Zoekfunctie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »
Naam Loos

Naam Loos

23/01/2010 21:40:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een zoekfunctie maar er komt steeds geen resultaat terwijl er wel meer dan 50 records in de database staan. Ik krijg ook geen foutmelding.

Wie ziet wat ik fout doe in onderstaande code?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
if(isset($_POST['searchBtn'])) {
$zoekwoord = $_POST['zoekterm'];


    $sql = "SELECT * FROM nieuws WHERE titel LIKE '%".$zoekwoord."%' ORDER BY datum DESC";
    $res = mysql_query($sql);
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

while ($row = mysql_fetch_array($res))
{

?>

<a href="<?php echo "?p=empty&s=blog&id=$row[id]"; ?>"><b><?php echo "$row[titel]"; ?></a></b><br />
<?php echo "$row[samenvatting]";
echo '<p>';
}}}

    else
    {
        echo "<p>Helaas is er niks gevonden op uw zoekopdracht. Probeer het opnieuw.</b></p>";
    }

?>


EDIT: foutje eruit gehaald.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Naam Loos
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 17:21:42
 
Naam Loos

Naam Loos

25/01/2010 16:21:00
Quote Anchor link
Bump :)
 
Wim E

Wim E

25/01/2010 16:35:00
Quote Anchor link
Al gekeken of die de searchBtn vind?
Al gekeken of die de query gewoon goed uitvoert?
al echo gedaan van aantal rows?

error meldingen aanstaan in php?
 

25/01/2010 16:49:00
Quote Anchor link
Zet bovenaan je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);


En verander:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$res = mysql_query($sql);

in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$res = mysql_query($sql) or trigger_error(mysql_error());
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/01/2010 17:20:00
Quote Anchor link
@Danny: Gezooi met trigger_error()? Nee, maak gewoon een mooie if-constructie waarin je de $res controleert. Indien deze mislukt is, weergeef je een error ;-).

@TS: Een formulier controle voeren we uit met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
?>

We controleren dus niet of een submit-button meegestuurd is, want dat gebeurt niet altijd.
 
Naam Loos

Naam Loos

25/01/2010 21:05:00
Quote Anchor link
Even stevig aan het knutselen geweest:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {

    $sql = "SELECT * FROM nieuws WHERE titel LIKE '%".$_POST['zoekterm']."%' ORDER BY datum DESC";


if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'Helaas is er niks gevonden op uw zoekopdracht. Probeer het opnieuw.';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {


echo "<a href=\"?p=empty&s=blog&id=".$row[titel]."\"><b>".$row[titel]."</a></b><br />".$row[samenvatting]."<p>";

    }}}

?>

Het script wat ik hierboven gebruikte is het enige script op PHPhulp en al zeker 3 jaar oud. Dus misschien moet ik deze maar plaatsen (als deze beter is).
Ik heb het nog niet getest. Dat ga ik nu even doen.

EDIT: toch nog een foutje ontdekt en eruit gehaald. Dit script werkt ook sneller voor mijn gevoel...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Naam Loos
 
- SanThe -

- SanThe -

25/01/2010 21:10:00
Quote Anchor link
Regel 20 zal 4 fouten geven.
Script is lek => SQL-Injection.

Edit: Nu nog 3.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
- Jim  -

- Jim -

25/01/2010 21:16:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 25.01.2010 21:10:
Regel 20 zal 4 fouten geven.
Script is lek => SQL-Injection.

Edit: Nu nog 3.


en bij de error laat je je SQL-query zien. Dat icm met SQL-injection mogelijkheid is dat zeer gevaarlijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if (isset($_POST['searchBtn' ]))
{

$sql = "hier je query";

if ($res = mysql_query($sql))
{

 // ga verder
} else {
 error_log(mysql_error());
 print mysql_errno().": Er is een fout opgetreden.";
}
}
else {
 // Formulier is niet gepost
}
?>
 
Naam Loos

Naam Loos

25/01/2010 21:22:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 25.01.2010 21:10:
Regel 20 zal 4 fouten geven.
Script is lek => SQL-Injection.

Edit: Nu nog 3.


SanThe, kun je ook zeggen hoe ik aan die fouten moet komen? Het script werkt zonder fouten.

SQL injection en het laten zien van de sql bij een foutmelding verhelpen.
 
- Jim  -

- Jim -

25/01/2010 21:30:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if(isset($_POST['searchBtn']))
{

    $zoekwoord = $_POST['zoekterm'];


    $sql = "SELECT * FROM nieuws WHERE titel LIKE '%".mysql_real_escape_string($zoekwoord)."%' ORDER BY datum DESC";
    if ($res = mysql_query($sql) && mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {

            ?>
<a href="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "?p=empty&s=blog&id=".$row['id']; ?>
"><b>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['titel']; ?>
</a>
</b>
<br />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['samenvatting']; ?>

<p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
        }
    }
}

else {
    ?>
<p>Helaas is er niks gevonden op uw zoekopdracht. Probeer het opnieuw.</b></p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>


Haha,
wat een puinhoop wordt het hé als je html en php door elkaar heen gebruikt!!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Jim -
 
Naam Loos

Naam Loos

25/01/2010 21:34:00
Quote Anchor link
Jim schreef op 25.01.2010 21:30:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if(isset($_POST['searchBtn']))
{

    $zoekwoord = $_POST['zoekterm'];


    $sql = "SELECT * FROM nieuws WHERE titel LIKE '%".mysql_real_escape_string($zoekwoord)."%' ORDER BY datum DESC";
    if ($res = mysql_query($sql) && mysql_num_rows($res) >= 1)
    {

        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {

            ?>
<a href="<?php echo "?p=empty&s=blog&id=".$row['id']; ?>"><b><?php echo $row['titel']; ?></a>
            </b>
            <br />
            <?php echo $row['samenvatting']; ?>
            <p>
            <?php
        }
    }
}

else {
    ?>
<p>Helaas is er niks gevonden op uw zoekopdracht. Probeer het opnieuw.</b></p><?php
}
[
/code]
?>


Waarom zou je zo moeilijk doen? Of denk ik te makkelijk?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
$zoekterm = mysql_real_escape_string($_POST['zoekterm']);

    $sql = "SELECT * FROM nieuws WHERE titel LIKE '%".$zoekterm."%' ORDER BY datum DESC";


if(!$res = mysql_query($sql))
{

 error_log(mysql_error());
 print mysql_errno().": Er is iets fout gegaan.";
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'Helaas is er niks gevonden op uw zoekopdracht. Probeer het opnieuw.';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {


echo "<a href=\"?p=empty&s=blog&id=".$row[id]."\"><b>".$row[titel]."</a></b><br />".$row[samenvatting]."<p>";

    }}}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

25/01/2010 22:05:00
Quote Anchor link
$row[id] moet zijn $row['id'] en dan nog 2 keer.
 
Naam Loos

Naam Loos

25/01/2010 22:32:00
Quote Anchor link
Ja. Nu zie ik het. ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
$zoekterm = mysql_real_escape_string($_POST['zoekterm']);

    $sql = "SELECT * FROM nieuws WHERE titel LIKE '%".$zoekterm."%' ORDER BY datum DESC";


if(!$res = mysql_query($sql))
{

 error_log(mysql_error());
 print mysql_errno().": Er is iets fout gegaan.";
}

elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'Helaas is er niks gevonden op uw zoekopdracht. Probeer het opnieuw.';
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {


echo "<a href=\"?p=empty&s=blog&id=".$row['id']."\"><b>".$row['titel']."</a></b><br />".$row['samenvatting']."<p>";

    }}}

?>
 
PHP Scripter

PHP Scripter

25/01/2010 22:40:00
Quote Anchor link
Nu ik dit topic een beetje doorlees, is dus een sql injection op te lossen met de functie: mysql_real_escape_string?
 
Pepijn

Pepijn

25/01/2010 22:49:00
Quote Anchor link
ja dat klopt

Dit GOED lezen:
http://nl3.php.net/manual/en/function.mysql-real-escape-string.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pepijn
 
PHP Scripter

PHP Scripter

25/01/2010 23:05:00
Quote Anchor link
Dankje :)
 
PHP Scripter

PHP Scripter

25/01/2010 23:05:00
Quote Anchor link
Dankje :)
 
Naam Loos

Naam Loos

25/01/2010 23:48:00
Quote Anchor link
Of lees even de sql beginnershandleiding:

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/576/
 
Niek s

niek s

26/01/2010 00:33:00
Quote Anchor link
Of een PHP Beginners handleiding.
 
Naam Loos

Naam Loos

26/01/2010 15:50:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik de berekeningstijd voor de zoekactie tonen?
Dus dan wil ik dit krijgen: Gezocht op: phphulp in 10 ms.

Na wat gegoogel weet ik nog steeds niet hoe ik het voor mekaar kan krijgen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.