1e Foto teveel naar rechts

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

J V

J V

09/01/2008 12:51:00
Quote Anchor link
Ik heb 2 php bestanden gevonden en een beetje aangepast (hiermee kon ik fotos uit een bestaande map halen). Op mijn lokale server had ik fouten, maar zodra ik ze naar de gewone server uploade, deden ze het zonder fouten. (wat mij wel erg raar lijkt)
deze 2 bestanden include ik vanuit dezelfde map als mijn index.
artikelen.inc.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
error_reporting(E_ALL);
        if ($dir = @opendir("thumbs"))
           {

               while (($file = readdir($dir)) !== false)
                    {

                        if($file != ".." && $file != ".")
                            {

                                $filelist[] = $file;
                            }
                    }

               closedir($dir);
           }

        asort($filelist);
        while (list ($key, $val) = each ($filelist))
            {

                echo "<a href=\"artikelen/showartikelen.inc.php?=$val\">$val</a>";
            }

?>


showartikelen.inc.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
error_reporting(E_ALL);
if (preg_match('/\.\./',$_GET['images']))
    {

        echo "Geen toegang";
    }

else
    {
        $map = htmlentities($_GET['thumbs']);
        $maindir = 'images' . $map. '/';        
            if($handle = opendir($maindir))
                {

            while($file = readdir($handle))
                {

            if(eregi('.jpg|.jpeg|.gif|.bmp|.png', $file))
                {

            echo '<a href=artikelen/' . $maindir . $file . ' rel="lightbox[roadtrip]"><img src=artikelen/images/thumbs/' . $map . $file . ' /></a>';
                }
                }
                }
    }

?>


Hij weergeeft de plaatjes goed, zolang de thumbs en de normale fotos maar dezelfde naam hebben.

Een probleempje is dat de 1e link teveel naar rechts staat, waardoor alle foto's op de 1e rij een stukje naar rechts verschuiven. Dat wil ik natuurlijk niet.
En ik heb dat de 2 foto's die ik later toegevoegd heb, geen donkerbruine rand krijgen nadat ik erop geklikt heb (dus als ze visited zijn) en dat heb ik wel in mijn css staan.
Komt dit omdat ik geen target in de a href heb staan? Want toen dit er nog wel stond, deed de visited border color het wel (die in mijn css staat) Hoe kan dit?
Hij deed het wel, maar toen stond er target:_blank ofzo in, dat hij op een nieuwe pagina opent, maar toen stonden er nog geen fotos in de links want mijn script werkte nog niet. Nadat hij wel werkte heb ik de rel:ligthbox toegevoegd, zodat hij geopend word met lightbox als je erop klikt en dus niet op een andere pagina. Moet ik die target nu weer toevoegen?

dit is de relevante css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
div#content a img  { /* totale breedte is 732px */
        width: 179px; /* 732px / 4 = 183px -> borders eraf, wat 4px per foto is -> 183 - 4 = 179px */
        margin: 0px 0px 0px 44.25px; /* 183 px over voor margin-left, maar tussen foto's in zit ruimte van 3px -> 183 -3 -3 (2 ruimtes tussen foto's) = 177 / 4 = 44.25px voor de 4 ruimtes */
        padding: 0px;
        height: auto;
        border: 2px solid #D8C688;
    }
    
    div#content a:visited img {
        border: 2px solid #625c4f;
    }
    
    div#content a:hover img {
        border: 2px solid #b0a168;
    }


Klik hier voor de site
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J V
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 21:12:30
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/01/2008 13:00:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk wordt die extra ruimte veroorzaakt door de vele witregels die je in je code in de content div hebt staan. Er staan nogal wat commentaarregels, en redelijk wat spaties en witregels.

Kijk daar dus even naar...
 
J V

J V

09/01/2008 13:16:00
Quote Anchor link
Ik zie ze staan ja, die commentaarregels stonden er zodat ik de oude code niet zou vergeten van hoe het was. Die is nu weg, maar dat heeft geen effect.
Die witregels worden veroorzaakt door de code die php maakt. Ik zie alleen niet wat er nou voor zorgt dat er zoveel regels komen.
Witregels in mijn normale html code, die zie je niet op de site, dit is een stukje relevante code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<div id="content">
                
                
    <?php include("artikelen.inc.php"); ?>
                
    <?php include("showartikelen.inc.php"); ?>
                
                
</div>

Hier de witregels van verwijderen helpt niets, dus het moet toch de php codes hierboven zitten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door J V
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.