Yazhe tutorial

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »
Fester Splinter

Fester Splinter

03/10/2014 17:29:59
Quote Anchor link
Hi Allemaal,

Ik ben bezig PHP te leren uit een boek.
Hoewel ik tevreden ben over de uitleg in het boek merk ik dat er hier en daar toch wat foutjes in de code zitten.

Bij de onderstaande code krijg ik deze foutmelding:
Notice: Undefined offset: 6 in C:\xampp\htdocs\basiscursus\hoofdstuk7\index.php on line 18

1 $cijfers = array('één', 'twee', 'drie', 'vier', 'vijf', 'zes' );
2 $maxworpen = 3;
3 $worpen = 0;
4 $bonus = 0;
5
6 while ( $worpen < ($maxworpen + $bonus) ):
7 $ogen = mt_rand( 1, 6 );
8 if( $ogen == 1 || $ogen == 6 ):
9 $bonus ++;
10 endif;
11 $totaal += $ogen;
12 $worpen ++;
13 if ( $worpen <= $maxworpen ):
14 echo 'Worp ';
15 else:
16 echo 'Bonus';
17 endif;
18 echo 'Worp '.$worpen.': '.$cijfers[$ogen].'<br>';
19 endwhile;
20
21 echo 'Totaalscore: '.$totaal;

Ik kom er niet achter waarom deze foutmelding in de browser wordt weergegeven.

Verder wordt in de browser 'WorpBonus' weergegeven ipv Bonus

Heeft iemand een idee waar dit aan ligt?
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 11:08:17
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

03/10/2014 17:42:41
Quote Anchor link
jouw script over genomen resulteert in :
Worp Worp 1: vijf
Worp Worp 2: vijf
Worp Worp 3:
BonusWorp 4: vijf
Totaalscore: 18

== Edit ==

Heb je script even aangepast zodat de telling van de array klopt.
Een array begint met 0 niet met 1 dus daarom de problemen gok ik.

hier de code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

$cijfers
= array('één', 'twee', 'drie', 'vier', 'vijf', 'zes' );
 $maxworpen = 3;
 $worpen = 0;
 $bonus = 0;
 
 while ( $worpen < ($maxworpen + $bonus) ):
 $ogen = mt_rand( 0, 5 );
 if( $ogen == 0 || $ogen == 5 ):
 $bonus ++;
 endif;

 $totaal += $ogen;
 $worpen ++;
if ( $worpen <= $maxworpen ):
 echo 'Worp ';
 else:
 echo 'Bonus';
 endif;

 echo 'Worp '.$worpen.': '.$cijfers[$ogen].'<br>';
 endwhile;


 echo 'Totaalscore: '.$totaal;

?>
Gewijzigd op 03/10/2014 17:44:47 door Wouter Van Marrum
 
Fester Splinter

Fester Splinter

04/10/2014 09:57:30
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie Wouter,

Klopt idd dat een array bij 0 begint.
Ik heb de code nog een klein beetje aangepast omdat de integer waarde wel van 1 t/m 6 moet zijn.
Ik heb daarom de eerste array waarde leeg gelaten.

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

$cijfers
= array('', 'één', 'twee', 'drie', 'vier', 'vijf', 'zes' );
 $maxworpen = 3;
 $worpen = 0;
 $bonus = 0;
 
 while ( $worpen < ($maxworpen + $bonus) ):
 $ogen = mt_rand( 1, 6 );
 if( $ogen == 1 || $ogen == 6 ):
 $bonus ++;
 endif;

 $totaal += $ogen;
 $worpen ++;
if ( $worpen <= $maxworpen ):
 echo 'Worp '.$worpen.': '.$cijfers[$ogen].'<br>';
 else:
 echo 'Bonus '.$worpen.': '.$cijfers[$ogen].'<br>';
 endif;
 endwhile;


 echo 'Totaalscore: '.$totaal;

?>


Groet, Mark
Gewijzigd op 04/10/2014 09:59:30 door Fester Splinter
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/10/2014 10:30:21
Quote Anchor link
- Waarom het eerste array element leeg laten? je kunt toch gewoon $ogen verlagen met 1?
- Waarom spring je niet netjes in met een 'tab' (zodat lussen en if statements VEEL beter leesbaar worden)?
- Waarom niet zoals iedereen gewoon { en } aan het begin en eind van loops en if statements? Veel beter leesbaar!!
- Waarom initialiseer je de $totaal variabele niet, ik krijg hier een NOTICE op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined variable: totaal in C:\xampp\www\yatzhe.php on line 17


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

$cijfers
= array('één', 'twee', 'drie', 'vier', 'vijf', 'zes' );
$maxworpen = 3;
$worpen = 0;
$bonus = 0;
$totaal = 0;
 
while($worpen < ($maxworpen + $bonus) )
{

    $ogen = mt_rand(1, 6);
    
    if( $ogen == 1 || $ogen == 6 )
    {

        $bonus ++;
    }

    
    $totaal += $ogen;
    $worpen ++;
    
    if( $worpen <= $maxworpen )
    {

        echo 'Worp '.$worpen.': '.$cijfers[$ogen - 1].'<br>';
    }

    else
    {
        echo 'Bonus '.$worpen.': '.$cijfers[$ogen - 1].'<br>';
    }
}


echo 'Totaalscore: '.$totaal;

?>
Gewijzigd op 04/10/2014 10:32:25 door Frank Nietbelangrijk
 
Pipo Clown

Pipo Clown

04/10/2014 11:16:27
Quote Anchor link
je kunt het eerste array item ook een index meegeven :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$cijfers = array(1 => 'n', 'twee', 'drie', 'vier', 'vijf', 'zes' );


Op deze manier is het eerste array item niet item nul maar iten één. De volgende items tellen gewoon door dus dit zijn in dit geval 2, 3, 4, 5 en 6

Op deze manier hoef je aan de rest van je code niets te veranderen. mits daar geen fouten in zitten, dit heb ik niet gecontroleerd.)
Gewijzigd op 04/10/2014 11:18:22 door Pipo Clown
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.