Verdrievoudiging marktaandeel Internet Explorer 11

Toegevoegd door - Ariën -, 13 jaar geleden

Verdrievoudiging marktaandeel Internet Explorer 11Internet Explorer 11 is gegroeid in het marktaandeel, maar IE's aandeel in het geheel is toch gedaald. Een jaar geleden kwamen Internet Explorer op een marktaandeel van 55 procent uit, waarna het uiteindelijk in november toch nog steeg naar 58,36 procent. In december vond er een dipje plaats, ondanks dat IE 11 als nieuwste browser zijn aandeel verdrievoudigde.

De reden dat het aandeel van IE11 is gegroeid, heeft te maken omdat de browser standaard met Windows 8.1 wordt meegeleverd en ook beschikbaar is voor Windows 7.

Zo steeg het marktaandeel van IE11 afgelopen jaar van 3,27 naar 10,42%, wat voor IE10 de kop kostte, want zij daalde met 6,45% naar 11,05 procent. IE 9 ging bergafwaarts met 8,96 procent. Als koploper in de Internet Explorer browser staat IE 8 bovenaan met 20,64%, dit is te verklaren dat deze browser standaard op Windows XP machines is geïnstalleerd, en dat die nog ondanks de aflopende ondersteuning die binnenkort vervalt nog veel gebruikt worden.

Als we verder kijken naar de marktaandelen van de browsers, dan heft Chrome 16,22% van de markt in handen, waarbij Firefox hoger op de ranglijst staat met 18,35%. Lager op de ranglijst vinden we Apple's browser Safari, die op nummer vier staat met maar liefst 5,82%.

Gerelateerde nieuwsberichten

04/03/2020 Browsers gaan ondersteuning voor oudere TLS-protocollen stoppen
02/02/2016 Oracle stopt met Java-browser plug-in
31/12/2014 Microsoft werkt aan een nieuw browser

 

Er zijn 6 reacties op 'Verdrievoudiging marktaandeel internet explorer 11'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Jeroen VD
Jeroen VD
13 jaar geleden
 
'IE11: the best browser to download an even better browser'

ik hou het toch op het oude vertrouwde chrome :)
Michael -
Michael -
13 jaar geleden
 
Iemand had haast :)
"marktmaandleden van de browsers, dan heft .. APple's"
Maar dit zegt dus helemaal niks. Of het ook daadwerkelijk gebruikt wordt is veel interessanter. Hier al enkele jaren standaard Chrome en daarvoor jaren lang Firefox.
Jeroen VD
Jeroen VD
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
ik gebruik hem af en toe om pepaalde websites te kunnen gebruiken die het helaas alleen op ie doen. strict gesproken ben ik dan ook een gebruiker

p.s. iemand ooit opgevallen dat de afkorting 'ie' ook een uitroep is voor iets dat je vies vindt?
coincidence? I do not think so!
Albert de Wit
Albert de Wit
13 jaar geleden
 
Internet explorer is iets dat bij mij dus een trauma heeft achtergelaten. Ik download Chrome liever op een stickje via een andere Chrome dan Internet Explorer te gebruiken om Chrome te downloaden. Ik heb het altijd zo'n ramp gevonden. Vroeger vooral met alle toolbars. Als je iets ging downloaden via download.com en je erin werd geluisd om toolbars te installeren, BLEGH!
J C
J C
13 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Trouwe Internet Explorer gebruiker. Wel ook Firefox op de pc staan maar alleen om de fouten uit een website te halen. Firefox is op één of andere manier erg traag op mijn pc.
Google chrome gebruik ik standaard niet. Het enige dat ik van google gebruik is youtube en de zoekmachine, beide zonder account.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Haubebla haubebla
haubebla haubebla
13 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
@Jeroen: haha, die is goed!

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.