zoekfuntie maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Peetje van emeren

peetje van emeren

23/02/2007 12:56:00
Quote Anchor link
Hoi
ik zou graag een zoekfunctie maken die uit de Db de gegevens haalt.
Ik heb alles afgezocht maar kan het nergens vinden.
Het gaat om een begin stukje op een eenvoudige manier zo dat ik het ga begrijpen.
Wie o wie wil me helpen.
snap van zoekfuncties maken niet erg veel .
Kan wel andere dingen maken met php.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 05:29:42
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/02/2007 12:59:00
Quote Anchor link
Een zoekfunctie maken kan op twee manieren in MySQL. Als je bijvoorbeeld wilt zoeken op peetje heb je zo'n query nodig:

SELECT veldnaam1, veldnaam2
FROM tabelnaam
WHERE veldnaam1 LIKE '%peetje%'

Die % is een wildcard en kan voor van alles staan. Hij staat erbij zodat je ook records vindt waarbij peetje een deel van het woord is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Robert Deiman

Robert Deiman

23/02/2007 12:59:00
Quote Anchor link
Je kan verschillende dingen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$zoekwoord
="zoek";

$sql="SELECT kolom FROM tabel WHERE kolom='%".$zoekwoord."%'";
?>


Of met fulltext gaan werken:

http://phphulp.nl/php/tutorials/3/34/

http://phphulp.nl/php/tutorials/3/56/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Peetje van emeren

peetje van emeren

23/02/2007 13:10:00
Quote Anchor link
Fultext is niet wat ik wil .
ik wil uit verschilde tabels gegevens laten zoeken.
bovenste lijkt me een begin nu moet ik ook nog de gegevens laten zien op een aparte pagina.

vraag wel ff veel maar als ik het even doorheb heb je geen last mee van me hahahah.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/02/2007 13:14:00
Quote Anchor link
In het action attribuut van je form tag zet je bijvoorbeeld zoekresultaten.php. Na verzenden van het formulier komt de user dan op die pagina terecht. Voer daar je query uit, controleer of hij gelukt is, en fetch de resultaten en klaar ben je.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

23/02/2007 13:14:00
Quote Anchor link
Heb je al ervaring met het weergeven van gegevens uit MySQL?
 
Peetje van emeren

peetje van emeren

23/02/2007 13:19:00
Quote Anchor link
Niet met de zoekfunctie.
Wel als ik dingen opvraag etc.
Maar hoe ik het moet laten weergeven op een ander pagina niet.

heb net het bovenste stukje script getest en hij haalt nu dus alles uit een tabel ik
had graag als ik het woord peetje in typ dat hij dan zoekt op peetje en niet alles.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/02/2007 13:30:00
Quote Anchor link
Ik heb even snel een voorbeeldje gemaakt. Bedoel je het zo? Geef ff een seintje, dan plak ik de code hierheen.
 
Peetje van emeren

peetje van emeren

23/02/2007 13:32:00
Quote Anchor link
Ja denk het wel
als ik het beginsel maar heb dan ga ik het denk ik wel begrijpen.
dankje alvast.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/02/2007 13:37:00
Quote Anchor link
zoeken.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <title>Zoeken</title>
</head>

<body>
    <h1>Typ een PHPhulp nickname in</h1>
    <form method="post" action="zoekresultaten.php">
        <p>
            <label for="zoekwoord">zoek naar:</label>
            <input id="zoekwoord" name="zoekwoord" type="text">
            <input type="submit" value="zoeken!">
        </p>
    </form>
</body>
</html>

zoekresultaten.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
    require 'db_config.php';
?>



<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <title>Zoekresultaten</title>
</head>

<body>
    <?php
        if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
            $zoekwoord = trim ($_POST['zoekwoord']);
            if (empty ($zoekwoord)) {
                echo '<p>Geen zoekwoord ingevuld. Terug naar <a href="zoeken.php" title="zoeken">zoeken</a></p>';
            }

            else {
                $sql = "
                    SELECT veldnaam
                    FROM tabelnaam
                    WHERE veldnaam LIKE '%"
. $zoekwoord . "%'
                    "
;
                if (!$res = mysql_query ($sql)) {
                    trigger_error (mysql_error ());
                }

                else {
                    echo '<h1>Gevonden resultaten: ' . mysql_num_rows ($res) . '</h1>';
                    while ($row = mysql_fetch_assoc ($res)) {
                        echo '<p>' . $row['nickname'] . '</p>';
                    }

                    echo '<hr><p>Terug naar <a href="zoeken.php" title="zoeken">zoeken</a></p>';
                }
            }
        }

        else {
            echo '<p>Je moet eerst iets <a href="zoeken.php" title="zoeken">zoeken</a></p>';
        }

    ?>

</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Peetje van emeren

peetje van emeren

23/02/2007 13:42:00
Quote Anchor link
Werkt volgens mij wel maar laat niet zien wat hij vind wel dat er resultaten gevonden zijn.

is dat ook met echo of met print ?
 
Peetje van emeren

peetje van emeren

23/02/2007 13:54:00
Quote Anchor link
oke was wel goed maar was vergeten bij echo te veranderen.
 
Peetje van emeren

peetje van emeren

23/02/2007 14:05:00
Quote Anchor link
nog een vraagje hoe kan ik twee dingen eruit laten komen

naam
plaats
 
Peetje van emeren

peetje van emeren

23/02/2007 14:14:00
Quote Anchor link
oke ook al gevonden denk dat ik het snap .

Dankje vriendelijk.
 
Leo

Leo

23/02/2007 14:16:00
Quote Anchor link
Damn zeg.. je kan ook editten, 4 posts achter elkaar is wel heel erg veel.
 
Peetje van emeren

peetje van emeren

23/02/2007 15:41:00
Quote Anchor link
hoi hoi

nogeens

hoe kan ik op twee dingen zoeken.

nu heb ik dus zo dat ik op postcode kan zoeken doet het perfect.
maar wil ook dat ze op titel kunnen zoeken in het zelfde venster.
alles staat in de zelfde tabel krijg het niet voor elkaar.
heb het al met * geprobeert maar nope.

SELECT *
FROM naam
WHERE * LIKE '%" . $zoekwoord . "%'

where * lijkt me wel goed.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/02/2007 16:19:00
Quote Anchor link
SELECT postcode, titel
FROM naam
WHERE postcode LIKE '%" .$zoekwoord. "%'
OR titel LIKE '%" .$zoekwoord. "%'
 
Peetje van emeren

peetje van emeren

23/02/2007 17:13:00
Quote Anchor link
ha dankje
 
Peetje van emeren

peetje van emeren

24/02/2007 00:31:00
Quote Anchor link
hoi nog een vraagje waar ik niet uit kom.

echo 'Titel:&nbsp;' . $row['titel'] . '</p>';
echo 'Postcode:&nbsp;' . $row['postcode'] . '</p>';
echo 'Prijs:&nbsp;' . $row['prijs'] . '</p>';
echo 'Prijs:&nbsp;' . $row['advertentie_id'] . '</p>';

echo'<a href=\"../advertenties/advertentie.php?advertentie_id=$advertentie_id\">titel</a>";

Nu gaat het om de onderste $row['advertentie_id'] die moet achter $advertentie_id\ komen staan anders gaat de link niet naar de advertentie id toe.

Hoe krijg ik dit voorelkaar ?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/02/2007 00:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo '<a href="../advertenties/advertentie.php?advertentie_id=' . $row['advertentie_id'] . '">titel</a>';
?>
 
Peetje van emeren

peetje van emeren

24/02/2007 00:58:00
Quote Anchor link
Dankje ik had de twee puntjes . $row ] . weggelaten daarom kon ik het niet voorelkaar krijgen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.