Chinezen bouwen kleinste Linux-computer ooit

Toegevoegd door - Ariën -, 11 jaar geleden

Chinezen bouwen kleinste Linux-computer ooitIn China zijn ze bezig met het bouwen van de kleinste Linux-computer ooit, bedoeld voor embedded-systemen. De mini-computer moet in oktober op de markt komen en wordt gebouwd door het Chinese bedrijf VoCore. De computer bestaat alleen uit een printplaatje met daar op enkele chipsets, waardoor het uitsluitend als embedded-systeem kan worden ingezet, waaronder robots of draadloze apparatuur.

Na een marketingonderzoek van het bedrijf bleek er voldoende belangstelling gevormd te zijn om de productie op te kunnen starten, waarmee in oktober de eerste modules op de markt zullen komen.

Techniek
Het systeem is vierkant, elke zijde is 2,5 centimeter groot, wat aanzienlijk kleiner is dan de bestaande Raspberry PI. De computer bestaat uit een chip waarop de open-source OpenWRT distributie van Linux op draait, bevat 32 MB RAM-geheugen, 8 MB aan flashgeheugen en een MIPS-processor met een kloksnelheid van 360 MHz.

De module is niet krachtig en moet het voornamelijk hebben van zijn internetverbinding. Het is voornamelijk bedoeld voor knutselaars die oude hardware of apparatuur willen automatiseren

De prijs van het geheel is 20 dollar, waardoor de prijs niet in de weg zal liggen voor menig knutselaar.

Gerelateerde nieuwsberichten

07/08/2023 Ontwikkelaar van Text-editor Vim overleden
25/09/2014 Kwetsbaarheid in Bash legt lek in Linux en OSX open
12/01/2012 Google vestigt zich opnieuw in China

 

Er zijn geen reacties op 'Chinezen bouwen kleinste linuxcomputer ooit'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.