Zoeken in een HTML-bestand.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rogier Nell

Rogier Nell

29/07/2009 11:50:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil iets hebben om in een html bestand een tekst te zoeken en die dan in een array weer tel aten geven. Dat laatste lukt wel, maar hoe kan ik die zoekfunctie maken?

kan iemand mij helpen?

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 20:53:17
 
Trisie

trisie

29/07/2009 13:07:00
Quote Anchor link
include "hierjehtmlbestand.html"

wat ook nog kan, is er een variabele van maken

$naamvariabele = "hierjehtmlbestand.html"

moet het wel indezelfde map staan ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door trisie
 
Zero XT

Zero XT

29/07/2009 13:31:00
Quote Anchor link
Ik denk niet dat hij dat bedoeld trisie. Je kan gebruik maken van regular expression.

Ik zelf heb een keer zoiets gemaakt. Je vulde een url in en php haalde de broncode en zocht met regex naar swf bestanden. Wanneer php een (i)frame tegen kwam haalde hij daar ook weer de broncode van op en ging daar ook weer kijken naar swf bestanden etc.
 
GaMer B

GaMer B

29/07/2009 13:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$content
= file_get_contents('bestand.html');

if(preg_match('/watjewiltzoeken/is', $content, $matches)
{

    print_r($matches);
}

else
{
    echo 'Nope, niks gevonden.';
}[
/code]


EDIT: typo.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Zero XT

Zero XT

29/07/2009 13:53:00
Quote Anchor link
misschien is het zelfs beter als je preg_match_all gebruikt.
 
GaMer B

GaMer B

29/07/2009 14:18:00
Quote Anchor link
Indien je meerdere waardes met hetzelfde zoekwoord verwacht, wel ja.
 
Rogier Nell

Rogier Nell

29/07/2009 17:49:00
Quote Anchor link
Bedankt, heb het nu werkende
 
Zero XT

Zero XT

29/07/2009 19:30:00
Quote Anchor link
Wat zocht je eigenlijk?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.