1 weergave met WHILE

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin Albers

Robin Albers

11/02/2007 14:59:00
Quote Anchor link
Ik krijg maar 1 weergave uit het database inplaats van alle's

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?
$select
= "SELECT * FROM buddy_requests WHERE request = '".$_SESSION['gebruikersnaam']."'";
$query = mysql_query($select)or die (mysql_error());
$aantal = mysql_num_rows($query);

if($aantal == '0')
{

    echo 'U heeft momenteel geen vrienden verzoeken';
}

else
{
    echo '<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">';
    echo '<tr><td><b>Naam:</b></td><td><b>Rank:</b></td><td><b>Negeer:</b></td><td><b>Accepteer:</b></td></tr>';
    
    while($row = mysql_fetch_assoc($query))
    {

        $select = "SELECT * FROM leden WHERE gebruikersnaam = '".$row['name']."'";
        $query = mysql_query($select)or die (mysql_error());
        $list = mysql_fetch_assoc($query);
        $rank = $list['rank'];
        
        echo '<tr><td><a href=?p=pages/user/profiel&nid='.$list['id'].' class=menu>'.$list['gebruikersnaam'].'</a></td><td><font color="'.$color_array[$rank].'">'.$list['rank'].'</font></td>';
?>

<td><input type="Button" class=redbutton value="Negeer" onClick="document.location.href='url'"></td>
<td><input type="Button" class=orangebutton value="Accepteer" onClick="document.location.href='?p=pages/action/buddy&actie=2&bid=<? echo $list['id'] ?>'"></td></tr>
<?
    }
    echo '</table>';
}

?>


Wat is er fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 22:27:04
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/02/2007 15:17:00
Quote Anchor link
In je while-loop waarin je $query fetched, maak je weer een nieuwe variabele $query aan. Dit gaat dus niet goed.

Tevens is de naamgeven van je variabelen ook niet helemaal juist. Het resultaat van een mysql_query is een resultaat set. De naam $result of $res ligt dan ook meer voor de hand om te gebruik ipv $query.
 
Niek s

niek s

11/02/2007 15:36:00
Quote Anchor link
Maak er inderdaad zoiets van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?
$select
= "SELECT * FROM buddy_requests WHERE request = '".$_SESSION['gebruikersnaam']."'";
$query = mysql_query($select)or die (mysql_error());
$aantal = mysql_num_rows($query);

if($aantal == '0')
{

    echo 'U heeft momenteel geen vrienden verzoeken';
}

else
{
    echo '<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">';
    echo '<tr><td><b>Naam:</b></td><td><b>Rank:</b></td><td><b>Negeer:</b></td><td><b>Accepteer:</b></td></tr>';
    
    while($row = mysql_fetch_assoc($query))
    {

        $select = "SELECT * FROM leden WHERE gebruikersnaam = '".$row['name']."'";
        $query2 = mysql_query($select)or die (mysql_error());
        $list = mysql_fetch_assoc($query2);
        $rank = $list['rank'];
        
        echo '<tr><td><a href=?p=pages/user/profiel&nid='.$list['id'].' class=menu>'.$list['gebruikersnaam'].'</a></td><td><font color="'.$color_array[$rank].'">'.$list['rank'].'</font></td>';
?>

<td><input type="Button" class=redbutton value="Negeer" onClick="document.location.href='url'"></td>
<td><input type="Button" class=orangebutton value="Accepteer" onClick="document.location.href='?p=pages/action/buddy&actie=2&bid=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $list['id'] ?>
'"></td></tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
    }
    echo '</table>';
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.