@api en @internal in PHPDoc

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Innovatieve, nauwkeurige Senior PHP Developer voor

Eind jaren ’90 is dit bedrijf opgericht. Ze hebben zich altijd beziggehouden met het ontwikkelen van software voor overheidsinstanties. Dit zijn instanties waaronder bijvoorbeeld ook onder andere : de belastingdienst, burgerszaken, verschillende bedrijven, notarissen, incassobureau’s en ook nog bewindvoerders. Momenteel tellen ze 20 medewerkers, waarvan 2/3 deel allemaal developers zijn. Doordat ze de enigste aanbieder van dit soort software op de markt zijn, groeien ze erg hard. Door de enorme groei, hebben ze dan ook concrete groeiplannen in het verschiet. Functie-omschrijving Het bedrijf wordt door allerlei instanties ingeschakeld. Tegenwoordig wordt alles digitaal geregeld en gezien de essentie van dit soort

Bekijk vacature »

Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/04/2016 11:12:22
Quote Anchor link
Vaak gebruik ik in PHPDoc de tag @api en de tegenhanger @internal, bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
/**
 * @api
 * @param void
 * @return bool
 */

public function isFoo()
{

    // ...
}

/**
 * @internal
 * @param string $bar
 * @return void
 */

private function setBar($bar)
{

    // ...
}
?>


Bij nader inzien is dat echter misschien onzinnig: API versus interne methode komt immers al tot uitdrukking in public (@api) versus private (@internal). Hoe kijken jullie hier tegenaan?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/08/2018 01:52:51
 
Wouter J

Wouter J

20/04/2016 12:55:04
Quote Anchor link
Ik zou 1 van de 2 gebruiken. Symfony heeft voor @internal gekozen ipv @api.

Deze annotations hebben niet heel veel zin op method niveau, meer op class niveau. Op method niveau kun je dit inderdaad al aan de visibility zien. Maar er zijn bijvoorbeeld ook classes die iedereen kan gebruiken, maar die als internal beschouwd moeten worden (denk bijv. aan XmlUtils die Symfony gebruikt voor het parsen van XML bestanden).
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/04/2016 13:09:48
Quote Anchor link
Mooi antwoord Wouter, dank je!
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.