100% werkt niet bij doctype xhtml1.1?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen

Jeroen

12/08/2005 13:38:00
Quote Anchor link
Hey, ik heb een probleem...:P

Op een website, had ik eerst deze doctype:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

Alles werkte goed, totdat ik deze doctype erin zette:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">

Het stomme is, dat nu ik deze doctype heb, height: 100%; niet lijkt te werken in css.

Dit stukje css geeft het probleem:
#PaginaDiv{
position: relative;
width: 800px;
height: 100%;
background-color: #FEFFF0;
text-align: left;
}

de pagina vind je hier:
http://62.131.18.84/graphicalart/index.htm

De bedoeling was, dat de achtergrond van het midden heel licht geel zou worden. Maar deze krijgt - doordat die 100% niet werkt, en de div dus gewoon helemaal geen hoogte krijg - dezelfde achtergrondkleur als de zeikant.

Hopelijk kunnen jullie me helpen.:)
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:57:17
 
Martijn B

Martijn B

12/08/2005 13:42:00
Quote Anchor link
Zet dit eens in je stylesheet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
body, html{
  height: 100%
}
Gewijzigd op 12/08/2005 13:43:00 door Martijn B
 
Jeroen

Jeroen

12/08/2005 13:43:00
Quote Anchor link
Wauw t werkt! Hartlijk dank! :)
PS, Gek genoeg werkte het bij IE wel al, maar bij FF niet... Maar nu is het helemaal in orde :)
--edit--
Is het ook mogelijk dat die 100% niet werkt voor de lengte van de browser van de bezoeker op dat moment, maar voor de lengte van de inhoud?

M.a.w. als ik nu over de lengte van de pagina heenga met de inhoud, loopt die achtergrond niet door tot de einde van de inhoud. Hoe kan ik zorgen dat dat wel gebeurd?
Gewijzigd op 12/08/2005 13:54:00 door Jeroen
 
Jelmer -

Jelmer -

12/08/2005 14:04:00
Quote Anchor link
background-repeat misschien?
gebruik je ergens float voor je inhoud?

Ik weet niet precies waar je het over hebt. Heb je misschien een voorbeeldpagina?
 
Jeroen

Jeroen

12/08/2005 14:05:00
Quote Anchor link
Jeroen:
de pagina vind je hier:
http://62.131.18.84/graphicalart/index.htm

heb ik :)
en ja ik gebruik float, omdat ik 2 divs naast elkaar heb. Daarachter zit nog een div, zodat ik daar een andere achtergrondkleur krijg dan aan de zeikanten. en om die div gaat het. :)
--edit--
met IE gaat het wel gewoon goed.
Gewijzigd op 12/08/2005 14:08:00 door Jeroen
 

12/08/2005 16:51:00
Quote Anchor link
Ik ken het probleem en weet geen oplossing (bestaat trouwens ook niet).
Enkele dingen die je wel kan doen is alle layers (div) afmetingen geven in procenten en dan overflow: auto; maar is meestal niet fijn om mee te werken
 
Martijn B

Martijn B

12/08/2005 17:03:00
Quote Anchor link
Ik heb nog een goeie link over css en layouts:

http://glish.com/css/

Ik hoop dat je er wat aan hebt.
 
Jeroen

Jeroen

12/08/2005 17:45:00
Quote Anchor link
Dat overflow leek mij inderdaad niet zo'n geweldig idee. Ik ga wel ff die link bekijken.

Hartlijk dank voor jullie reacties! :)
 
Jelmer -

Jelmer -

12/08/2005 18:00:00
Quote Anchor link
Is dit dat probleem dat als je twee floating divs in een div stopt, dat de onderliggende div (de laatste dus) niet mee gaat met de grote?

In dat geval, kan je onderaan in die onderliggende div, vlak voor </div> nog even een <hr style="clear: both; visibility: hidden;"/> stoppen. Daardoor rekt hij wel helemaal uit.

Maar door mijn tft-beeldscherm, en de lichte kleuren ka ik niet echt zien wat het probleem precies is :/
 
Jeroen

Jeroen

12/08/2005 18:04:00
Quote Anchor link
Jou oplossing werkt!! Helemaal top!

Ehm, ik heb ook tft, en ik kon ook gewoon verschil zien, dus misschien keek je net op het verkeerde moment toen ik ff position: absolute had (maar dan komt de pagina niet meer in het midden :S),

Hoe dan ook met die hr werkt het!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.