1 bezoeker per pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Natascha deeno

Natascha deeno

11/03/2006 19:24:00
Quote Anchor link
ja oke heb je gelijk in hoor, als je geen zin in heb moet je het niet doen, maar zal anders wel even verder kijken, wil er ook best voor betalen hoor dat is het probleem niet, maar tis voor mij geen doen om een hele cursus php en sql te volgen om 1 pagina te maken, ben zelf designer vandaar, maar bedankt in ieder en ik ga ff kijken wat ik hier mee kan doen, ik laat wel ff weten als me siteje klaar is.
x Natas
Gewijzigd op 11/03/2006 19:26:00 door Natascha deeno
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 09:32:27
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/03/2006 20:14:00
Quote Anchor link
Vooruit, ik zal er even naar kijken. (vrouwen hier op phphulp moeten we stimuleren). Geef mij 15 minuten ofzo.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/03/2006 21:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
<?php
session_start();
error_reporting(E_ALL);

//Database gegevens.
$db_host = '';        // je eigen server
$db_user = '';         // je eigen gebruikersnaam
$db_pass = '';         // je eigen password
$db_name = '';         // je eigen database naam
  
mysql_connect($db_host, $db_user, $db_pass) or die('Er kon geen verbinding met de server worden gemaakt.');
mysql_select_db($db_name) or die('Ik kon de juiste database niet vinden.');

//Functie om random nummers te genereren.
function randomgenerator()
{

    //Eerst maken we 3 arrays met gegevens.
    $kleineletters     = range('a','z');
    $groteletters     = range('A','Z');
    $cijfers        = range(0,9);
    
    //Prop ze bij elkaar en tel ze.
    $karakters     = array_merge($kleineletters, $groteletters, $cijfers);
    $aantal     = count($karakters)-1;
      $random     = null;
      
      //Voor ieder teken dat we willen maken pakken we een random nummertje.
      for($i=0; $i < 10; $i++) {
           $random .= $karakters[mt_rand(0, $aantal)];
      }

      return $random;
}


$query = "SELECT (UNIX_TIMESTAMP(now()) - UNIX_TIMESTAMP(datum)) AS seconden FROM tabel WHERE id = 1";
$resultaat = mysql_query($query);

if ($resultaat)
{

    $aantal    = mysql_num_rows($resultaat);
}
else{
    $aantal = 0;
}

        
if($aantal == 1)
{

    while($rij = mysql_fetch_array($resultaat))
    {

        $seconden = $rij['seconden'];
    }
}


echo $seconden.'<br>';

if(isset($seconden))
{

    if($seconden >= 60)
    {

        $random    = sha1(randomgenerator());
        $query = "UPDATE tabel SET code = '".$random."', datum = now() WHERE id = 1";
        $resultaat     = mysql_query($query);
                
        if (mysql_affected_rows() == 1)
        {

            //U mag nu een hele minuut met de knopjes spelen!
            $_SESSION['code'] = $random;
        }
    }
}


if(isset($_SESSION['code']))
{

    $query = "SELECT * FROM tabel WHERE code = '".$_SESSION['code']."' and id = 1";
    $resultaat = mysql_query($query);
    
    $aantal = mysql_num_rows($resultaat);

    if($aantal == 1)
    {

        echo 'U heeft nu de besturing!';
    }
else{
        echo 'Sorry, iemand anders heeft op dit moment de besturing overgenomen!';
    }        
}
else{
    echo 'Ey, dit kan niet!';
}

?>


Helaas moest ik weg, en ga ik nu weer weg dus zo'n efficient is bovenstaande code ook niet ,maarja.. moet iemand anders maar ff naar kijken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
CREATE TABLE tabel (
  id tinyint(4) NOT NULL auto_increment,
  code varchar(40) NOT NULL,
  datum datetime NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (id)
)

INSERT INTO tabel VALUES (1, 0, NOW());
 
- SanThe -

- SanThe -

11/03/2006 21:16:00
Quote Anchor link
Quote:
Arjan Kapteijn schreef op 11.03.2006 20:14
Vooruit, ik zal er even naar kijken. (vrouwen hier op phphulp moeten we stimuleren). Geef mij 15 minuten ofzo.


Niet te veel aan de vrouwen denken Arjan. Je kwartiertje is daardoor behoorlijk uitgelopen. ;-)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/03/2006 21:18:00
Quote Anchor link
Ik dacht aan mijn zusje... die trachte weer een poging te doen de halve wereld van spam te voorzien, gelukkig begon mijn server te loeien en kon ik passende maatregelen nemen (eg, het zal wel even duren voordat zij weer internet heeft).
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

11/03/2006 21:19:00
Quote Anchor link
Fijn zusje :S
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/03/2006 21:20:00
Quote Anchor link
Meer vrouwen op phphulp, goed standpunt :-)
 

11/03/2006 21:29:00
Quote Anchor link
@jan
was dit uit het oogpunt van emancipatie?

want ik dacht dat ik bij het foto topic jou met een vriendin zag:P
 
Natascha deeno

Natascha deeno

11/03/2006 23:56:00
Quote Anchor link
Ha Arjan, je bent een schat! Smack. HI na ik zal het een deze dagen even proberen, ik heb er geen haast mee hoor, en bedoel wat betaald moet worden of ik iets kan terug doen dan hoori k dat graag voor wat hoort en wat en niet omdat ik een meid ben hoor ha, ik laat het je spoedig even weten of het gelukt is.

x Natas
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

12/03/2006 00:00:00
Quote Anchor link
Als je er serieus plezier van hebt en je hebt er wat voor over dan weet ik nog wel een bankrekening van een goed doel.
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

12/03/2006 00:40:00
Quote Anchor link
:)
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

12/03/2006 00:53:00
Quote Anchor link
PHPuitje? (A)
 
PHP erik

PHP erik

12/03/2006 02:37:00
Quote Anchor link
Als je het nu echt op de seconde precies wil hebben kun je natuurlijk even met het xmlhttprequest-object van javascript (buzz-word: AJAX) elke X seconden een requestje sturen. Dan kun je het zelfs op seconde nauwekeurig doen.

Het is maar een idee natuurlijk.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.