Zend Framework 1.7.6 -> Zend.php?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »
Jesper Diovo

Jesper Diovo

09/03/2009 18:50:00
Quote Anchor link
Hoi,

Een klein vraagje. Ik probeerde via een uitbreiding van Zend toch gebruik te maken van PDO (PHP_MYSQL). Nu staat in dat voorbeeld dat ik Zend.php moet includen, echter staat er nergens ook maar 1 Zend.php. Nu vraag ik me dus af wat ik dan zou moeten includen of waar ik Zend.php vandaan haal. 'k Heb al een beetje gezocht, maar google gaat dan naar Zend en PHP kijken, en dan krijg je totaal nutteloze hits.

Alvast bedankt,

Jezpur
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 09:22:54
 
TJVB tvb

TJVB tvb

09/03/2009 19:17:00
Quote Anchor link
Zend_DB gebruikt eigenlijk PDO.
Ik denk dan ook dat je moet kijken bij de reference documents: http://framework.zend.com/manual/en/zend.db.html#zend.db.adapter.connecting
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

09/03/2009 19:56:00
Quote Anchor link
Even ter verduidelijking: Het gebruikt geen PDO, maar werkt wel hetzelfde (PHP_MYSQL i.p.v. PDO_MYSQL). Het is nl. een uitbreiding van Zend_DB. Ik ben nu dus alleen nog op zoek naar Zend.php zelf, want dat ontbreekt nog.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

09/03/2009 23:02:00
Quote Anchor link
Volgens mij zit er geen Zend.php in het ZF. Misschien zat dat in een oudere versie. Kun je misschien de link van het voorbeeld geven?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/03/2009 17:21:00
Quote Anchor link
http://devzone.zend.com/article/1553-Tutorial-Using-Zend-Framework-Without-PDO

Daar heb ik het vandaan. PDO wordt namelijk niet ondersteund door mijn host, dus probeer ik dit als alternatief (om toch als PDO te werken, zodat dat in de toekomst makkelijk om te zetten valt). Maar nu werkt het dus niet, omdat ik een bestand mis.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

11/03/2009 19:12:00
Quote Anchor link
In de versie die toen de nieuwste was zat een Zend.php
Volgens mij heb je alleen de autoloader nodig.
Dat betekent dat je de library map in je includeoath moet hebben en deze regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
require_once('Zend/Loader.php');
Zend_Loader::registerAutoload();
?>

Dan moet de rest volgens mij werken.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/03/2009 20:19:00
Quote Anchor link
Hm, nu krijg ik de error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting T_OLD_FUNCTION or T_FUNCTION or T_VAR or '}' in /home/vhosts/dzjemo.nl/subdomains/schooldocs/httpdocs/Zend/Loader.php on line 52


en lijn 52 is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
public static function loadClass($class, $dirs = null)


Beetje vreemd?
 
Jelmer -

Jelmer -

11/03/2009 20:30:00
Quote Anchor link
Dat klinkt alsof je met PHP 4 in de maag zit. Ik zou zeggen: phpinfo en hopen dat probleem niet een voorbode is van de hel en verdoemenis der PHP 4. Muahahaha!

Als dat wel het geval is, is het niet zo vreemd dat je geen PDO tot je beschikking hebt. Dan is het tijd om of je hoster een heel aardig doch dringend verzoek te sturen (wijs hem er ook even op dat PHP 4 officieel niet meer ondersteund is, en dus onveilig is) of verhuizen.

edit: Zend Framework heeft volgens mij minimaal PHP 5.2 nodig.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

11/03/2009 20:36:00
Quote Anchor link
Edit: da's al opgelost. Nu heb ik deze fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Fatal error: Class Zend_Db_Adapter_Php_Mysql contains 2 abstract methods and must therefore be declared abstract or implement the remaining methods (Zend_Db_Adapter_Abstract::isConnected, Zend_Db_Adapter_Abstract::getServerVersion) in /home/vhosts/dzjemo.nl/subdomains/schooldocs/httpdocs/Zend/Db/Adapter/Php/Mysql.php on line 63


Lijn 63:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
class Zend_Db_Adapter_Php_Mysql extends Zend_Db_Adapter_Php_Dbphp


En de beide methods zijn als volgt declared:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
abstract public function isConnected();

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
abstract public function getServerVersion();
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
TJVB tvb

TJVB tvb

11/03/2009 21:51:00
Quote Anchor link
De methodes moeten geimplementeerd worden anders mag de classe niet zo gebruikt worden
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

12/03/2009 15:56:00
Quote Anchor link
En hoe doe ik dat? Zo'n verre kennis van OOP heb ik nog niet, ben er mee bezig maar het moet allemaal nog komen.

Edit: wow, opeens werkt het. Maar er ontbraken nog vele dingen. Je moest in de Dbphp in de map php de functies nog aanmaken (zonder inhoud) en in Zend/Db.php moesten nog wat constanten aangemaakt worden (geen idee wat ze inhielden, heb er maar booleans van gemaakt) en nu werkt het boeltje :). Blijkbaar maakt ie connectie met de database, dat gaan we nu testen.

Edit2: oké, hij doet het. Hij maakt verbinding en alles, maar nu moet ik altijd in een functie global $db; zetten om in die functie met de database te kunnen communiceren. Bestaat er iets dat het een variabele wordt die altijd standaard overal opgehaald wordt? Ik vind het namelijk nogal irritant om telkens weer global $db; te moeten doen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
Midas

Midas

12/03/2009 16:56:00
Quote Anchor link
Google eens naar het registry pattern. Ik denk dat je dat bedoelt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.