1 bezoeker per pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Natascha deeno

Natascha deeno

09/03/2006 11:00:00
Quote Anchor link
Hallo, nu kan het zijn dat het scriptje ergens al staat maar ik kan het nergens vinden. Ik zoek iets waarmee er maar 1 bezoeker op een pagina kan komen, stel ik ga naar pagina1.php en een 2e bezoeker gaat ook naar pagina1.php maar dan krijgt zij de melding dat er al iemand aanwezig is en later maar moet proberen. Wie kan mij helpen? Alvast bedankt.

Natascha
Gewijzigd op 09/03/2006 11:04:00 door Natascha deeno
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:21:55
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

09/03/2006 11:14:00
Quote Anchor link
Technisch gezien is het mogelijk maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Ik zou het liefst werken met een database met gebruikers, en dan achter een gebruiker een Y of N zetten. Punt is echter... wat gebeurd er als iemand vergeet uit te loggen? Dan blijft de database ongewijzigd... en kan niemand anders erop tot die persoon uitlogt.

Tenzij je in de database ook een tijd neerzet, en iemand na een x aantal minuten als 'uitgelogd' beschouwt.
Gewijzigd op 09/03/2006 11:14:00 door Arjan Kapteijn
 
Kalle P

Kalle P

09/03/2006 12:03:00
Quote Anchor link
OF als iemand van je site afgaat, een promtbox laten opkomen en vragen of je wilt uitloggen.
 
Beuk

Beuk

09/03/2006 12:06:00
Quote Anchor link
laat een popup naar boven komen op body unload, verwerk daarin een klein scripje die de DB aanpast, en sluit het venster meteen weer...?
mooie combo van javascript en php :)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

09/03/2006 12:07:00
Quote Anchor link
Javascript onUnload was het geloof ik. Maar ik ben geen JS expert.
 
- wes  -

- wes -

09/03/2006 12:12:00
Quote Anchor link
ja body onunload
 
Beuk

Beuk

09/03/2006 12:12:00
Quote Anchor link
<HTML>
<HEAD>

</HEAD>
<BODY onUnLoad="window.open('URL', 'venster_naam', 'venster_opties'); return false">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?="Jihaaaa"?>


</BODY>
</HTML>
 
Eris -

Eris -

09/03/2006 13:35:00
Quote Anchor link
Yep het gaat wel werken. Maar ik ben niet een liefhebber van poppups. ...
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

09/03/2006 14:01:00
Quote Anchor link
Ik heb ook een hekel aan popups, maar het is wel efficient. Ik heb daar een leuke oplossing voor gevonden... klik hier en voeg daar eens 2x eenzelfde product toe.
 
Beuk

Beuk

09/03/2006 14:23:00
Quote Anchor link
ziet er goed uit, zoiets kan je gebruiken om 1 seconde een melding te weergeven dat de gebruiker uitgelogt wordt (als dat nog niet gebeurd is) dit is èn niet storend, èn geeft duidelijkheid
 
Natascha deeno

Natascha deeno

09/03/2006 16:55:00
Quote Anchor link
bedankt voor jullie spontane reactie's, ik omet wel bekenen dat ik ook niet zo gek veel verstand van database heb hoor, maar werk er graag aan. Het mooie zou zijn dat niemand hoeft in te loggen, iemand komt op een pagina en kan even op de pagina kijken, na seconden of 20 a 30 wordt hij doorverwezen naar een andere pagina, startpagina of iets dergelijks, maar op het moment dat bezoeker a op de pagina is, krijgt bezoeker b de melding dat er al iemand op de pagina is en het wellicht later kan proberen, dus gelieve geen inlogsysteem ect. Denk aan soort webcam dat je kan besturen, op dat moment heft iemand het roer/besturing in handen en kan een ander op dat moment alleen maar wachten tot de ander klaar is. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen aan een soort gelijke script, alvast bedankt
x natas
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

09/03/2006 17:01:00
Quote Anchor link
Maar wat als browser nou POP-UP blocked?

Ik zou zeggen:
maak een database:
Zet daar in IP en tijd. Als of de gebruiker uitlogd, of de maximale tijd verstreken is kan de volgende gebruiker en wordt het oude IP automatisch uit de DB verwijderd
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/03/2006 17:05:00
Quote Anchor link
Even een vraag: waarom wil je eigenlijk dat er maar één bezoeker tegelijk op een pagina mag zijn?
 
Natascha deeno

Natascha deeno

09/03/2006 17:10:00
Quote Anchor link
Nou omdat men een modelbouw kermis atractie kan besturen via internet en via een webcam kan bekijken maar dat kan/mag dan tijdelijk door 1 persoon gedaan worden, wordt erg lastig als er meerdere op de pagina de kermis tegelijk gaan besturen. Oke een tip waar ik een database met de inhoud kan beginnen te maken of voorbeelden of. . .
x natas
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/03/2006 17:14:00
Quote Anchor link
Is er ook een tijdslimiet? Hoe lang mag 1 bezoeker maximaal op de pagina zijn?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

09/03/2006 17:22:00
Quote Anchor link
Ik zou een veldje maken in een database met een ipadres, unieke code en een tijd. Bezoeker a kan net zolang erop blijven, totdat bezoeker b erop komt. Dan kijk je in de database of a langer dan 1 minuut erop heeft gezeten, zoja:

Unieke code verwisselen en in een sessie meegeven aan bezoeker b. Als bezoeker a ververst/op een knopje drukt klopt zijn unieke code niet meer en ligt hij eruit.

Als a er korter dan 1 minuut opzit dan geef je b een melding dat hij even geduld moet hebben.

Ik zie het probleem nog niet, dit is zeker haalbaar. Maar is wel afhankelijk van de website waar het voor moet gemaakt worden. Een formuliertje zou het ideaalste zijn want dan word de pagina ververst als iemand op een knopje drukt. De 'webcam' kan wel gewoon blijven doorlopen want dat is voor iedereen. Alleen de knoppen verdwijnen dan.
 
Natascha deeno

Natascha deeno

09/03/2006 21:34:00
Quote Anchor link
Nou ik dacht zelf iets van 20 seconden dat iemand de knoppen kan bedienen. Na de 20 seconden kan de pagina doormiddel van een autolink of dergelijke doorverwezen worden naar de volgende pagina, dat is opzich het probleem niet, daar heb ik al een scriptje voor, gaat puur om dat er niet 2 bezoekers tegenlijk de knoppen kunnen bedienen.
x Natas
 
Hipska BE

Hipska BE

09/03/2006 21:46:00
Quote Anchor link
alle pagina's in database zetten en als er een gebruiker opkomt,
zijn id en de datum naast de pagina zetten.
na een periode van X aantal minuten zonder activiteit automatish laten verwijderen.


id - pagina - mid - datestamp
1 - pagina1.php - 2 - xxxxxxxxx
2 - pagina2.php - NULL - NULL

op pagina1 is er om xxxxxxxxx gebruikerid 2 online geweest.
op pagina 2 is er momenteel niemand
 

09/03/2006 21:48:00
Quote Anchor link
makkelijker:

in de database pleur je een record:
paginanaam met als colum ocupied met als value Y of N

bij binnenkomst pagina setten op Y

bij binnenkomst volgende pagina setten op N
 
Natascha deeno

Natascha deeno

11/03/2006 16:23:00
Quote Anchor link
hoi hoi
is hier een standard voorbeeld van? ja mijn kennis is nog niet zo groot hoot hihi.
x Natas
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/03/2006 16:53:00
Quote Anchor link
Alles voorkauwen heb ik geen zin, maar als je iemand vind die het leuk vind dan kom je met mijn 'unieke code' voorbeeld heel ver.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.