NSA en FBI hebben directe toegang tot grote bedrijven

Toegevoegd door Chris PHP, 13 jaar geleden

NSA en FBI hebben directe toegang tot grote bedrijvenDe Amerikaanse intelligentie-diensten 'NSA' en 'FBI' hebben directe toegang tot grote bedrijven. Dankzij een uitgelekte presentatie over het Prism-programma zijn deze praktijken aan het licht gekomen.

Via Prism kunnen de 'FBI' en de 'NSA' bij grote bedrijven zoals:

- Microsoft
- Apple
- Google
- Facebook
- Youtube
- Skype
- Yahoo

De gegevens waar deze intelligentie bureau's ter beschikken hebben zijn: E-mail, Chat's, Video's, Foto's, Opgeslagen data, VoIP, bestands overdracht, Social netwerk details en speciale verzoeken.

Dit houdt in dat servers die in Nederland of elders buiten de United States gehost worden, ook toegankelijk zijn voor de FBI. Aangezien deze bedrijven gevestigd zijn in Amerika valt dit onder de 'Patriot-act', en mogen ze ook op die servers alle gegevens inzien.

Zeker 1477 'artikelen' voor de president zouden al met behulp van dit systeem zijn ingezameld. De NSA zou één op de zeven van zijn rapporten baseren op informatie verkregen via Prism. Uit de 41 gelekte slides zou verder blijken dat de NSA Skype-gesprekken, zowel audio als video, kan aftappen, ook als er gebeld wordt naar een normale telefoonlijn. Daarnaast zou Prism toegang bieden tot onder andere Gmail, chats via Google-diensten en bestanden op Google Drive. Zelfs de invoer van zoekopdrachten zou realtime gevolgd kunnen worden, terwijl ook de sociale-netwerksite Facebook veel waardevolle informatie zou bevatten.

Neelie Kroes de Europese Commissaris van Digitale agenda, wil dat de Amerikaanse intelligentie bureau's geen inzage meer krijgen in Europees gevestigde data centers. Ook de AIVD onze Nederlandse intelligentie afdeling heeft toegang en inzage in het Prism programma.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/06/2023 Overheid wil onderzoek naar gebruik .NLD-extensie voor overheidssites
23/10/2022 Microsoft lekte gegevens van klanten door fout in server
05/06/2018 Microsoft neemt GitHub over

 

Er zijn 7 reacties op 'Nsa en fbi hebben directe toegang tot grote bedrijven'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Php knipper
php knipper
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
echt verast ben ik er niet van, ik had al een vermoede dat Amerika weer de bovenhand wilde.
Mark Hogeveen
Mark Hogeveen
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Lang leve de privacy?
Chris PHP
Chris PHP
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Tja dat geld ook voor het bekende TOR-netwerk. Dit netwerk is oorspronkelijk ontwikkeld door de Amerikaanse overheid (marine), en vrij gegeven aan het publiek als 'anoniem' netwerk.

Maar ik geloof niet dat de Amerikaanse overheid zoiets publiekelijk vrij geeft zonder de controle ervan af te staan. Natuurlijk kunnen ze zien wat er op 'hun' netwerk gebeurd.

Het feit dat ze inzage hebben in dit soort bedrijven zegt al genoeg lijkt me, aangezien ik dit al zag aankomen maak ik ook nog steeds geen gebruik van Cloud diensten
Mathias B
Mathias B
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dit is toch al jaren een publiek geheim? Het zogenaamde ECHELON-programma bestaat al meer dan 10 jaar. Men moet ook niet onmiddellijk beginnen vrezen voor de privacy, het is onmogelijk om miljarden teksten en bestanden manueel te controleren. Een computer pikt gewoon de verdachte eruit. Zonder dit systeem zouden wss enkele bekende monumenten er niet meer zijn.

P.S. : volgens mij is intelligentie bureaus een te letterlijke vertaling van intelligence agencies :p
Keizer Webdesign
Keizer Webdesign
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Waarbij kunnen ze dan mee kijken bij Apple, want als ik dit moet geloven dan kan dit niet bij iMessage?!

http://www.bright.nl/imessage-onmogelijk-te-onderscheppen-door-overheid-vs
Php knipper
php knipper
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
zijn dat enkel de grote netwerken/diensten of ook bedrijven van webhosting?
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Php knipper
php knipper
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
er zijn al anti site's

http://prism-break.org/

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.