'dbal' => array(
            'user'     => 'root',
            'password' => null,
            'db'       => 'foobar',
        ),
        'security' => array(
            'secret_key' => 'dae8q97ghquwie6t67',
        ),
        'modules' => array('Application', 'Guestbook'),
    ),
);
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 16:22:51
Quote Anchor link
Ah... thanks Wouter. Da's weer zoals altijd een erg heldere uitleg!

Ziet er goed uit.

Waarmee kan ik zo'n yaml file uitlezen. Wat is de makkelijkste 'reader' daarvoor?
 
Jurgen B

Jurgen B

12/01/2013 17:08:28
Quote Anchor link
Ini kan je ook arrays in opslaan, maar er zijn inderdaad betere opties :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 17:19:07
Quote Anchor link
Ja, maar volgens mij kan je in een ini bestand geen multi-dimensionale array opslaan, en zo te zien in yaml wel. Dat is wel een groot voordeel.

Alleen wil ik dan nog graag een goede, makkelijke reader weten.
 
Reshad F

Reshad F

12/01/2013 17:31:54
Quote Anchor link
Gewoon met een yaml_parse_file(); natuurlijk :) het is hetzelfde als ini file alleen dan met yaml

http://php.net/manual/en/function.yaml-parse.php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 17:47:15
Quote Anchor link
Ah oke, dank je. Ik zie dat dat nog niet geinstalleerd is op mijn server. Heb je een idee hoe ik dat moet installeren (via Putty)?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

12/01/2013 18:31:49
Quote Anchor link
Volgensmij staat er wel een uitleg bij: http://php.net/manual/en/book.yaml.php
 
- Raoul -

- Raoul -

12/01/2013 18:37:39
Quote Anchor link
Je hoeft niet persée die php extension te gebruiken, maar de yaml component van symfony werkt ook gewoon.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 18:37:57
Quote Anchor link
Helaas snap ik dat (nog) niet zo goed hoe dat werkt. Ik hoop dat er iemand is die even kan zeggen wat ik moet intypen in Putty.

Toevoeging op 12/01/2013 18:41:12:

@Raoul... ik gebruik geen Symfony.

Die Reshad aanraadde lijkt me wel handig omdat je dan een aparte functie kunt gebruiken. Maar ik weet dus alleen niet hoe ik het moet installeren via Putty.
 
- Raoul -

- Raoul -

12/01/2013 18:42:24
Quote Anchor link
@Ozzie: Dus? Ook al gebruik je geen Symfony, je kan ook gewoon losse components van Symfony via Composer binnenhalen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 18:44:30
Quote Anchor link
Oké, maar zoals ik zei lijkt me de plugin die Reshad aanraadde handig, dan krijg ik een aparte functie.
 
Wouter J

Wouter J

12/01/2013 20:03:27
Quote Anchor link
Ozzie, die plugin is maar bij heel weinig servers geïnstalleerd. Het lijkt me beter om gewoon iets als de parser van Symfony of de parser van Zend te gebruiken. Dat zijn gewoon een paar klassen die je hoeft te downloaden en te gebruiken, je hoeft dan echt niet het hele framework te gebruiken. Dat is namelijk juist de kracht van Symfony, het zijn allemaal losse dingen die overal te gebruiken zijn.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 20:20:40
Quote Anchor link
Wouter, ik snap het... maar aangezien ik nu een VPS heb, zou ik die plugin gewoon moeten kunnen installeren en dan is die functie als het ware een "native" php functie. Alleen ik moet nog ff uitvogelen hoe ik 'm moet installeren. Daar ben ik nog niet zo in thuis helaas.
 
- Raoul -

- Raoul -

12/01/2013 20:32:04
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 12/01/2013 20:20:40:
Wouter, ik snap het... maar aangezien ik nu een VPS heb, zou ik die plugin gewoon moeten kunnen installeren en dan is die functie als het ware een "native" php functie. Alleen ik moet nog ff uitvogelen hoe ik 'm moet installeren. Daar ben ik nog niet zo in thuis helaas.


Ja, en als je dan gaat wisselen van server of je staat tijdelijk op een shared hosting?
 
Wouter J

Wouter J

12/01/2013 20:32:28
Quote Anchor link
Naja, doe jij maar veel moeite om 'een PHP achtige functie' te installeren op een host waardoor je meteen je framework onbruikbaar maakt voor andere servers...

Je kan dan beter die van bijv. Zend installeren. Die kijkt namelijk eerst of de extensie beschikbaar is en anders moet je een fallback parser (zoals die van Symfony) inladen.
Gewijzigd op 12/01/2013 20:33:29 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 20:37:10
Quote Anchor link
Het framework is voor m'n eigen sites bedoeld en draait op m'n eigen VPS. Ik zal wel kijken wat ik doe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.