" in een value

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tobias Tobias

Tobias Tobias

27/02/2011 12:32:46
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een edit-formulier gemaakt voor gegevens uit mijn database.
Dit werkt prima, tot er in een record een " staat.

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$value
= 'Dit is een "string"';
echo '<input type="text" value="'.$value.'" />';
?>


Dit geeft als value: 'Dit is een ' (zonder de singelquotes uiteraard)
Ik heb al zitten knooien met stripslashes etc, maar ik kom er nog niet echt uit
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 15:31:11
 
Wesley PHP

Wesley PHP

27/02/2011 12:36:51
Quote Anchor link
Waarom heb je een " in een record staan?
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

27/02/2011 12:39:46
Quote Anchor link
Omdat die soms nodig zijn in een zin.
Bij text-values heb ik er ook geen last van, alleen bij varchar-values
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

27/02/2011 12:41:14
Quote Anchor link
@Wesley, je stelt wel erg domme vragen en je bereikt er ook nog eens niets mee.

Het antwoord is simpel, omdat deze vraag al 1000x maal beantwoord is:
http://www.php.net/htmlspecialchars
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

27/02/2011 13:07:06
Quote Anchor link
ok, natuurlijk.
Ben toe aan weekend...
 
Justin S

Justin S

27/02/2011 14:12:51
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 27/02/2011 12:41:14:
@Wesley, je stelt wel erg domme vragen en je bereikt er ook nog eens niets mee.

Het antwoord is simpel, omdat deze vraag al 1000x maal beantwoord is:
http://www.php.net/htmlspecialchars


Vind ik geen domme vraag, want het is ook direct het antwoord...

Een " is geen alphanumeric karakter, en alle karakters die dat niet zijn in een string moeten worden omgezet naar html-characters alvorens ze in een database worden geplaatst zoals jij aangeeft.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

27/02/2011 16:09:15
Quote Anchor link
Quote:
Een " is geen alphanumeric karakter, en alle karakters die dat niet zijn in een string moeten worden omgezet naar html-characters alvorens ze in een database worden geplaatst zoals jij aangeeft.


En nu pis je toch wel heel erg naast het paaltje, met dat je html-charaters om moet zetten alvorens je ze in de database zet. Het is de bedoeling dat je dat doet bij het tonen!!
 

27/02/2011 16:42:36
Quote Anchor link
Justin S op 27/02/2011 14:12:51:
Noppes Homeland op 27/02/2011 12:41:14:
@Wesley, je stelt wel erg domme vragen en je bereikt er ook nog eens niets mee.

Het antwoord is simpel, omdat deze vraag al 1000x maal beantwoord is:
http://www.php.net/htmlspecialchars


Vind ik geen domme vraag, want het is ook direct het antwoord...

Een " is geen alphanumeric karakter, en alle karakters die dat niet zijn in een string moeten worden omgezet naar html-characters alvorens ze in een database worden geplaatst zoals jij aangeeft.


Dus jij doet htmlentities / htmlspecialchars i.p.v. mysql_real_escape_string?
 
Justin S

Justin S

27/02/2011 19:54:59
Quote Anchor link
Karl Karl op 27/02/2011 16:42:36:
Justin S op 27/02/2011 14:12:51:
Noppes Homeland op 27/02/2011 12:41:14:
@Wesley, je stelt wel erg domme vragen en je bereikt er ook nog eens niets mee.

Het antwoord is simpel, omdat deze vraag al 1000x maal beantwoord is:
http://www.php.net/htmlspecialchars


Vind ik geen domme vraag, want het is ook direct het antwoord...

Een " is geen alphanumeric karakter, en alle karakters die dat niet zijn in een string moeten worden omgezet naar html-characters alvorens ze in een database worden geplaatst zoals jij aangeeft.


Dus jij doet htmlentities / htmlspecialchars i.p.v. mysql_real_escape_string?


Nee, dat ook, maar je moet het toch eerst omzetten naar htmlentities.. Althans, zo doe ik het altijd wel en heb er nooit problemen mee gehad.

@noppes, nee ik pis niet naast m'n paaltje..
 

27/02/2011 20:10:35
Quote Anchor link
Justin S op 27/02/2011 19:54:59:
Karl Karl op 27/02/2011 16:42:36:
Justin S op 27/02/2011 14:12:51:
Noppes Homeland op 27/02/2011 12:41:14:
@Wesley, je stelt wel erg domme vragen en je bereikt er ook nog eens niets mee.

Het antwoord is simpel, omdat deze vraag al 1000x maal beantwoord is:
http://www.php.net/htmlspecialchars


Vind ik geen domme vraag, want het is ook direct het antwoord...

Een " is geen alphanumeric karakter, en alle karakters die dat niet zijn in een string moeten worden omgezet naar html-characters alvorens ze in een database worden geplaatst zoals jij aangeeft.


Dus jij doet htmlentities / htmlspecialchars i.p.v. mysql_real_escape_string?


Nee, dat ook, maar je moet het toch eerst omzetten naar htmlentities.. Althans, zo doe ik het altijd wel en heb er nooit problemen mee gehad.
(...)

Dit suggereer je wel. Verder is het zo dat wat Noppes zegt correct is. Je wilt de data zo 'schoon' mogelijk houden, dat betekend dus dat je geen rare functies als addslashes erover hoort te gooien, maar ook geen functie als htmlentities / htmlspecialchars.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.