0: 1064: You have an error in....

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Smulders

Bart Smulders

06/07/2009 22:26:00
Quote Anchor link
Ik geraak er echt niet meer uit.
Een variable mag geen getal zijn in het begin. hield ik rekening mee. alleen snap ik niet goed waar men fout nu precies vandaan komt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
<?php
if ($HTTP_GET_VARS['mode'] == 'endwb' )
    {

if ($HTTP_POST_VARS['wbend'] )
        {

$a2= $_POST['2'];
$a4= $_POST['4'];
$a5= $_POST['5'];
$a6= $_POST['6'];
$a7= $_POST['7'];
$a8= $_POST['8'];
$a9= $_POST['9'];
$a10= $_POST['10'];
$a12= $_POST['12'];
$a13= $_POST['13'];
$a14= $_POST['14'];
$a16= $_POST['16'];
$a17= $_POST['17'];
$a18= $_POST['18'];
$a19= $_POST['19'];
$a20= $_POST['20'];
$a21= $_POST['21'];
$a22= $_POST['22'];
$a23= $_POST['23'];
$a24= $_POST['24'];
$a25= $_POST['25'];
$a26= $_POST['26'];
$a27= $_POST['27'];
$a28= $_POST['28'];
$a29= $_POST['29'];
$a30= $_POST['30'];
$a31= $_POST['31'];
$a32= $_POST['32'];
$a33= $_POST['33'];
$a34= $_POST['34'];
$a36= $_POST['36'];
$a37= $_POST['37'];
$a38= $_POST['38'];
$a39= $_POST['39'];
$a40= $_POST['41'];
$a41= $_POST['42'];
$a45= $_POST['45'];
$a47= $_POST['47'];
$a48= $_POST['48'];
$a49= $_POST['49'];
$a51= $_POST['51'];
$a52= $_POST['52'];
$a53= $_POST['53'];
$a54= $_POST['54'];
$a55= $_POST['55'];
$a56= $_POST['56'];
$a58= $_POST['58'];
$a59= $_POST['59'];
$a60= $_POST['60'];
$a62= $_POST['62'];
$a63= $_POST['63'];
$a64= $_POST['64'];
$a65= $_POST['65'];
$a66= $_POST['66'];
$a68= $_POST['68'];
$a69= $_POST['69'];
        $sql = "UPDATE Werkbevelen
        SET
2='"
. $a2. "',
4='"
. $a4. "',
5='"
. $a5. "',
6='"
. $a6. "',
7='"
. $a7. "',
8='"
. $a8. "',
9='"
. $a9. "',
10='"
. $a10. "',
12='"
. $a12. "',
13='"
. $a13. "',
14='"
. $a14. "',
16='"
. $a16. "',
17='"
. $a17. "',
18='"
. $a18. "',
19='"
. $a19. "',
20='"
. $a20. "',
21='"
. $a21. "',
22='"
. $a22. "',
23='"
. $a23. "',
24='"
. $a24. "',
25='"
. $a25. "',
26='"
. $a26. "',
27='"
. $a27. "',
28='"
. $a28. "',
29='"
. $a29. "',
30='"
. $a30. "',
31='"
. $a31. "',
32='"
. $a32. "',
33='"
. $a33. "',
34='"
. $a34. "',
36='"
. $a36. "',
37='"
. $a37. "',
38='"
. $a38. "',
39='"
. $a39. "',
40='"
. $a41. "',
41='"
. $a42. "',
45='"
. $a45. "',
47='"
. $a47. "',
48='"
. $a48. "',
49='"
. $a49. "',
51='"
. $a51. "',
52='"
. $a52. "',
53='"
. $a53. "',
54='"
. $a54. "',
55='"
. $a55. "',
56='"
. $a56. "',
58='"
. $a58. "',
59='"
. $a59. "',
60='"
. $a60. "',
62='"
. $a62. "',
63='"
. $a63. "',
64='"
. $a64. "',
65='"
. $a65. "',
66='"
. $a66. "',
68='"
. $a68. "',
69='"
. $a69. "'
WHERE wb=2367894PP "
; echo mysql_errno() . ": " . mysql_error(). "\n";
$res = mysql_query($sql);
 echo mysql_errno() . ": " . mysql_error(). "\n";
            
            if ($res)
            {

                echo "Uw werkbevel is afgewerkt  " ;
            }

            else
            {
                echo "Het bericht werd niet toegevoegd aan de site."; echo mysql_errno() . ": " . mysql_error(). "\n";
            }
  }
}

?>

[\CODE]
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:50:50
 
- SanThe -

- SanThe -

06/07/2009 22:39:00
Quote Anchor link
Een var begint nooit met een cijfer.
Een $_POST['var'] begint nooit met een cijfer.
Een kolom- of veldnaam begint nooit met een cijfer.

Oftewel: Begin altijd met een letter.
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

07/07/2009 00:02:00
Quote Anchor link
wat een rotzooi is dit.. heb je dit zelf geschreven of komt t ergens vandaan?
 
Jaron T

Jaron T

07/07/2009 08:28:00
Quote Anchor link
Dit bovenstaande kan vele malen korter :o
 
Robert Deiman

Robert Deiman

07/07/2009 09:04:00
Quote Anchor link
En hoe weet jij nou in je script wat voor inhoud je waar verwacht? Aanvulling op SanThe, geef altijd omschrijvende namen aan je variabelen. Je kan zo veel sneller en eenvoudiger debuggen en wanneer je later nog wat wilt aanpassen aan je script, weet je ook hoe het allemaal in elkaar zit.

Wat Jaron zegt klopt op zich wel:
POST variabelen 1 op 1 kopiëren heeft 0,0 toegevoegde waarde moet je dus ook niet doen.


Daarbij klopt dit niet, moet zo zijn:
WHERE wb=2367894PP

WHERE wb='2367894PP'

Succes met alle aanpassingen, neem deze en bovenstaande tips ter harte en gebruik voor het invoeren van variabelen in SQL altijd mysql_real_escape_string().


@Jaron
Misschien kan het nu korter, maar wanneer die omschrijvende variabelenamen gebruikt wordt dat al lastiger (alleen POST variabelen 1 op 1 kopiëren zou die weg kunnen laten)
Zeker wanneer er ook controle in de velden zit, moet je dit niet in een loopje gaan zetten (en ik had het idee dat je daarop doelde met dat het korter kan)
 
Afra ca

Afra ca

07/07/2009 10:34:00
Quote Anchor link
@ Robert @ Jaron:

Normalisatie wellicht? Ik ken natuurlijk z'n datamodel niet.......
 
Toby hinloopen

toby hinloopen

07/07/2009 13:26:00
Quote Anchor link
wat een code... dat kan veel netter, bijv. in een while-loop alle nummertjes langs.
 
Bart Smulders

Bart Smulders

07/07/2009 17:20:00
Quote Anchor link
Het is idd zo dat ik het zelf geschreven heb. Ik heb er nog geen controle aan toegevoegd aangezien ik het eerst werkende wou krijgen. En de nummers volgen elkaar niet allemaal op dus een loopje zou niet werken vermoed ik.
Hij blijft dezelfde fout aangeven. Omschrijvende namen aan mijn vars geven is redelijk lastig. De omschrijving is doorgaans langer dan 15 karakters en spatie's horen er ook bij. Tenzij ik trim ga gebruiken en bv de eerste 5 karakters ga gebruiken... Zou dat iets handiger zijn, dan heb je alvast een loopje?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.