SIDN: 65% van Nederlandse phishingsites binnen 24 uur offline

Toegevoegd door - Ariën -, 1 jaar geleden

SIDN: 65% van Nederlandse phishingsites binnen 24 uur offlineVorig jaar heeft de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), die verantwoordelijk is voor het beheer van .nl-domeinnamen, 65% van de websites in de .nl-zone die werden gebruikt voor phishing en malware binnen 24 uur offline gehaald. Dit is een verbetering ten opzichte van het voorgaande jaar, toen deze malafide websites gemiddeld na 19 uur werden offline gehaald.

Het programma Abuse204.nl heeft als doel om registrars en hostingproviders te waarschuwen voor misbruik van hun netwerk, zoals phishing en malware. Op deze manier wil de stichting ervoor zorgen dat malafide websites zo snel mogelijk offline worden gehaald, zodat het gebruik van .nl-domeinnamen minder aantrekkelijk wordt voor cybercriminelen.

"In 2022 haalden we 65 procent van de phishingsites en websites met malware binnen 24 uur offline. In uitzonderlijke gevallen maken we de domeinnaam onbereikbaar, waardoor de daaraan gekoppelde website ook niet meer bereikbaar is." meldt de organisatie in het jaarverslag.

SIDN past ook houderverificatie toe bij verdachte registraties van domeinnamen. Hiervoor heeft de stichting het systeem RegCheck ontwikkeld, dat risicoscores toekent aan nieuwe registraties van domeinnamen. Wanneer SIDN vermoedt dat een .nl-domeinnaam is geregistreerd voor malafide doeleinden, heeft de houder sinds 2022 drie dagen de tijd om zich te identificeren, nadat de domeinnaam is geregistreerd. Voorheen was dit vijf dagen.

Gerelateerde nieuwsberichten

13/10/2015 Phishingsites gebruiken SSL-certificaten
07/07/2015 Spoofing-lek in Google Chrome kan adresbalk vervalsen
10/10/2014 SIDN onderzoekt overname van .bv-domeinextentie

 

Er zijn geen reacties op 'Sidn 65 van nederlandse phishingsites binnen 24 uur offline'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.