2 aparte include pagina's, hoe kan ik deze afzonderlijk goed laten werken? --> i

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frank

Frank

21/03/2007 13:35:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal

Ik heb een site gemaakt die werkt met een veilige include functie. Ik heb dus gewoon bij de inhoud gezegd, get de pagina die gevraagd wordt met een link, index.php?inhoud --> dan pakt ie dus inhoud.php, met array met toegestane pagina's gedaan dus veilig maar ff neit belangrijk.

Nu heb ik rechts van de inhoud een andere pagina geinclude. Op die pagina staan twee links om die pagina zelf weer te veranderen. Ik die altijd gedaan met iframe, maar omdat google dat nie vind wilde ik die dus ook met include doen.

Het probleem is nu dat het me wel lukt om een andere pagina met die link in die 2e include te openen, maar dan verandert in inhoud weer naar default, en die wil ik dus niet verandert hebben.

Heeft iemand een oplossing hiervoor?

Ben misschien onduidelijk, dus vraag en ik zal antwoorden :p

Groetjes,
Frank
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 17:24:42
 
Bart van der veen

bart van der veen

21/03/2007 13:37:00
Quote Anchor link
wat is nu de vraag: wat is het altenatief voor iframe?
 
Frank

Frank

21/03/2007 13:38:00
Quote Anchor link
Om het te verduidelijken,
ik zou zoiets als dit willen:

index.php?inhoud=home&banner=ban1

Waarbij banner en inhoud afzonderlijk verandert kunnen worden,
Ik bedoel dus ook neit een include pagina in een include pagina.

Ik hoop dat er iemand een oplossing weet :p,

Frank
 
Scrptr

Scrptr

21/03/2007 13:40:00
 
Frank

Frank

21/03/2007 13:47:00
Quote Anchor link
wow, snelle reacties :p

die 'klik' had ik ook gelezen jah ;p, maar das maar 1
 
Scrptr

Scrptr

21/03/2007 13:51:00
Quote Anchor link
gewoon:
Voor de inhoud:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
$pagina
= $_GET['inhoud'];
$paginas = array("home","pagina2","pagina3");

if(in_array($pagina,$paginas) && file_exists($pagina .".php"))
{

    include($pagina .".php");
}

else
{
    include("default.php");
}

?>

Voor de banner:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
$pagina
= $_GET['banner'];
$paginas = array("ban1","ban2","ban3");

if(in_array($pagina,$paginas) && file_exists($pagina .".php"))
{

    include($pagina .".php");
}

else
{
    include("default.php");
}

?>


Edit:
in de array dus $paginas = array("ban1","ban2","ban3"); moet je alle pagina's neerzetten tussen haakjes die mogen worden geinclude
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Scrptr
 
Frank

Frank

21/03/2007 13:58:00
Quote Anchor link
oO, nou, ik heb dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php  
$query
="page";
$ext="php";
$default="news";
$error_nietinarray="news.php";
$error_bestandbestaatniet="Het bestand wat u wilt bekijken bestaat niet.";
$pad=".";
$pages = array("","news","members","djinnprices","links","calc");

$page=$_GET[$query];
if (!in_array($page, $pages)){   include ($error_nietinarray);
}
else{   if ($page == "")      {         include ($pad."/".$default.".".$ext);
      }
   elseif (!file_exists($pad."/".$page.".".$ext))      {         echo $error_bestandbestaatniet;
            }
   else      {         include ($pad."/".$page.".".$ext);
                  }}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php  
$query
="ad1";
$ext="php";
$default="merlin";
$error_nietinarray="merlin.php";
$error_bestandbestaatniet="Het bestand wat u wilt bekijken bestaat niet.";
$pad="addons/";
$pages = array("","close","merlin","merlin min","exp","exp min");

$page=$_GET[$query];
if (!in_array($page, $pages)){   include ($error_nietinarray);
}
else{   if ($page == "")      {         include ($pad."/".$default.".".$ext);
      }
   elseif (!file_exists($pad."/".$page.".".$ext))      {         echo $error_bestandbestaatniet;
            }
   else      {         include ($pad."/".$page.".".$ext);
                  }}

?>


Dan open ik bijvoorbeeld in menu deze link:
<a href="index.php?page=links">

Dan open ik in andere menu deze link:
?ad1=close

Close werkt dan wel, alleen daat de inhoud weer naar de de default news

Btw, ben newby, srry, eens moet de eerste keer zijn, dus weet nog niet hoe het in mooie php tags te zetten ;/
 
Scrptr

Scrptr

21/03/2007 14:02:00
Quote Anchor link
je moet het wel beide in de url hebben, als er een van de twee niet word weergeven komt er in een van de twee default, je moet dus altijd:
?ad1=iets&page=iets in de url hebben
 
Scrptr

Scrptr

21/03/2007 14:06:00
Quote Anchor link
dubbel post
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Scrptr
 
Frank

Frank

21/03/2007 14:09:00
Quote Anchor link
Dat is dus het probleem, ik wil dus dat ik met een link alleen 1 pagina verander en da andere blijft staan.

Is het mogelijk om zo iets te doen:

<a href="?ad1=close&page=$_GET[page]">

Als ik dus bijvoorbeeld close in 'ad1' wil openen en bijvoorbeeld pagina links of een andere pagina wat al geopend was in 'page' te laten staan.
 
Scrptr

Scrptr

21/03/2007 14:11:00
Quote Anchor link
jah maar dan wel als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo   "<a href='?ad1=close&page=".$_GET[page]."'>"

OF:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="?ad1=close&page=<? echo $_GET[page]; ?>">
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Scrptr
 
Frank

Frank

21/03/2007 14:13:00
Quote Anchor link
oO, ik ga het meteen uitproberen :p
 
Frank

Frank

21/03/2007 14:16:00
Quote Anchor link
Jah, super, bedankt man, omg! Het werkt ook nog, lol :p

Is hulp altijd hier zo snel?
 
Scrptr

Scrptr

21/03/2007 14:17:00
Quote Anchor link
Wel als je duidelijke vragen stelt :P
 
Frank

Frank

21/03/2007 14:52:00
Quote Anchor link
Hier is het resultaat te zien:
http://www.baseoflogic.com/orderofmerlin
en add2 moet nog komen

Maarre, koste wel ff werk, moest alle links, ook van menu, veranderen.

Mm, misschien maak ik hier wel tutorial over :p

Bedankt voor alle hulp, kga loggen, topic mag dicht :p
 
Scrptr

Scrptr

21/03/2007 14:57:00
Quote Anchor link
graag gedaan, topic zal wel open blijven ;) Want er zullen zeker nog mensen zijn die de zelfde vraag hebben
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Scrptr
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.