1 ip inloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

MaikelvdBeek

MaikelvdBeek

13/02/2007 22:45:00
Quote Anchor link
is er een script waarmee je kan zorgen dat leden alleen kunnen inloggen op het ip waar ze zijn aangemeld ? het ip wordt nu al opgeslagen in de database
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:27:31
 

13/02/2007 22:48:00
Quote Anchor link
Lijkt me toch niet zo ingewikkeld?

Moet je gewoon dat IP adres uit de database trekken en vergelijken met het IP-adres waarmee deze persoon in probeerd te loggen. Wel is het de vraag of dit zo wenselijk is, zo is het bijvoorbeeld zo dat je hele bedrijfsnetwerken hebt die voor de buitenwereld als een IP-adres lijken, en ik heb in feite hetzelfde IP-adres als mijn broertje die ook van de computers hier thuis gebruik maakt.
 
MaikelvdBeek

MaikelvdBeek

13/02/2007 22:50:00
Quote Anchor link
ik hen een spel en in 3 dagen heb ik 20 leden moeten verwijderen die op hetzelfde ip speelden en zo allerlei dingen naar elkaar stuurde waardoor ze beter werden en dat wil ik nu tegen gaan houden dat je maar 1 account per ip mag aanmaken
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

13/02/2007 22:53:00
Quote Anchor link
Inloggen met het ipadres waarop ze zijn aangemeld zou ik niet doen... Dan kan ik niet inloggen als ik op de VPN van mijn werk of de Universiteit zit, of als ik bij iemand anders thuis ben.

Één account per ipadres lijkt mij een beter idee. Maak de kollom 'ipadres' in de tabel gebruikers uniek en eigenlijk ben je al klaar.
 
Danny K

Danny K

13/02/2007 22:53:00
Quote Anchor link
Edit:
Arjan was me al voor
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Danny K
 

13/02/2007 22:54:00
Quote Anchor link
Kijk maar wat je hier mee kunt...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$user_ip
= //het ip adres uit de DB
if($user_ip != $_SERVER['REMOTE_ADDR']){
   die("Het is niet toegestaan om vanaf een andere computer te spelen dan u geregistreerd bent.");
}

?>


Houd er wel rekening mee dat mensen dus ook niet meer vanaf een computer van een vriend ofzo kunnen spelen, dus even kijken hoe je ervoor staat in het spel zit er dan niet meer in...
 
Erik Rijk

Erik Rijk

13/02/2007 22:55:00
Quote Anchor link
Maikel,

Daar kom je niet omheen.
Wij hebben thuis een netwerk van 5 computers.

Stel ik speel een spel en heb 100 miljoen op mijn game account staan.
Mijn zus wil het spel ook gaan spelen en meld zich aan via haar computer (zelfde IP adres).
Ik stuur haar gelijk 50 miljoen omdat het mijn zus is.

Jij denk dan: "He, dupes" en verwijderd 1 of beide accounts.
Weg geld, weg account ...

Registratie op IP adres kan wel, maar het is niet aan te raden...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.