ë en strong goedzetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick

Nick

04/02/2010 16:27:00
Quote Anchor link
Ik lees uit mijn database een tekst veld met daarin letters met bijvoorbeeld ë.
Daarnaast kunnen ook html elementen staan als <strong>.

Hoe kan ik dit goed zetten zodat beide goed werken?
Alles in html is UTF-8.
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 01:00:32
 
Nick

Nick

04/02/2010 17:09:00
Quote Anchor link
Ik ben ondertussen even verder gegaan en heb nu bijna alles werkend gekregen door middel van de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
nl2br(htmlentities($a));


Echter komt er nu <strong>kop</strong> te staan.
Kan ik op een manier zorgen dat dit gewoon wel html is net als links die ik nu ziet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nick
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

04/02/2010 17:15:00
Quote Anchor link
Weet je waarvoor deze functies zijn?

nl2br() zorgt onder andere voor enters op je pagina en htmlentities() zorgt ervoor dat alle tekens geëscaped word naar een gewone tekst.

Als dit een user input is kun je het beste eens kijken naar tinymce of een andere variant.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Nick

Nick

04/02/2010 17:23:00
Quote Anchor link
Ik weet waar voor ze zijn.
Ik gebruikte altijd nl2br en werkte alles perfect.
Tegenwoordig heb ik ook teksten als je letters heb met trema zoals ë.

Deze staat ook gewoon zo in de database dus vroeg ik mij af of ik ze met een formule ook kon uitlezen dan een vraagteken te krijgen.
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

04/02/2010 17:50:00
 
Nick

Nick

05/02/2010 00:16:00
Quote Anchor link
@RichardvV het werkt perfect net wat ik nodig had.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.