Hackers maken gegevens 3,6 mln klanten buit bij Allekabels.nl

Toegevoegd door - Ariën -, 4 jaar geleden

Hackers maken gegevens 3,6 mln klanten buit bij Allekabels.nlBij een datalek in de webshop van Allekabels.nl zijn de gegevens van 3,6 miljoen klanten gestolen. Onder de buitgemaakte gegevens vallen de e-mailadressen, namen, adresgegevens, telefoonnummers, geboortedata en versleutelde wachtwoorden. RTL Nieuws heeft uit een eigen onderzoek geconstateerd dat ook 109.000 IBAN gegevens tot de gegevens behoren. In januari van dit jaar zou de database op internet te koop worden aangeboden voor 15.000 euro. De gestolen data bestaat uit 2,6 miljoen e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden van klanten die direct bij Allekabels.nl bestelden. De overige 1 miljoen klanten zouden via webshops zoals Bol.com en Amazon een bestelling bij Allekabels gedaan hebben, van hem zijn alleen persoonsgegevens buitgemaakt en geen inloggegevens.

In februari van dit jaar liet de webshop al weten dat er 5.000 klantgegevens onrechtmatig opgevraagd waren. Maar dat nu alle privégegevens op straat liggen is nieuws voor de webshop, laat Constantijn Souren van Allekabels tegenover Security.nl weten. Hij vertelt dat de aanvaller al in augustus vorig jaar had ingebroken in de webwinkel. De webshop zegt dat het destijds heeft geprobeerd om contact te krijgen met de persoon die de gestolen klantendatabase aanbood, maar dat dit niet is gelukt.

De webwinkel is een onderzoek naar de inbraak gestart. Ook de Autoriteit Persoonsgegevens heeft de webshop om opheldering gevraagd.

Gerelateerde nieuwsberichten

21/09/2023 Beveiligingsprobleem in GitLab ontdekt
29/03/2023 NS doet melding vanwege datalek bij externe marktonderzoeker
30/05/2021 4 WordPress Security Plugins die je moet installeren

 

Er zijn geen reacties op 'Hackers maken gegevens 36 mln klanten buit bij allekabelsnl'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.