Spammers misbruiken .gov-domeinnamen

Toegevoegd door - Ariën -, 14 jaar geleden

Spammers misbruiken .gov-domeinnamenSpammers misbruiken de '.gov'-domeinnaamextenties (TLD's) van de Amerikaanse overheid. Ze doen dit om internetgebruikers naar spamsites te leiden. Volgens securitybedrijf Symantec is er een toename zichtbaar van spamberichten waarmee mensen naar een .gov-domein worden geleid. USA.gov en URL-verkorter Bit.ly werken samen om domeinnamen met een .gov of .mil-extensie te laten verkorten met een .gov link.

"Als iemand met Bit.ly een URL verkort die op .gov of .mil eindigt, krijgen ze een korte, betrouwbare '1.usa.gov' URL terug", staat er op de site van de domeinnaam-verkorter vermeld.

Spammers gebruiken op verschillende legitieme .gov domeinen een redirect-kwetsbaarheid waarmee gebruikers naar een spamsite worden gestuurd. Het gaat dan om domeinnamen zoals 'labor.vermont.gov/LinkClick.aspx?link=http://spamsite.tld'. De .gov URL-verkorter geeft extra legitimiteit aan de URL.

Inmiddels is de dienst zo populair bij spammers, dat van alle klikken op '1.usa.gov'-links, 15 procent naar spamberichten leidt.

Gerelateerde nieuwsberichten

01/02/2021 SpamCop blokkeerde mails vanwege verlopen domein
11/02/2014 Zwaarste DDoS-aanval breekt records
09/01/2011 Spam op PHPhulp

 

Er zijn 2 reacties op 'Spammers misbruiken govdomeinnamen'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Eddy E
Eddy E
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Sowieso vind ik tegenwoordig helemaal niet handig dat al die linkverkorters zo werken.
Ik zie liever direct het URL waar ik heen ga ipv 3 keer doorsturen.
Een korte URL van Google gebruiken op Twitter: > bit.ly > goo.gl > maps.google.com bijvoorbeeld.
Alsof dat sneller is.
Kijk, als het kort moet, dan graag 1x. Het zou handig zijn als de url-verkort-services eerst kijken hoe lang de url is... als die net zo kort (of korter!) is: doe dan aub niets.
Php knipper
php knipper
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
en soms weet je ook niet wat er achter zit. en of het wel de echt url is.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.