Zoekfunctie weergave werkt niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marcel

Marcel

26/10/2005 14:56:00
Quote Anchor link
Ik heb een zoekfunctie gemaakt die werkt goed qua functie. Maar het resultaat laat die niet goed weergegeven. De records komen niet goed uit met de headers van het tabel. Het resultaat van het tabel staat schots en scheef. Enig idee hoe ik dit kon oplossen?

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="../css/style.css" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />

<title>Untitled Document</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" />
</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<?php
error_reporting(E_ALL);

$server = mysql_connect("localhost") or die("Kan server niet vinden! ". mysql_error());
mysql_select_db("sch", $server) or die("Kan database niet selecteren! ". mysql_error());



if($_POST['zoek'])
{

    $zoek = $_POST['zoek'];
    $sql = "SELECT * FROM klanten WHERE  kl_achternaam LIKE '%" . $zoek ."%' OR (kl_bedrijfsnaam) LIKE '%" . $zoek . "%'
    OR (kl_straatnaam) LIKE '%"
. $zoek . "%'";
    
    $resultaat = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
    
    $num = mysql_num_rows($resultaat);
    
 if(empty($num))
 {

     echo "" . $zoek . " werd niet gevonden...";
 }

 else
 {
    
      echo "Resultaten:";
      echo "<strong>";
      echo "&nbsp;";
      echo $num;
      echo "&nbsp;";
      echo "records gevonden.";
      echo "</strong>";
      echo "<br/><br/>";
    
echo "<table width='200' border='1'>";
    echo "<tr>";
      echo "<td>ID</td>";
      echo "<td>Bedrijfsnaam</td>";
      echo "<td>Aanhef</td>";
      echo "<td>Voorletter</td>";
      echo "<td>Voorvoegsel</td>";
      echo "<td>Achternaam</td>";
      echo "<td>Straatnaam</td>";
      echo "<td>Huisnummer</td>";
      echo "<td>Postcode</td>";
      echo "<td>Woonplaats</td>";
      echo "<td>Telefoonnr</td>";
      echo "<td>Telefoonwerk</td>";
      echo "<td>Mobielnr</td>";
      echo "<td>Faxnr</td>";
      echo "<td>Email</td>";
      echo "<td>Nieuwsbrief</td>";
      echo "<td>Opmerking</td>";
    echo "</tr>";
echo "</table>";
  while($row = mysql_fetch_object($resultaat))
  {

        
        echo "<table border='1' width='200'>";
        echo "<tr><td>";
        echo $row->kl_klantennr;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_bedrijfsnaam;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_aanhef;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_voorletters;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_tussenvoegsel;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_achternaam;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_straatnaam;
        echo "</td><td>";
         echo $row->kl_huisnummer;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_postcode;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_woonplaats;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_telefoonnrthuis;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_telefoonnrwerk;
        echo "</td><td>";        
        echo $row->kl_mobielnr;
        echo "</td><td>";        
        echo $row->kl_faxnr;
        echo "</td><td>";        
        echo $row->kl_email;
        echo "</td><td>";        
        echo $row->kl_nieuwdbrief;
        echo "</td><td>";            
        echo $row->kl_opmerking;
        echo "</td></tr>";
        echo "</table>";
   }

           echo "<br><br>";
 }
}

?>


<form id="zoek" name="zoek" method="post" action="">
<table width="200" border="1" align="center">
<tr>
<td>zoek</td>
<td><input name="zoek" type="text" id="zoek" style="background-color:#D0D0D0; border:1px solid;" /></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><center><input type="submit" name="Submit" value="zoek" /></center></td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 04:06:38
 
Barman V

Barman V

26/10/2005 15:13:00
Quote Anchor link
Waarom doe je dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
echo "<table width='200' border='1'>";
    echo "<tr>";
      echo "<td>ID</td>";
      echo "<td>Bedrijfsnaam</td>";
      echo "<td>Aanhef</td>";
      echo "<td>Voorletter</td>";
      echo "<td>Voorvoegsel</td>";
      echo "<td>Achternaam</td>";
      echo "<td>Straatnaam</td>";
      echo "<td>Huisnummer</td>";
      echo "<td>Postcode</td>";
      echo "<td>Woonplaats</td>";
      echo "<td>Telefoonnr</td>";
      echo "<td>Telefoonwerk</td>";
      echo "<td>Mobielnr</td>";
      echo "<td>Faxnr</td>";
      echo "<td>Email</td>";
      echo "<td>Nieuwsbrief</td>";
      echo "<td>Opmerking</td>";
    echo "</tr>";
echo "</table>";
  while($row = mysql_fetch_object($resultaat))
  {

        
        echo "<table border='1' width='200'>";
        echo "<tr><td>";
        echo $row->kl_klantennr;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_bedrijfsnaam;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_aanhef;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_voorletters;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_tussenvoegsel;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_achternaam;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_straatnaam;
        echo "</td><td>";
         echo $row->kl_huisnummer;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_postcode;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_woonplaats;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_telefoonnrthuis;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_telefoonnrwerk;
        echo "</td><td>";        
        echo $row->kl_mobielnr;
        echo "</td><td>";        
        echo $row->kl_faxnr;
        echo "</td><td>";        
        echo $row->kl_email;
        echo "</td><td>";        
        echo $row->kl_nieuwdbrief;
        echo "</td><td>";            
        echo $row->kl_opmerking;
        echo "</td></tr>";
        echo "</table>";
   }

           echo "<br><br>";
?>


...niet zo...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
echo "<table width='200' border='1'>";
    echo "<tr>";
      echo "<td>ID</td>";
      echo "<td>Bedrijfsnaam</td>";
      echo "<td>Aanhef</td>";
      echo "<td>Voorletter</td>";
      echo "<td>Voorvoegsel</td>";
      echo "<td>Achternaam</td>";
      echo "<td>Straatnaam</td>";
      echo "<td>Huisnummer</td>";
      echo "<td>Postcode</td>";
      echo "<td>Woonplaats</td>";
      echo "<td>Telefoonnr</td>";
      echo "<td>Telefoonwerk</td>";
      echo "<td>Mobielnr</td>";
      echo "<td>Faxnr</td>";
      echo "<td>Email</td>";
      echo "<td>Nieuwsbrief</td>";
      echo "<td>Opmerking</td>";
    echo "</tr>";
  while($row = mysql_fetch_object($resultaat))
  {

        echo "<tr><td>";
        echo $row->kl_klantennr;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_bedrijfsnaam;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_aanhef;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_voorletters;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_tussenvoegsel;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_achternaam;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_straatnaam;
        echo "</td><td>";
         echo $row->kl_huisnummer;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_postcode;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_woonplaats;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_telefoonnrthuis;
        echo "</td><td>";
        echo $row->kl_telefoonnrwerk;
        echo "</td><td>";        
        echo $row->kl_mobielnr;
        echo "</td><td>";        
        echo $row->kl_faxnr;
        echo "</td><td>";        
        echo $row->kl_email;
        echo "</td><td>";        
        echo $row->kl_nieuwdbrief;
        echo "</td><td>";            
        echo $row->kl_opmerking;
        echo "</td></tr>";
   }

   echo "</table>";
  echo "<br><br>";
?>


Dus in 1 tabel.

Let tevens op het vele malen aanroepen van de echo. Het aanroepen van echo kost extra tijd. Het werkt zo wel, maar qua performance kan je het beste bijvoorbeeld alles in 1 keer echo'en
 
Marcel

Marcel

26/10/2005 20:04:00
Quote Anchor link
Stom van me :)

Nu werkt die redelijk goed... Alleen moet ik nog wat verzinnen op de grote van bedrijfsnamen etc.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.