Zend Framework 1.7.6 -> Zend.php?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »
Jesper Diovo

Jesper Diovo

09/03/2009 18:50:00
Quote Anchor link
Hoi,

Een klein vraagje. Ik probeerde via een uitbreiding van Zend toch gebruik te maken van PDO (PHP_MYSQL). Nu staat in dat voorbeeld dat ik Zend.php moet includen, echter staat er nergens ook maar 1 Zend.php. Nu vraag ik me dus af wat ik dan zou moeten includen of waar ik Zend.php vandaan haal. 'k Heb al een beetje gezocht, maar google gaat dan naar Zend en PHP kijken, en dan krijg je totaal nutteloze hits.

Alvast bedankt,

Jezpur
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:41:45
 
TJVB tvb

TJVB tvb

09/03/2009 19:17:00
Quote Anchor link
Zend_DB gebruikt eigenlijk PDO.
Ik denk dan ook dat je moet kijken bij de reference documents: http://framework.zend.com/manual/en/zend.db.html#zend.db.adapter.connecting
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

09/03/2009 19:56:00
Quote Anchor link
Even ter verduidelijking: Het gebruikt geen PDO, maar werkt wel hetzelfde (PHP_MYSQL i.p.v. PDO_MYSQL). Het is nl. een uitbreiding van Zend_DB. Ik ben nu dus alleen nog op zoek naar Zend.php zelf, want dat ontbreekt nog.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

09/03/2009 23:02:00
Quote Anchor link
Volgens mij zit er geen Zend.php in het ZF. Misschien zat dat in een oudere versie. Kun je misschien de link van het voorbeeld geven?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/03/2009 17:21:00
Quote Anchor link
http://devzone.zend.com/article/1553-Tutorial-Using-Zend-Framework-Without-PDO

Daar heb ik het vandaan. PDO wordt namelijk niet ondersteund door mijn host, dus probeer ik dit als alternatief (om toch als PDO te werken, zodat dat in de toekomst makkelijk om te zetten valt). Maar nu werkt het dus niet, omdat ik een bestand mis.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

11/03/2009 19:12:00
Quote Anchor link
In de versie die toen de nieuwste was zat een Zend.php
Volgens mij heb je alleen de autoloader nodig.
Dat betekent dat je de library map in je includeoath moet hebben en deze regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
require_once('Zend/Loader.php');
Zend_Loader::registerAutoload();
?>

Dan moet de rest volgens mij werken.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/03/2009 20:19:00
Quote Anchor link
Hm, nu krijg ik de error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in /home/vhosts/dzjemo.nl/subdomains/schooldocs/httpdocs/Zend/Loader.php on line 52


en lijn 52 is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
public static function loadClass($class, $dirs = null)


Beetje vreemd?
 
Jelmer -

Jelmer -

11/03/2009 20:30:00
Quote Anchor link
Dat klinkt alsof je met PHP 4 in de maag zit. Ik zou zeggen: phpinfo en hopen dat probleem niet een voorbode is van de hel en verdoemenis der PHP 4. Muahahaha!

Als dat wel het geval is, is het niet zo vreemd dat je geen PDO tot je beschikking hebt. Dan is het tijd om of je hoster een heel aardig doch dringend verzoek te sturen (wijs hem er ook even op dat PHP 4 officieel niet meer ondersteund is, en dus onveilig is) of verhuizen.

edit: Zend Framework heeft volgens mij minimaal PHP 5.2 nodig.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/03/2009 20:36:00
Quote Anchor link
Edit: da's al opgelost. Nu heb ik deze fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Fatal error: Class Zend_Db_Adapter_Php_Mysql contains 2 abstract methods and must therefore be declared abstract or implement the remaining methods (Zend_Db_Adapter_Abstract::isConnected, Zend_Db_Adapter_Abstract::getServerVersion) in /home/vhosts/dzjemo.nl/subdomains/schooldocs/httpdocs/Zend/Db/Adapter/Php/Mysql.php on line 63


Lijn 63:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
class Zend_Db_Adapter_Php_Mysql extends Zend_Db_Adapter_Php_Dbphp


En de beide methods zijn als volgt declared:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
abstract public function isConnected();

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
abstract public function getServerVersion();
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
TJVB tvb

TJVB tvb

11/03/2009 21:51:00
Quote Anchor link
De methodes moeten geimplementeerd worden anders mag de classe niet zo gebruikt worden
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

12/03/2009 15:56:00
Quote Anchor link
En hoe doe ik dat? Zo'n verre kennis van OOP heb ik nog niet, ben er mee bezig maar het moet allemaal nog komen.

Edit: wow, opeens werkt het. Maar er ontbraken nog vele dingen. Je moest in de Dbphp in de map php de functies nog aanmaken (zonder inhoud) en in Zend/Db.php moesten nog wat constanten aangemaakt worden (geen idee wat ze inhielden, heb er maar booleans van gemaakt) en nu werkt het boeltje :). Blijkbaar maakt ie connectie met de database, dat gaan we nu testen.

Edit2: oké, hij doet het. Hij maakt verbinding en alles, maar nu moet ik altijd in een functie global $db; zetten om in die functie met de database te kunnen communiceren. Bestaat er iets dat het een variabele wordt die altijd standaard overal opgehaald wordt? Ik vind het namelijk nogal irritant om telkens weer global $db; te moeten doen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Midas

Midas

12/03/2009 16:56:00
Quote Anchor link
Google eens naar het registry pattern. Ik denk dat je dat bedoelt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.