Eerste release candidate ZF2

Toegevoegd door Wouter J, 14 jaar geleden

Eerste release candidate ZF2De Zend Community heeft vandaag de eerste Release Candidate gepubliceerd. De functionaliteiten liggen nu vast. Zend heeft aangegeven vanaf deze eerste release candidate alleen nog maar bug fixes en betere documentatie te maken.

Versie 2 van het Zend framework is weer helemaal up to date. Het bevat nieuwe PHP features, zoals namespaces, maar ook nieuwe technieken/design patterns als Dependency Injection.

Ook is Zend nu verplaatst naar een GIT repository.
Mocht je mee willen werken kun je deze REPO forken, wat aanpassen en een pull request aanvragen. Ook de documentatie kun je op github vinden.

Je kunt het Framework downloaden op de speciale ZF2 packages pagina. De Zend Community is er van overtuigt dat er nog bugs inzitten en wil graag dat jij het framework tot op jou, of zijn, limit test. Mocht je een bug vinden moet je dit melden op de issues pagina.
Zend hoopt elke week een nieuwe Release Candidate te kunnen plaatsen totdat ze er zeker van zijn dat er geen kritieke problemen meer zijn. Dan wordt de officiƫle release gepubliceerd.

Mocht je niet weten hoe je moet starten kun je de tutorial van Rob Allen gebruiken: Getting Started with Zend Framework 2 Maar Allen heeft al aangegeven dat na deze nieuwe release er behoorlijk wat aanpassingen nodig zijn in zijn tutorial.

Gerelateerde nieuwsberichten

20/06/2013 PHP 5.5.0 officieel uitgebracht
20/06/2013 PHP 5.3 bereikt 'End of Maintenance'

 

Er zijn 2 reacties op 'Eerste release candidate zf2'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
- Raoul -
- Raoul -
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Heb ik net versie 1 onder de knie, komen ze met een nieuwe :-P Even alles rustig bekijken zometeen...
Kees Schepers
kees Schepers
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik wacht nog wel een paar maanden met ZF2 echt te gebruiken. Ondanks er een API freeze is zullen er nog wel een hoop bugs gefixed worden eerst. Sowieso zul je zien dat het 'bedrijfsleven' pas ZF2 begin volgend jaar gaat oppakken denk ik. En ZF1 is overigens nog een prima framework hoor!

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.