# (#) gaat fout, urlencode() werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Melroy van den Berg

Melroy van den Berg

31/07/2007 17:42:00
Quote Anchor link
Vele van jullie kennen vast wel de mogelijk om via een url bijv.:
http://www.htmlcodetutorial.com/linking/anameexample.html#purchasing

Direct naar de link <a name="purchasing"> wordt verzonden. In plaats van de top van de pagina.

Nu heb ik een script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
echo "<select name=\"id\">";
while($row = mysql_fetch_array($query) {    
 echo "<option value=\"".$row['nummer']."&#35;".$row['id']."\">".$row['naam']."</option>";
}

?>


Als je dit formulier verzet krijg je het volgende URL:
.../?id=$row['nummer']#$row['id']
Bijvoorbeeld:
.../?id=1#4

Dat is niet het geval. Er komt namelijk dit te staan, bijv.:
.../?id=1%234

%23 is kenelijk het zelfde als een #? Hoe los ik dit probleem op?
Ik wil namelijk gewoon ?id=1#4 hebben als ik het formulier verzend.

Met vriendelijke groeten,
Melroy van den Berg
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Melroy van den Berg
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:04:19
 
Jelle -

Jelle -

31/07/2007 18:05:00
Quote Anchor link
de # niet gebruiken, er gaan nou eenmaal niet alle tekens in een get goed mee, het beste is om het bij letters en cijfers te houden.
 
Mark L

Mark L

31/07/2007 18:09:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk als je het er op een andere manier mee zend, gaat het wel ;-) (bijvoorbeeld in de <form>, ik weet alleen niet of dit kan, omdat je geen getwaarden (index.php?id=2) mee kan sturen in de <form>, als de method op GET staat.

Maar misschien kan het wel met een # ...
 
Bo az

Bo az

31/07/2007 18:09:00
Quote Anchor link
Wat dacht je van gewoon een # neer zetten ipv &#35; ?
 
Melroy van den Berg

Melroy van den Berg

31/07/2007 18:46:00
Quote Anchor link
Een # neerzetten ipv &#35; krijg je het zelfde resultaat.
Maar ik wil namelijk wel een #... op het eind, omdat je anders telkens de pagina moet scrollen, dus dat is geen optie.
<form action="#..." method="get"> werkt niet.

EDIT:
Het is gelukt om method="post" ervan te maken. Alleen lukt het niet om:
< form action="index.php#$row['id']" ervan te maken. Dus hoe stuur je dan ook nog die $row['id'] mee, waardoor het later in de <form action="" terecht kan komen?
Zoiets :S
action="index.php#$_POST['id']" dat lukt niet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Melroy van den Berg
 
Jelle -

Jelle -

31/07/2007 19:24:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<form action='index.php#".$row['id']."'>";
?>


dat zou toch gewoon moeten werken?=\
 
Melroy van den Berg

Melroy van den Berg

31/07/2007 21:02:00
Quote Anchor link
Nou eigenlijk niet, want het row['nummer'] en row['id'] zijn met elkaar verbonden.
Het ligt dus aan wat je voor row['naam'] kiest.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
echo "<select name=\"id\">";
while($row = mysql_fetch_array($query) {    
 echo "<option value=\"".$row['nummer']."&#35;".$row['id']."\">".$row['naam']."</option>";
}

?>

Daarom staat het hier ook in een while (in een drop down selectie).
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Melroy van den Berg
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/07/2007 21:07:00
Quote Anchor link
Probeer eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    <form method="post" action="<?php echo $_SERVER['REQUEST_URI'] ?>">
 
Melroy van den Berg

Melroy van den Berg

31/07/2007 22:05:00
Quote Anchor link
Ik denk niet dat dit mijn probleem oplost?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

31/07/2007 22:09:00
Quote Anchor link
Heb je het geprobeerd?
 
Ceasar Feijen

Ceasar Feijen

31/07/2007 22:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
echo "<select name=\"id\">";
while($row = mysql_fetch_array($query) {    
 echo "<option value=\"".$row['nummer']."#".$row['id']."\">".$row['naam']."</option>";
}

?>


Dit moet gewoon werken
 
Melroy van den Berg

Melroy van den Berg

31/07/2007 22:50:00
Quote Anchor link
@Jan Koehoorn
Ja ik heb het inderdaad geprobeerd. Ik krijg gewoon de mappen en de naam van het huidige bestand. Het probleem zit echter in de number sign, die veranderd in een %23 (Method=GET). En met Method=POST dan moett je het getal in de action="" zetten, maar dit NUMMER hangt af van wat je kiest en is anders dan het ID.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$query
="SELECT * FROM
`ldadm_honden`
LEFT JOIN (`ldadm_leden`)
ON (ldadm_leden.lid_id=ldadm_honden.lid_id)"
;
?>



@ceasar
Heb je het geprobeerd?
Nee dat werkt niet. Je krijg dan als resultaat:
?id=56%2374
ipv.
?id=56#74
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.