<? of <?php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leon Kunst

Leon Kunst

18/02/2009 15:14:00
Quote Anchor link
Heren,

Ik zit met een vaag probleem op een IIS server...

De huidige versie van PHP op de server is: 5.1.1.

Alle scripts beginnen met een openingstag als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?

Echter, er is even onder VMware een andere versie geinstalleerd, namelijk de nieuwste van PHP, maar de scripts zijn dan half gaar?

PHP wordt allemaal geprint ipv geparsed.

Echter maak ik er [code]<?php van, dan is het wel goed.

Hoe kan dit?
En Ik zie dat bij de nieuwste PHP versie: $_SERVER['request_uri'] wel beschikbaar is, maar bij 5.1.1 niet, klopt dat?

Hopelijk hebben jullie wat meer duidelijkheid...
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 13:59:29
 

18/02/2009 15:19:00
Quote Anchor link
Tja,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<? is shorttags, moet je niet gebruiken kan conflicten opleveren, zoals jij hebt. Of ze aanstaan kan je kijken met [php]ini.core[/php].
Dat van die request_uri weet ik niet.
 
Leon Kunst

Leon Kunst

18/02/2009 15:27:00
Quote Anchor link
Kijk dat verklaard een hoop! thx,

kheb ff in m'n phpinfo() gekeken, en bij 5.1.1 stond ie inderdaad gweoon aan, en bij die nieuwe zal ie wel uitgestaan hebben. GEwoon in de inifile aanpassen dus... thx:)

Nu nog kijke of dr mense zijn die wat over request_uri weten :)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

18/02/2009 15:29:00
Quote Anchor link
Shorttags is iets wat je aan kan zetten in je PHP.ini, ik zou het echter niet doen... kom je bijv. in de problemen met de XML declaratie...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?xml version="1.0"?>
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 15:32:00
Quote Anchor link
Arjan Kapteijn schreef op 18.02.2009 15:29:
Shorttags is iets wat je aan kan zetten in je PHP.ini, ik zou het echter niet doen... kom je bijv. in de problemen met de XML declaratie...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?xml version="1.0"?>

Dit is een goede opmerking.
 
Leon Kunst

Leon Kunst

18/02/2009 15:40:00
Quote Anchor link
Hmm, en als het wel aanstaat, zou ik dan voor xml nog gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?xml kunnen gebruiken? of gaat hij er dan mee om als een php bestand?...
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 15:41:00
Quote Anchor link
Als je shorttags gebruikt snapt php xml niet => error.
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

18/02/2009 16:03:00
Quote Anchor link
Die REQUEST_URI komt volgens mij door IIS.

heel veel van die dingen krijgt php namelijk direct van Apache. Aangezien jij geen Apache maar IIS gebruikt, zal dat dus anders heten...

Met print_r($_SERVER); of var_dump($_SERVER); kom je een heleboel te weten ;)
 
Leon Kunst

Leon Kunst

18/02/2009 18:09:00
Quote Anchor link
Klopt :)
Ma die nieuwe php versie had het wel in zich op IIS, tenzij ik dat ook aan of uit kan zetten in de ini file... dan zouk er nog ff naar moeten kijken...

$_SERVER['query_string'] bevat wel het gedeelte van ? en & in de url iig...
Een combinatie van 2, krijg je het zelfde als request_uri dus...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leon Kunst
 
Aaa Trump

aaa Trump

08/04/2009 13:14:00
Quote Anchor link
Ik heb altijd
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php, en zal het altijd blijven gebruiken ook! Probeer ook je app in een keer voor windows en voor linux te schrijven!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.