0/1 - true/false

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Tamara

Tamara

01/04/2009 10:34:00
Quote Anchor link
Wat is het meest logische:

0: is true logischer of is false dat
1: zelfde verhaal
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:20:47
 
Maik Diepenbroek

Maik Diepenbroek

01/04/2009 10:36:00
Quote Anchor link
ik vind 0 voor false logischer
en dan uiteraard 1 voor true
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

01/04/2009 10:40:00
Quote Anchor link
Als ik het voor het zeggen had..

0 = NULL / geen waarde / niet ingesteld / leeg (wat uiteindelijk evalueert tot FALSE)
1 = TRUE
2 = FALSE


Maar in PHP geld
0 = false
1 = true
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Wieringa
 
Maik Diepenbroek

Maik Diepenbroek

01/04/2009 10:42:00
Quote Anchor link
0 en 1 begrijp ik.

Maar care to explain waarom 2 in jouw ogen false is ?
 
Winston Smith

Winston Smith

01/04/2009 10:43:00
Quote Anchor link
Volgens mij is het zo dat 0 is null, en al het andere (1, maar ook 24, 2321 etc.) is true?

Edit:
Zie ook WikiPedia over booleans (want daar hebben we het hier over), inclusief 'de PHP-situatie'.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Winston Smith
 
Maik Diepenbroek

Maik Diepenbroek

01/04/2009 10:44:00
Quote Anchor link
Zoiets dacht ik inderdaad ook !
 
Rene Sn

Rene Sn

01/04/2009 10:45:00
Quote Anchor link
Tamara schreef op 01.04.2009 10:34:
Wat is het meest logische:
0: is true logischer of is false dat
1: zelfde verhaal
Ik snap de vraag stelling niet helemaal.

Maar true/false is een uitkomst van bijvoorbeeld een statement.
deze uitkomst is een boolean welke maar 2 waarders kent TRUE & FALSE

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$naam
="Tamara";
if ($naam=="Tamara") {
      // wanneer de uitkomst TRUE is
      echo "Ja het is WEL Tamara";
      }
else {
      // wanneer het niet TRUE is
      echo "Nee het is NIET tamara";
}

?>


veel gerbuiken in een dbase bijvoorbeeld user.online='1' of user.online='0' om hiermee te kijken of iemand online is of niet, echter is dit geen true/false maar niets meer dan een string met '0' of '1'

PHP heeft de eigenschap van een string waarde 0 / 1 zelf een boolean van te maken.

Ik hoop dat ik je vraag hiermee heb beantwoord.
Groetjes,
René
 
Tamara

Tamara

01/04/2009 10:48:00
Quote Anchor link
Ik bedenk me ineens dat hetzelfde ook is met een lichtschakelaar XD

0 = uit (false)
1 = aan (true)

Bedankt iedereen voor de snelle reacties!
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

01/04/2009 10:53:00
Quote Anchor link
0 = niks, uit, leeg
1 = een hele, 1, gevuld, aan
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

01/04/2009 10:54:00
Quote Anchor link
@Maik
Ik bedoelde te zeggen dat in enkele situaties een boolean-waarde eigenlijk ook de waarde NULL zou moeten kunnen hebben.

Maar in PHP geldt
0 = false
ongelijk aan 0 = true


De vraag was echter wat ik het meest logisch vond, niet wat de uitwerking is in PHP (toch?)
 
Johan

johan

01/04/2009 11:01:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php

$waarde1
= "";

if ($waarde1) // false
    echo "waarde 1 bstaat </br>";
    
$waarde2 = 0;

if ($waarde2) // false
    echo "waarde 2 bstaat </br>";
    
$waarde3 = null;

if ($waarde3) // false
    echo "waarde 3 bstaat </br>";

$waarde4 = 1;

if ($waarde4) // true
    echo "waarde 4 bstaat </br>";    

$waarde5 = 1234;

if ($waarde5) // true
    echo "waarde 5 bstaat </br>";
    
$waarde6 = "";

if (isset($waarde6)) // true
    echo "waarde 6 bstaat </br>";

    
$waarde7 = true;

if (!$waarde7) // false
    echo "waarde 7 bstaat </br>";

$waarde8 = false;

if (!$waarde8) // true
    echo "waarde 8 bstaat </br>";


?>

Ik denk niet dat ik er wat aan toe moet voegen.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

01/04/2009 11:19:00
Quote Anchor link
Johan, held.

Ooit gehoord van var_dump()?
 
Johan

johan

01/04/2009 13:59:00
Quote Anchor link
Ja
hoe zo het is geen Array
 
GaMer B

GaMer B

01/04/2009 15:02:00
Quote Anchor link
johan schreef op 01.04.2009 13:59:
Ja
hoe zo het is geen Array


Je hebt nog wat te leren zo te zien!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

$waarde1
= "";
$waarde2 = 0;
$waarde3 = null;
$waarde4 = 1;
$waarde5 = 1234;
$waarde6 = "";
$waarde7 = true;
$waarde8 = false;
var_dump($waarde1, $waarde2, $waarde3, $waarde4, $waarde5, $waarde6, $waarde7, $waarde8);
?>


geeft:
string(0) "" int(0) NULL int(1) int(1234) string(0) "" bool(true) bool(false)
 
Johan

johan

01/04/2009 15:14:00
Quote Anchor link
GaMer13 schreef op 01.04.2009 15:02:
johan schreef op 01.04.2009 13:59:
Ja
hoe zo het is geen Array


Je hebt nog wat te leren zo te zien!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

$waarde1
= "";
$waarde2 = 0;
$waarde3 = null;
$waarde4 = 1;
$waarde5 = 1234;
$waarde6 = "";
$waarde7 = true;
$waarde8 = false;
var_dump($waarde1, $waarde2, $waarde3, $waarde4, $waarde5, $waarde6, $waarde7, $waarde8);
?>


geeft:
string(0) "" int(0) NULL int(1) int(1234) string(0) "" bool(true) bool(false)

Hey dat nice.
Wist ik niet Tx.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

01/04/2009 15:18:00
Quote Anchor link
johan schreef op 01.04.2009 13:59:
Ja
hoe zo het is geen Array
??

Klikkerdeklik
Dat je het niet kent, snap ik. Maar klik er dan ten minste op, om te controleren hoe of wat.

Aan de naam kun je helemaal niets waarnemen dat het voor arrays is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.