@api en @internal in PHPDoc

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer / Innovatieve software / Virtual Re

Functieomschrijving Als .Net developer werken aan innovatieve software waar onder andere gebruik gemaakt wordt van Virtual Reality? Bijdragen aan een organisatie waar je uitgedaagd wordt om continu verbeteringen en ontwikkelpunten te ontdekken en door te voeren? Werken in de omgeving Putten? Reageer dan nu voor meer informatie! Het pro-actief aandragen van verbeteringen voor de bestaande applicatie; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Doorvoeren van aanpassingen en wijzigingen; Verantwoordelijk voor koppelingen met andere systemen; Op de hoogte blijven van technische ontwikkelingen. Functie-eisen Hbo werk- en denkniveau; Een afgeronde IT gerelateerde opleiding; Minimaal 1 jaar professionele ervaring als developer; Aantoonbare kennis van C#; Initiatiefrijke

Bekijk vacature »

Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/04/2016 11:12:22
Quote Anchor link
Vaak gebruik ik in PHPDoc de tag @api en de tegenhanger @internal, bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
/**
 * @api
 * @param void
 * @return bool
 */

public function isFoo()
{

    // ...
}

/**
 * @internal
 * @param string $bar
 * @return void
 */

private function setBar($bar)
{

    // ...
}
?>


Bij nader inzien is dat echter misschien onzinnig: API versus interne methode komt immers al tot uitdrukking in public (@api) versus private (@internal). Hoe kijken jullie hier tegenaan?
 
PHP hulp

PHP hulp

22/08/2019 18:47:09
 
Wouter J

Wouter J

20/04/2016 12:55:04
Quote Anchor link
Ik zou 1 van de 2 gebruiken. Symfony heeft voor @internal gekozen ipv @api.

Deze annotations hebben niet heel veel zin op method niveau, meer op class niveau. Op method niveau kun je dit inderdaad al aan de visibility zien. Maar er zijn bijvoorbeeld ook classes die iedereen kan gebruiken, maar die als internal beschouwd moeten worden (denk bijv. aan XmlUtils die Symfony gebruikt voor het parsen van XML bestanden).
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/04/2016 13:09:48
Quote Anchor link
Mooi antwoord Wouter, dank je!
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.