Twitter geeft vanaf volgende week geen gratis toegang meer tot hun api

Toegevoegd door - Ariën -, 2 jaar geleden

Twitter geeft vanaf volgende week geen gratis toegang meer tot hun apiTwitter heeft bekend gemaakt dat de toegang tot hun API vanaf 9 februari niet meer gratis te gebruiken zal zijn. Ontwikkelaars die toegang willen krijgen tot de functies van Twitter zullen vanaf dan moeten betalen. De nieuwe regeling van het sociale media platform werd vandaag bekend gemaakt door de ontwikkelaars. De afgelopen weken werden bepaalde clients van derden al gedeactiveerd door het platform.

Vanaf 9 februari zal er een einde komen aan het gratis gebruik van de v1.1 en de v2 API. Hoe vanaf dat moment de betaalde toegang wordt geregeld is nog niet duidelijk. De wijziging zal inhouden dat websites en app's niet meer gratis de mogelijk zullen krijgen om tweets te lezen of te plaatsen. Veel sites gebruiken de API om notificaties te sturen over nieuwe geplaatste berichten, of als bot-accounts om bijvoorbeeld statusupdates of weersinformatie te plaatsen.

De wijziging lijkt een nieuwe stap van eigenaar Elon Musk te zijn om van Twitter een betaald platform te maken voor reguliere gebruikers. De stap om de API betaald te maken is vrij rigoreus te noemen. Er zijn weinig sites die geen gratis API aanbieden.

Gerelateerde nieuwsberichten

11/05/2023 23-jarige Twitter-hacker bekent schuld
07/05/2023 Twitter bevestigt beveiligingslek bij Circle-tweets.
05/04/2023 Twitter introduceert nieuwe API-abonnementen

 

Er zijn geen reacties op 'Twitter geeft vanaf volgende week geen gratis toegang meer tot hun api'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.