Firefox blokkeert aantal add-ons vanwege veiligheid

Toegevoegd door - Aar -, 3 jaar geleden, 1.232x bekeken

Firefox blokkeert aantal add-ons vanwege veiligheidIn de strijd tegen malware heeft Mozilla bij hun Firefox-gebruikers een aantal codecs en plugins geblokkeerd. In januari werd er al eerder een dergelijke blokkade uitgevoerd, welke helaas niet alle malware stopte. In de recente gevallen gaat het om onder andere Codec, Codec-M, Codec-C en nog een aantal add-ons die zich voor deden als een legitieme add-on. In werkelijkheid bracht de malwere daarentegen de gebruikers juist in gevaar.

Afgelopen donderdag is de blokkade onder de Firefox-gebruikers uitgevoerd. Hierbij hoefden ze niks te updaten, en kreeg hun FireFox-installatie de opdracht om de niet-legitieme addons te blokkeren. Al eerder werden er ook blokkades uitgevoerd voor valse versies van Browser Protect, bProtector, PlayBryte en Complitly.

Niet alleen blokkeert Firefox add-ons die malware bevatten, maar ook add-ons niet aan de richtlijnen voldoen. De laatste omzeilden het 'opt-in' scherm waar gebruikers konden aangeven of ze de add-on wilden installeren.

Gerelateerde nieuwsberichten

17/08/2015 Firefox 40 blokkeert ongewenste software
16/05/2015 Mozilla voegt drm toe aan Firefox
13/03/2015 Mozilla werkt aan reparatie-functie voor Firefox

 

Er zijn geen reacties op 'Firefox blokkeert aantal addons vanwege veiligheid'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties